Gjør en annen person til eier av filen din

Som standard er det du som eier filer du oppretter eller laster opp til Google Disk. Du kan overføre eierskap for Google-filene og -mappene dine til personer som har en Google-konto.

Før du overfører eierskapet

Du kan bare overføre eierskap for Google-filer og -mapper.Når du gjør en annen person til eier av en mappe, eier du fortsatt filene i mappen. Finn ut mer om deling av mapper.

Merk: Hvis du overfører eierskap for mange filer og mapper samtidig, kan det ta litt tid før du ser endringene.

Filer du kan overføre

• Google Dokumenter
  • Google Regneark
  • Google Presentasjoner
  • Google Skjemaer
  • Google Tegninger
  • Google My Maps
  • Mapper

Når du har overført fileierskap

Når du har gjort en annen person til eieren av en fil, kan du ikke

• overføre eierskapet – heller ikke tilbake til deg selv
  • slette filen for godt fra Google Disk

Slik bytter du eier

1. Åpne startskjermen for Google Disk, Google Dokumenter, Google Regneark eller Google Presentasjoner.
  2. Klikk på filen du vil overføre til noen andre.
  3. Klikk på Del eller deleikonet Del.
  4. Til høyre for en person du allerede har delt filen med, klikker du på nedoverpilen Nedoverpil.
  5. Klikk på Gjør til eier.
  6. Klikk på Ferdig.

Du kan fortsatt redigere filen når du har gjort en annen person til eier av den, med mindre den nye eieren endrer tilgangen din.

Beslektede artikler