Add-ons en Apps Script gebruiken

Wilt u geavanceerde Google Workspace-functies voor uw bedrijf?

Probeer Google Workspace vandaag nog.

Add-ons installeren en gebruiken (alleen in het Engels)

Als je meer wilt doen met Google Documenten, Spreadsheets en Formulieren, kun je add-ons gebruiken. Add-ons zijn niet beschikbaar in Google Presentaties. Wil je add-ons in Google Formulieren gebruiken, dan kan dat alleen op een computer.

Add-ons installeren
  1. Open een document of spreadsheet in de Google Documenten-app of Google Spreadsheets-app.
  2. Tik op Meer Meer.
  3. Tik op Add-ons. Je huidige add-ons worden nu weergegeven.
  4. Tik op Add-ons ophalen. In de Google Play Store-app Play Store wordt een lijst geopend met apps die werken als add-ons.
  5. Tik op de add-on die je wilt installeren.
  6. Tik op Installeren.
  7. Voor de meeste add-ons wordt in een bericht toegang gevraagd tot specifieke gegevens die nodig zijn voor de werking van de add-on. Lees het bericht en tik vervolgens op Toestaan.
  8. Nadat de app is geïnstalleerd, moet je de Google Documenten-app of Google Spreadsheets-app opnieuw openen om de add-on te kunnen gebruiken.
Add-ons in- en uitschakelen

Je kunt add-ons op elk gewenst moment in- en uitschakelen. Wil je een add-on uit al je bestanden verwijderen, maak dan de installatie van de add-on ongedaan.

1. Open een document of spreadsheet in de Google Documenten-app of Google Spreadsheets-app.
  2. Tik op Meer Meer.
  3. Tik op Add-ons. Je huidige add-ons worden nu weergegeven.
  4. Tik op Add-ons beheren.
  5. Als je een add-on wilt in- of uitschakelen, tik je op de schakelaar ernaast.
Add-ons gebruiken
  1. Open een document of spreadsheet in de Google Documenten-app of Google Spreadsheets-app.
  2. Tik op Meer Meer.
  3. Tik op Add-ons.
  4. Tik op de add-on die je wilt gebruiken. De app wordt geopend.
true
Informatiecentrum bezoeken

Gebruik je Google-producten, zoals Google Documenten, op het werk of op school? Misschien zijn onze tips, trainingen en templates dan wel wat voor jou. Leer werken met Office-bestanden zonder Office te installeren, creëer dynamische projectplannen en teamagenda's, breng je inbox automatisch op orde en nog veel meer.