Send ut skjemaer

Hvis du deler et Google-skjema med en

• personlig konto, kan alle som har linken, åpne skjemaet
  • Workspace-konto:, kan du velge om kun organisasjonen din eller alle skal ha tilgang Finn ut mer
r du har laget et skjema, kan du
  • sende det til andre via e-post eller sosiale medier
  • bygge det inn på et nettsted

Step 1: Check form settings

Viktig: Før du sender ut skjemaet, må du tilpasse innstillingene dine.

Limit users to one response
  1. Åpne et skjema i Google Skjemaer.
  2. Klikk på Innstillinger øverst i skjemaet.
  3. Klikk på nedoverpilen Nedoverpil ved siden av «Svar».
  4. Slå på Begrenset til ett svar.
Tips: Brukerne må logge på Google-kontoen sin for å få tilgang til og fylle ut skjemaet. Brukernavnene deres blir ikke registrert med mindre du slår på «Svar»-innstillingen for å samle inn e-postadresser.
Allow people to edit responses
Du kan velge om det skal være mulig å endre et svar etter at det er sendt inn.
  1. Åpne et skjema i Google Skjemaer.
  2. Klikk på Innstillinger øverst i skjemaet.
  3. Klikk på nedoverpilen Nedoverpil ved siden av «Svar».
  4. Slå på Tillat endring av svar.
Show a summary of responses
Viktig: Når en person har fylt ut skjemaet, får hen en link til resultatene. I svarsammendrag vises fulltekstsvar eller diagrammer for hvert spørsmål, og disse sammendragene er synlige for alle som kan svare på skjemaet.
  1. Åpne et skjema i Google Skjemaer.
  2. Klikk på Innstillinger øverst i skjemaet.
  3. Ved siden av «Presentasjon» klikker du på nedoverpilen Nedoverpil.
  4. Slå på Se et sammendrag av resultatene. Et sammendrag av resultatene deles med respondentene.
Change confirmation message

Du kan tilpasse meldingen respondentene ser etter å ha sendt inn skjemaet.

1. Åpne et skjema i Google Skjemaer.
  2. Klikk på Innstillinger øverst i skjemaet.
  3. Ved siden av «Presentasjon» klikker du på nedoverpilen Nedoverpil.
  4. Klikk på Endre ved siden av «Bekreftelsesmelding».
  5. Skriv inn en melding.
  6. Klikk på Lagre.

Step 2: Send the form

Email a form
  1. Åpne et skjema i Google Skjemaer.
  2. Klikk på Send øverst til høyre.
  3. Legg til e-postadressene du vil sende skjemaet til, i tillegg til e-postemnet og -meldingen.
  4. Klikk på Send.

Tips:Hvis skjemaet ditt inneholder et spørsmål med filopplasting, kan du ikke merke av for «Ta med skjema i e-posten» når du sender skjemaet.

Get a link to a form

If you want to share a form through a chat or email message, you can get a link to the form.

1. Open a form in Google Forms.
  2. In the top right, click Send.
  3. At the top of the window, click Link Link.
  4. To copy the link that appears, click Copy or press Ctrl + c (Windows) or ⌘ + c (Mac) on your keyboard.
Share a form on social media
  1. Åpne et skjema i Google Skjemaer.
  2. Klikk på Send øverst til høyre.
  3. Velg Twitter eller Facebook øverst til høyre.
  4. Følg veiledningen for å dele skjemaet.
Send a form with pre-filled answers

Du kan sende respondentene et skjema der noen av feltene er fylt ut på forhånd.

1. Åpne et skjema i Google Skjemaer.
  2. Klikk på Mer Mer øverst til høyre.
  3. Velg Hent en forhåndsutfylt link.
  4. Fyll ut alle svarfeltene du vil forhåndsutfylle.
  5. Klikk på Hent link.
  6. Send det forhåndsutfylte skjemaet til respondentene ved å kopiere og sende linken øverst.
Embed a form on a website or blog
  1. Open a form in Google Forms.
  2. In the top right, click Send.
  3. At the top of the window, click Embed Embed.
  4. To copy the HTML that appears, click Copy or press Ctrl + c (Windows) or ⌘ + c (Mac) on your keyboard.
  5. Paste the HTML into your website or blog.
true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.