Laajennusten, Apps-skriptin, AppSheetin ja Looker Studion käyttäminen

Haluatko saada Google Docsista enemmän irti töissä tai koulussa? Rekisteröidy Google Workspace ‐kokeiluun maksutta.

Laajennusten asentaminen ja käyttäminen (vain englanniksi)

Käyttämällä laajennuksia voit tehdä entistä enemmän Google Docsilla, Sheetsilla ja Formsilla. Laajennukset eivät ole käytettävissä Google Slidesissa. Jos haluat käyttää laajennuksia Google Formsissa, sinun on käytettävä tietokonetta.

Asenna laajennuksia
  1. Avaa dokumentti tai laskentataulukko Google Docs- tai Sheets-sovelluksessa.
  2. Napauta Lisää Lisää.
  3. Napauta Laajennukset. Nykyiset laajennuksesi näytetään luettelossa.
  4. Napauta Lataa laajennuksia. Google Play Kauppa ‑sovelluksessa Play Kauppa avautuu luettelo sovelluksista, jotka toimivat laajennuksina.
  5. Napauta laajennusta, jonka haluat asentaa.
  6. Valitse Asenna.
  7. Useimpia laajennuksia asennettaessa näkyviin tulee viesti, jossa pyydetään pääsyä tiettyyn dataan, jota laajennuksen on käsiteltävä. Lue viesti ja napauta Salli.
  8. Sovelluksen asennuksen jälkeen sinun on avattava Google Docs- tai Sheets-sovellus uudelleen, jotta voit käyttää laajennusta.
Ota laajennuksia käyttöön ja poista niitä käytöstä

Voit ottaa laajennuksia käyttöön ja poistaa niitä käytöstä milloin tahansa. Jos haluat poistaa laajennuksen kaikista tiedostoistasi, sinun on poistettava laajennuksen asennus.

1. Avaa dokumentti tai laskentataulukko Google Docs- tai Sheets-sovelluksessa.
  2. Napauta Lisää Lisää.
  3. Napauta Laajennukset. Nykyiset laajennuksesi näytetään luettelossa.
  4. Napauta Hallinnoi ja sitten laajennuksia.
  5. Ota laajennus käyttöön tai poista se käytöstä napauttamalla sen valitsinta.
Käytä laajennuksia
  1. Avaa dokumentti tai laskentataulukko Google Docs- tai Sheets-sovelluksessa.
  2. Napauta Lisää Lisää.
  3. Napauta Laajennukset.
  4. Napauta laajennusta, jota haluat käyttää. Sovellus avautuu.