Jakamisen keskeyttäminen, rajoittaminen tai muuttaminen

Haluatko Google Workspace ‑lisäominaisuudet käyttöön yritykselle?

Kokeile Google Workspacea

Kun olet jakanut tiedoston, voit lopettaa sen jakamisen milloin tahansa. Voit myös valita, voivatko henkilöt, joille olet jakanut tiedoston, muokata tai jakaa tiedostoa.

Vinkki: Kun päivität Omasta Drivesta jakamasi tiedoston luvat ja käyttäjällä, jolle jaat sisältöä, ei ole tarvittavia lupia, voit päivittää

• tiedoston sisältävän kansion luvat
  • vain tiedoston luvat.

Tiedoston jakamisen lopettaminen

Tärkeää:

• Jos jaat tiedoston muille käyttäjille, sen omistaja tai kuka tahansa muokkausoikeudet saanut käyttäjä voi muuttaa tiedoston jakamisasetuksia ja jakaa sen.
  • Jos et halua kenenkään pääsevän julkisesti tiedostoon, lopeta tiedoston julkaiseminen.
Tiedoston tai kansion jakamisen lopettaminen
  1. Etsi tiedosto tai kansio Google Drivessa, Google Docsissa, Google Sheetsissä tai Google Slidesissa.
  2. Avaa tai valitse tiedosto tai kansio.
  3. Klikkaa Jaa tai Jaa Jaa.
  4. Etsi käyttäjä, jolle et enää halua jakaa tiedostoa.
  5. Klikkaa kyseisen käyttäjän nimen oikealta puolelta alanuolta Alas ja sitten Poista pääsyoikeus.
  6. Klikkaa Tallenna.
Tiedoston tai kansion yleisen pääsyn rajoittaminen

Kun muutat kohteen yleisen pääsyoikeuden Rajoitettu-tilaan, sen voivat avata vain käyttäjät, joilla on pääsyoikeus.

1. Etsi tiedosto tai kansio Google Drivessa, Google Docsissa, Google Sheetsissä tai Google Slidesissa.
  2. Avaa tai valitse tiedosto tai kansio.
  3. Klikkaa Jaa Jaa tai Jaa Jaa ja sitten Kopioi linkki .
  4. Klikkaa Yleinen pääsy ‐kohdasta alanuolta Alas.
  5. Valitse Rajoitettu.
  6. Valitse Valmis.
Jaetun tiedoston poistaminen

Jos poistat omistamasi jaetun tiedoston:

• Käyttäjät, joilla on katselu-, kommentointi- tai muokkausoikeudet, voivat kopioida tiedoston ennen kuin poistat sen pysyvästi.
  • Voit poistaa tiedoston pysyvästi klikkaamalla sitä roskakorista ja valitsemalla Poista pysyvästi Delete forever. Lue lisää tiedostojen poistamisesta.

Jos poistat jaetun tiedoston, jota et omista:

• Tiedosto poistetaan Drivestasi, mutta muut yhteiskäyttäjät voivat edelleen päästä siihen käsiksi.
  • Jos haluat palauttaa tiedoston, avaa tiedoston linkki ja sitten Tiedosto ja sitten Lisää Omaan Driveen.

Tiedostojen jakamisen rajoittaminen

Tiedoston lataamisen, tulostamisen ja kopioimisen estäminen

Henkilöt, joilla on tiedostojen muokkausoikeudet, voivat

• jakaa tiedoston muiden kanssa
  • lisätä tai poistaa henkilöitä tiedostosta
  • muuttaa tiedoston pääsyoikeuksia
  • kopioida, tulostaa tai ladata tiedoston.

TärkeääTätä asetusta ei voi soveltaa kansioon, mutta voit soveltaa sitä kansiossa oleviin yksittäisiin tiedostoihin.

Jos haluat estää katsojia ja kommentoijia tulostamasta, kopioimasta tai lataamasta tiedostoa, tee näin:

1. Etsi tiedosto tai kansio Google Drivessa, Google Docsissa, Google Sheetsissä tai Google Slidesissa.
  2. Valitse vähintään yksi tiedosto, jonka jakamista haluat rajoittaa.
  3. Klikkaa Jaa tai Jaa Jaa.
  4. Valitse yläreunasta Asetukset Asetukset.
  5. Poista valinta Katsojat ja kommentoijat näkevät lataus-, tulostus- ja kopiointitoiminnot ‑kohdasta.

Huom. Voit rajoittaa muiden oikeuksia jakaa, tulostaa, ladata ja kopioida sisältöä Google Drivessa, Docsissa, Sheetsissä ja Slidesissa, mutta et voi estää heitä jakamasta tiedoston sisältöä muilla tavoin.

Tiedostojen jakamisen estäminen

Jos jaat tiedoston, sen omistaja ja kaikki, joilla on muokkausoikeudet, voivat muuttaa lupia ja jakaa tiedostoa. Voit estää muita jakamasta tiedostoa seuraavasti:

1. Avaa tiedosto Google Drivessa, Google Docsissa, Google Sheetsissä tai Google Slidesissa.
  2. Klikkaa Jaa tai Jaa Jaa.
  3. Valitse yläreunasta Asetukset Asetukset.
  4. Poista valinta kohdasta Muokkaajat voivat muuttaa käyttöoikeuksia ja jakaa sisältöä.

Huom. Jos estät kansion jakamisen, estoa sovelletaan vain kyseiseen kansioon. Jos haluat estää kansion sisältämien tiedostojen jakamisen, sinun on muutettava kyseisten tiedostojen asetuksia.

Työpaikan tai oppilaitoksen kautta saatujen Google-tilien lisävaihtoehdot

Tiedoston käyttöoikeuksien antaminen rajatuksi ajaksi

Tiedoston viimeisen voimassaolopäivän määrittäminen

1. Avaa tiedosto Google Drivessa, Google Docsissa, Google Sheetsissä tai Google Slidesissa.
  2. Klikkaa Jaa ja sitten etsi se henkilö, jolle haluat antaa väliaikaisen käyttöoikeuden.
    • Jos et ole vielä jakanut tiedostoa kyseiselle henkilölle, lisää hänen sähköpostiosoitteensa ja klikkaa Lähetä tai Jaa. Klikkaa dokumentin oikeasta yläkulmasta uudelleen Jaa.
  3. Klikkaa käyttäjän nimen vieressä olevaa alanuolta Alas ja sitten Lisää viimeinen voimassaolopäivä.
  4. Muuta viimeistä voimassaolopäivää klikkaamalla haluamaasi päivää "Pääsyoikeus päättyy" ‑kohdan vierestä. Valitse päivämäärä, joka on vuoden sisällä nykyisestä päivämäärästä.
  5. Klikkaa Tallenna.

Google-lomakkeiden jakamisasetusten muuttaminen

Google-lomakkeiden jakamisvaihtoehdot poikkeavat usein muista tiedostoista.