Het eigendom van een bestand aan iemand anders overdragen

Wil je geavanceerde Google Workspace-functies voor je bedrijf?

Probeer Google Workspace vandaag nog.

Je bent eigenaar van de bestanden die je maakt of uploadt in Google Drive. Je kunt het eigendom van je bestanden en mappen overdragen aan een ander account.

Voordat je het eigendom overdraagt

Als je een Google-account voor werk of school gebruikt:

• Je kunt het eigendom van bestanden en mappen alleen overdragen aan gebruikers in je organisatie.
  • Het eigendom wordt meteen overgedragen. De nieuwe eigenaar hoeft dus geen uitnodiging te accepteren.

Nadat je het eigendom hebt overgedragen

Als je een verzoek voor eigendomsoverdracht stuurt, gebeurt het volgende:

• De beoogde eigenaar krijgt een e-mail waarin staat dat het eigendom van het bestand wordt overgedragen na acceptatie van het overdrachtsverzoek. Tot die tijd blijf jij de eigenaar.
  • De beoogde eigenaar krijgt de rol van bewerker (als dit niet al het geval is).
  • Als de beoogde eigenaar de uitnodiging accepteert, wordt jouw rol gedowngraded naar die van bewerker. De nieuwe eigenaar kan jou verwijderen.
  • Als de beoogde eigenaar de uitnodiging weigert, blijf jij de eigenaar.

Je kunt geen andere eigenaar aanwijzen op een Android-apparaat

Je kunt een bestand aan een andere eigenaar toewijzen door op een computer naar drive.google.com te gaan.

Gerelateerde bronnen

true
Informatiecentrum bezoeken

Gebruik je Google-producten, zoals Google Documenten, op het werk of op school? Misschien zijn onze tips, trainingen en templates dan wel wat voor jou. Leer werken met Office-bestanden zonder Office te installeren, creëer dynamische projectplannen en teamagenda's, breng je inbox automatisch op orde en nog veel meer.