Chatta med andra i en fil

Du kan arbeta med en fil samtidigt som andra personer i Google Dokument, Kalkylark och Presentationer och ni kan chatta med varandra i filen för att fatta beslut tillsammans om vad som ska ingå.

Chatt

När du arbetar med en fil samtidigt som andra kan du chatta med gruppen som visar filen så att du inte behöver e-posta fram och tillbaka medan du arbetar. Alla som visar filen och är inloggade på ett Google-konto kommer att ingå i chatten.

Starta en chatt i en fil

1. Öppna ett dokument, ett kalkylark eller en presentation.
  2. Klicka på chattikonen Chat uppe till höger.
  3. Skriv i chattrutan.
  4. När du är klar klickar du på Close.

Du kommer inte att kunna chatta om du inte har loggat in på ett Google-konto. Om du visar en fil men inte kan chatta bör du kontrollera att du är inloggad på ditt konto.

Obs! Alla chattar i Google Dokument, Kalkylark och Presentationer är gruppchattar och de överförs inte när du öppnar andra produkter från Google.

Aktivera och inaktivera chattljudet

Om du vill ändra chattljudet för en fil:

1. Öppna en chatt i ett dokument, ett kalkylark eller en presentation.
  2. Klicka på Inställningar uppe till höger.
  3. Markera kryssrutan i menyn för att aktivera aviseringar. Avmarkera rutan för att inaktivera aviseringar.
  4. Klicka på Spara.

Arbeta med filer samtidigt

Du kan redigera en fil samtidigt som andra personer med redigeringsåtkomst i Google Dokument, Kalkylark, Presentationer, Formulär och Teckningar, oavsett om du använder en dator eller en mobil enhet. När någon gör en ändring kommer den automatiskt att visas på skärmen, om du visar filen, med deras namn bredvid deras markör så att du kan se vem som skriver.

Möjligheten att se ändringar gjorda av andra i realtid är bara tillgänglig när du och de andra som arbetar med filen har en internetanslutning. Läs mer om att arbeta med filer offline.

Om du arbetar på en Office-fil och vill ha ett dokument som du kan arbeta på tillsammans med andra kan du spara en version av filen till Google Dokument, Kalkylark eller Presentationer och dela den versionen med andra.

Visa en aktivitetshistorik (Google Drive-appen)

Om du vill se aktiviteten för en fil eller mapp, till exempel vem som har flyttat en fil och vilken mapp den flyttades till, går det att spåra aktiviteter med Drive-appen på Android eller iOS.

1. Öppna Google Drive-appen.
  2. Tryck på Information Activity Information bredvid filnamnet.
  3. Bläddra till avsnittet Aktivitet. Den översta aktiviteten är den senaste.
  4. Tryck på Visa fler aktiviteter om du vill visa fler aktiviteter än de aktuella.

Relaterade ämnen

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.