Tiedoston omistajuuden siirtäminen toiselle henkilölle

Omistat oletusarvoisesti kaikki Google Driveen luomasi tai lataamasi tiedostot. Voit siirtää Google-tiedostojesi ja ‑kansioidesi omistajuuden toiselle henkilölle, jolla on Google-tili.

Ennen omistajuuden siirtämistä

Voit siirtää vain Google-tiedostojen ja ‑kansioiden omistajuuden.Kun siirrät kansion omistajuuden jollekulle muulle, omistat edelleen sen sisällä olevat tiedostot. Lue lisää kansioiden jakamisesta.

Huom. Jos siirrät useiden tiedostojen ja kansioiden omistajuuden kerralla, muutokset saattavat näkyä viiveellä.

Tiedostot, jotka voi siirtää

• Google Docs
  • Google Sheets
  • Google Slides
  • Google Forms
  • Google Drawings
  • Google My Maps
  • Kansiot

Tiedoston omistajan vaihtamisen jälkeen

Kun siirrät tiedoston omistajuuden jollekulle toiselle, et enää voi

• siirtää omistajuutta (edes takaisin itsellesi)
  • poistaa tiedostoa pysyvästi Google Drivesta.

Omistajuuden siirtäminen

1. Avaa Google Driven, Google Docsin, Google Sheetsin tai Google Slidesin aloitusnäyttö.
  2. Klikkaa tiedostoa, jonka haluat siirtää toiselle henkilölle.
  3. Valitse Jaa tai Jaa Jaa.
  4. Valitse Lisäasetukset.
  5. Klikkaa alanuolta Alanuoli sellaisen henkilön oikealta puolelta, jolle olet jo jakanut tiedoston.
  6. Valitse On omistaja.
  7. Valitse Tallenna muutokset.

Kun olet siirtänyt tiedoston omistajuuden, voit muokata tiedostoa, ellei uusi omistaja päätä muuttaa käyttöoikeuksiasi.