Lomakkeen muokkaaminen

Kun olet luonut lomakkeen, voit lisätä siihen jopa 300 sisältökohdetta, vaikkapa kysymyksiä, kuvauksia, kuvia ja videoita, ja muokata niitä. Jos haluat järjestää lomakkeen aiheittain, voit lisätä jopa 75 osiota.

Kysymysten, ylätunnisteiden ja osioiden lisääminen

Kysymyksen lisääminen
  1. Avaa lomake Google Formsissa.
  2. Valitse Lisää Lisää kysymys.
  3. Valitse haluamasi kysymystyyppi kysymyksen otsikon oikealta puolelta.
  4. Lisää kysymyksen mahdolliset vastaukset. Jos haluat, että kysymykseen ei voi jättää vastaamatta, laita Pakollinen-asetus päälle.
Kuvan tai videon lisääminen

Kuvan tai videon lisääminen kysymykseen tai vastaukseen

Voit lisätä kuvan kysymykseen tai monivalintakysymyksen tai valintaruutukysymyksen vastaukseen.

1. Avaa lomake Google Formsissa.
  2. Klikkaa kysymystä tai vastausta.
  3. Valitse oikealta Lisää kuva Lisää kuva.
  4. Lataa tai valitse kuva.
  5. Klikkaa Valitse.

Erillisen kuvan tai videon lisääminen

Voit lisätä lomakkeeseen kuvan tai YouTube-videon. Kysymyksiin ei voi lisätä videoita, mutta videon voi sijoittaa ennen kysymystä tai sen jälkeen.

1. Avaa lomake Google Formsissa.
  2. Jos haluat lisätä kuvan, valitse Lisää kuva Lisää kuva. Jos haluat lisätä videon, valitse Lisää video Video.
  3. Valitse haluamasi kuva tai video ja klikkaa Valitse.
Osion lisääminen

Osiot helpottavat lomakkeen lukemista ja täyttämistä.

1. Avaa lomake Google Formsissa.
  2. Valitse Lisää osio Section.
  3. Nimeä uusi osio.
Kysymyksen, kuvan tai osion kopiointi

Kysymykset ja kuvat

1. Klikkaa kysymystä tai kuvaa.
  2. Valitse Kopioi Make a copy.

Osiot

1. Klikkaa osion otsikkoa.
  2. Valitse Lisää Lisää.
  3. Valitse Kopioi osio.
Aiempien lomakkeiden kysymysten käyttäminen uudelleen
  1. Avaa lomake Google Formsissa.
  2. Valitse oikealta Lisää kysymys Lisää kysymys ja sittenTuo kysymykset Tuo kysymykset.
  3. Klikkaa lomaketta, jossa olevat kysymykset haluat tuoda ja sittenValitse.
  4. Klikkaa oikealta niiden kysymysten valintaruutuja, jotka haluat lisätä.
  5. Valitse Tuo kysymykset.

Kohteiden poistaminen tai muokkaaminen

Voit muokata kysymystä, ylätunnistetta tai kuvausta klikkaamalla muutettavaa tekstiä.

Kysymyksen, kuvan tai osion poistaminen

Kysymykset ja kuvat

1. Klikkaa kysymystä tai kuvaa.
  2. Valitse Poista Poista .

Osio

1. Klikkaa osion otsikkoa.
  2. Valitse Lisää Lisää.
  3. Valitse Poista osasto.
Osioiden järjestäminen uudelleen
  1. Jos osioita on enemmän kuin yksi, voit vaihtaa niiden järjestystä.
  2. Klikkaa minkä tahansa osion oikeasta yläkulmasta Lisää Lisää.
  3. Valitse Siirrä osiota.
  4. Siirrä osiota klikkaamalla Ylös Ylänuoli tai Alas Alanuoli.
Toiminnon kumoaminen
  1. Voit kumota viimeksi tekemäsi muutoksen seuraavasti:
  2. Valitse lomakkeen oikeasta yläkulmasta Kumoa Undo.

Kysymysten ja vastausten sekoittaminen satunnaiseen järjestykseen

Voit valita, että kysymykset ja vastaukset näytetään eri järjestyksessä kullekin lomakkeen täyttäjälle.

Huom. Kysymykset ja vastaukset sekoitetaan vain kerran kutakin sähköpostiosoitetta kohti. Varmista, että lisäät kunkin osoitteen erikseen eikä vastaanottajana ole Google Ryhmä.

Kysymysten järjestyksen sekoittaminen
Tärkeää: Jos haluat, että kysymyksesi näkyvät tietyssä järjestyksessä, älä sekoita kysymyksiä.
  1. Valitse lomakkeen yläreunasta Asetukset.
  2. Klikkaa Esitys-kohdan alanuolta Alanuoli.
  3. Siirry Lomakkeen esitys ‐kohtaan ja laita Toista kysymykset satunnaisesti päälle.
Vastausvaihtoehtojen järjestyksen sekoittaminen
Voit sekoittaa monivalinta- ja valintaruutukysymysten sekä avattavien kysymysten vastausten järjestyksen.
  1. Klikkaa kysymystä, jonka vastausten järjestyksen haluat sekoittaa.
  2. Klikkaa oikeasta alakulmasta Lisää Lisää.
  3. Valitse Toista vaihtoehdot satunnaisesti.

Automaattisen tallennuksen poistaminen päältä vastaajilta

Lomakkeiden vastausten luonnokset tallennetaan oletusarvoisesti 30 päiväksi joko vastaajan viimeisimmän muokkauksen jälkeen tai kunnes lomake on täytetty (kumpi ehto täyttyy ensin).

Haluat ehkä poistaa automaattisen tallennuksen käytöstä lomakkeista

• joita käytetään toistuvaan datan lisäämiseen
  • jotka on upotettu verkkosivustoihin
  • joita käytetään rekisteröitymiseen tai ilmoittautumiseen jaetuilla laitteilla.

Voit laittaa automaattisen tallennuksen päälle tai pois päältä näin:

1. Valitse kyselyn yläreunasta Asetukset.
  2. Klikkaa Esitys-kohdan alanuolta Alanuoli.
  3. Laita Poista automaattinen tallennus käytöstä kaikilta vastaajilta päälle tai pois päältä.

Oletusasetusten muuttaminen

Voit käyttää samoja asetuksia kaikissa uusissa lomakkeissa seuraavasti:

1. Avaa lomake Google Formsissa.
  2. Valitse kyselyn yläreunasta Asetukset.
  3. Kaikista Oletus-kohdassa käyttöön ottamistasi asetuksista tulee uusien lomakkeiden oletusasetuksia.
true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.