Laajennusten ja Apps-skriptin käyttäminen

Haluatko Google Workspace ‑lisäominaisuudet käyttöön yritykselle?

Kokeile Google Workspacea

Tärkeää: Jotkin laajennukset eivät välttämättä toimi oikein, jos selain ei tue kolmannen osapuolen evästeitä. Lue, miten kolmannen osapuolen evästeet voi sallia väliaikaisesti.

Laajennusten asentaminen ja käyttäminen (vain englanniksi)

Laajennusten avulla voit tehdä entistä enemmän Google Docsilla, Sheetsillä, Slidesilla ja Formsilla. Saatavilla olevat laajennukset löydät Docsin, Sheetsin, Slidesin ja Formsin laajennuskaupoista.

Tärkeää: Google Editor ‑laajennukset siirtyvät Chrome Web Storesta Google Workspace Marketplaceen. Huomioitavaa:

• Jos laajennusta ei ole siirretty Google Workspace Marketplaceen, et voi asentaa sitä.
  • Jos olet aiemmin asentanut laajennuksen, jota ei ole siirretty Google Workspace Marketplaceen, voit jatkaa sen käyttöä.
  • Jos käytät dokumenttia yhdessä muiden kanssa ja laitat päälle laajennuksen, jota ei ole siirretty Google Workspace Marketplaceen, vain laajennuksen aiemmin asentaneet voivat käyttää sitä.
  • Jotkin aiemmin asennetut laajennukset on ehkä asennettava uudelleen Google Docsiin, Sheetsiin, Slidesiin ja Formsiin. Lue lisää laajennuksen asentamisesta.
  • Jos olet kehittäjä, lue lisää laajennusten siirtämisestä Google Workspace Marketplaceen.
Laajennuksen asentaminen

Google Docs, Sheets, Slides

1. Avaa dokumentti, laskentataulukko tai esitys tietokoneella.
  2. Klikkaa Laajennukset ja sitten Laajennukset ja sitten Lataa laajennuksia.
  3. Osoita laajennusta, niin näet sen lyhyen kuvauksen. Jos haluat nähdä koko kuvauksen, klikkaa laajennusta.
  4. Asenna laajennus klikkaamalla Asenna ja sitten Jatka.
  5. Useimpia laajennuksia asennettaessa näkyviin tulee viesti, jossa pyydetään pääsyä dataan, jota laajennuksen on käsiteltävä. Lue viesti ja klikkaa Salli.
  6. Kun laajennus on asennettu, klikkaa Valmis.

Vinkki: Jos Laajennukset-kohtaa ei näy, käytät todennäköisesti Microsoft Office ‑tiedostojen muokkausta. Jos haluat käyttää laajennusta, muunna tiedosto Google Docs-, Sheets- tai Slides-muotoon. Lue lisää Microsoft Office ‑tiedostojen muokkauksesta ja muuntamisesta.

Google Forms

1. Avaa lomake tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää.
  3. Valitse Laajennukset.
  4. Jos haluat nähdä koko kuvauksen, klikkaa laajennusta.
  5. Asenna laajennus klikkaamalla Asenna ja sitten Jatka.
  6. Useimpia laajennuksia asennettaessa näkyviin tulee viesti, jossa pyydetään pääsyä dataan, jota laajennuksen on käsiteltävä. Lue viesti ja klikkaa Salli.
  7. Kun laajennus on asennettu, klikkaa Valmis.

Vinkki: Jos haluat nähdä kaikki asentamasi laajennukset, klikkaa yläreunasta Laajennukset Formsin laajennus.

Laajennusten laittaminen päälle ja pois päältä

Voit ottaa laajennuksia käyttöön tai poistaa niitä käytöstä milloin tahansa. Jos haluat poistaa laajennuksen kaikista tiedostoistasi, poista laajennuksen asennus.

Google Docs, Sheets, Slides

1. Avaa dokumentti, laskentataulukko tai esitys tietokoneella.
  2. Klikkaa Laajennukset ja sitten Laajennukset ja sitten Hallinnoi laajennuksia.
  3. Voit laittaa laajennuksen päälle tai pois päältä klikkaamalla laajennuksen vierestä Asetukset Lisää ja sitten Käytä tässä dokumentissa.

Google Forms

1. Avaa lomake.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää.
  3. Valitse Laajennukset.
  4. Klikkaa oikeasta yläkulmasta Asetukset ja sittenHallinnoi sovelluksia.

5. Voit laittaa laajennuksen päälle tai pois päältä klikkaamalla laajennuksen vierestä Asetukset Lisää ja sitten Käytä tässä dokumentissa.

Laajennuksen poistaminen

Google Docs, Sheets, Slides

1. Avaa dokumentti, laskentataulukko tai esitys tietokoneella.
  2. Klikkaa Laajennukset ja sitten Laajennukset ja sitten Hallinnoi laajennuksia.
  3. Valitse laajennuksen vierestä Asetukset Lisää ja sitten Poista.

Voit ilmoittaa laajennukseen liittyvästä ongelmasta klikkaamalla Ilmoita ongelmasta.

Google Forms

1. Avaa lomake.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Lisää Lisää.
  3. Valitse Laajennukset.
  4. Klikkaa oikeasta yläkulmasta Asetukset ja sitten Hallinnoi sovelluksia.
  5. Valitse laajennuksen vierestä Asetukset Lisää ja sitten Poista.

Apps-skriptin käyttäminen Google Docsin, Sheetsin, Slidesin ja Formsin kanssa

Voit lisätä omia valikkoja, valintaikkunoita ja sivupalkkeja Google Docsiin, Sheetsiin, Slidesiin ja Formsiin Google Apps ‑skriptin avulla. Aloita lukemalla lisää Google Apps ‑skriptistä.

Verkko- ja mobiilisovellusten luominen AppSheetin avulla

AppSheetin avulla voit luoda mobiili- ja verkkosovelluksia erilaisten datalähteiden, kuten Google Sheetsin, Excelin, Cloud SQL:n ja Salesforcen, pohjalta. AppSheet on kooditon kehitysalusta, joten aiempaa koodauskokemusta ei tarvita. Lue lisää AppSheetin käytöstä.