Google Presentaties gebruiken

Wil je meer uit Google Documenten halen voor werk of school? Meld je aan voor een kosteloze proefperiode voor Google Workspace.

Google Presentaties is een online presentatie-app waarmee je presentaties kunt maken en opmaken en met anderen kunt samenwerken.

Stap 1: een presentatie maken

Een nieuwe presentatie maken:

1. Open het startscherm van Google Presentaties op slides.google.com.
  2. Klik in de linkerbovenhoek onder 'Een nieuwe presentatie starten' op 'Nieuw' Toevoegen. Er wordt een nieuwe presentatie gemaakt en geopend.

Je kunt ook nieuwe presentaties maken via de URL https://slides.google.com/create.

Stap 2: een presentatie bewerken en opmaken

Je kunt tekst, afbeeldingen of video's in een presentatie toevoegen, bewerken of opmaken.

Stap 3: delen en samenwerken met anderen

Je kunt bestanden en mappen delen met andere mensen en daarbij kiezen welke rechten je hun geeft: weergeven, bewerken of reageren.