Rediger skjemaet ditt

Når du har opprettet et skjema, kan du legge til og redigere opptil 300 innholdselementer, for eksempel spørsmål, beskrivelser, bilder og videoer. Du kan legge til opptil 75 deler for å organisere skjemaet etter emne.

Legg til spørsmål, overskrifter og deler

Legg til spørsmål
  1. Åpne et skjema i Google Skjemaer.
  2. Klikk på Legg til Legg til et spørsmål.
  3. Til høyre for spørsmålstittelen velger du hvilken type spørsmål du vil ha.
  4. Skriv inn de mulige svarene på spørsmålet. For å hindre at noen lar være å svare, slå på Obligatorisk.
Legg til bilder eller videoer

Legg til et bilde eller en video i spørsmål og svar

Du kan legge til et bilde i spørsmål og svar for flervalgs- og avmerkingsspørsmål.

1. Åpne et skjema i Google Skjemaer.
  2. Klikk på et spørsmål eller svar.
  3. Klikk på Legg til bilde Sett inn bilde til høyre.
  4. Last opp eller velg et bilde.
  5. Klikk på Velg.

Legg til bilder eller videoer for seg selv

Du kan legge til bilder og YouTube-videoer i skjemaet ditt. Du kan ikke legge til videoer i spørsmål, men du kan plassere dem før og etter spørsmål.

1. Åpne et skjema i Google Skjemaer.
  2. For å legge til et bilde, klikk på Legg til bilde Sett inn bilde. For å legge til en video, klikk på Legg til video Video.
  3. Finn frem et bilde eller en video og klikk på Velg.
Legg til deler

Deler kan gjøre det lettere å lese og fullføre skjemaet ditt.

1. Åpne et skjema i Google Skjemaer.
  2. Klikk på Legg til del Section.
  3. Gi den nye delen et navn.
Dupliser spørsmål, bilder eller deler

Spørsmål eller bilder

1. Klikk på et spørsmål eller bilde.
  2. Klikk på Kopiér Make a copy.

Deler

1. Klikk på overskriften for en del.
  2. Klikk på Mer Mer.
  3. Klikk på Kopiér delen.
Bruk spørsmål fra tidligere skjemaer på nytt
  1. Åpne et skjema i Google Skjemaer.
  2. Til høyre klikker du på Legg til et spørsmål Legg til et spørsmål og såImportér spørsmål Importér spørsmål.
  3. Klikk på skjemaet med spørsmålene du vil importere og såVelg.
  4. Til høyre merker du av for hvert spørsmål du vil legge til.
  5. Klikk på Importér spørsmål.

Slett eller endre elementer

For å redigere et spørsmål, en overskrift eller en beskrivelse, klikk på teksten du vil redigere.

Slett spørsmål, bilder eller deler

Spørsmål eller bilder

1. Klikk på et spørsmål eller bilde.
  2. Klikk på slett Slett .

Del

1. Klikk på overskriften for en del.
  2. Klikk på Mer Mer.
  3. Klikk på Slett delen.
Endre rekkefølgen på deler
  1. Hvis du har flere deler, kan du endre rekkefølgen på dem.
  2. Klikk på Mer Mer øverst til høyre i en del.
  3. Klikk på Flytt delen.
  4. For å flytte en del, klikk på Opp Oppoverpil eller Ned Nedoverpil.
Angre handlinger
  1. Slik angrer du nylige endringer:
  2. Klikk på Angre Undo øverst til høyre i skjemaet.

Sett spørsmål og svar i tilfeldig rekkefølge

Du kan få spørsmål og svar til å vises i tilfeldig rekkefølge for alle som fyller ut skjemaet ditt.

Merk: Spørsmål og svar settes bare i tilfeldig rekkefølge én gang per e-postadresse. Sørg for at hver e-postadresse er skrevet inn separat og ikke sendes til en Google-gruppe.

Ordne spørsmål i tilfeldig rekkefølge
Viktig: Hvis du vil at spørsmålene skal vises i en bestemt rekkefølge, bør du ikke velge alternativet for tilfeldig rekkefølge.
  1. Klikk på Innstillinger øverst i skjemaet.
  2. Ved siden av «Presentasjon» klikker du på nedoverpilen Nedoverpil.
  3. Under «Presentasjon av skjemaet» slår du på Ordne spørsmålene i tilfeldig rekkefølge.
Ordne svaralternativer i tilfeldig rekkefølge
Med flervalgs-, avmerkings- og rullegardinspørsmål kan du sette svarene i tilfeldig rekkefølge.
  1. Klikk på spørsmålet du vil sette svarene i tilfeldig rekkefølge for.
  2. Klikk på Mer Mer nederst til høyre.
  3. Klikk på Tilfeldig rekkefølge på alternativer.

Slå av autolagring for respondenter

Som standard lagres utkast til svar i skjemaer automatisk i 30 dager etter at siste endring ble gjort, eller til skjemaet blir fullført, avhengig av hva som inntreffer først.

Det kan være lurt å slå av autolagring for skjemaer som

• brukes til gjentatt registrering av data
  • er innebygd på nettsteder
  • brukes til registrering på delte enheter

Slik slår du automatisk lagring på eller av:

1. Klikk på Innstillinger øverst i quizen.
  2. Ved siden av «Presentasjon» klikker du på nedoverpilen Nedoverpil.
  3. Slå på eller av Slå av automatisk lagring for alle respondentene.

Endre standardinnstillingene dine

Slik bruker du de samme innstillingene for alle nye skjemaer:

1. Åpne et skjema i Google Skjemaer.
  2. Klikk på Innstillinger øverst i quizen.
  3. Alle innstillinger du slår på under «Standard», brukes som standard for alle nye skjemaer.
true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.