Anonieme of onbekende mensen in een bestand

Je kunt een naam zien die je niet herkent, maar ook 'anonieme dieren' die je document, spreadsheet of presentatie bekijken. Dit kan gebeuren wanneer een document openbaar wordt gedeeld of met iedereen die de link heeft.

Als je iemand ziet die je niet kent

Iemand die je niet kent, kan je bestand om de volgende redenen bekijken:

• Het bestand is gedeeld met een mailinglijst.
  • Het bestand is gedeeld met iemand die geen Google-account heeft of niet is ingelogd.
  • Iemand die je bestand kan bewerken of de link heeft, heeft het bestand gedeeld met andere mensen.
  • Iemand heeft de naam van het eigen Google-account gewijzigd. Je kunt het e-mailadres van deze persoon zien als je op Delen klikt.

Beperken hoe mensen je bestand kunnen bekijken

Als je een bestand dat je kunt bewerken, niet meer wilt delen, bekijk je meer informatie over het volgende:

Anonieme dieren

Als je een bestand deelt of opent via een link, worden de namen van de mensen die het bestand bekijken mogelijk niet weergegeven.

• Mensen die je niet individueel hebt uitgenodigd, worden als anonieme dieren weergegeven wanneer ze het bestand bekijken.
  • Mensen die je individueel uitnodigt, worden met naam weergegeven wanneer ze je bestand bekijken.

Je kunt de namen van andere mensen alleen te zien krijgen wanneer je ze individueel toestemming geeft om een bestand te bekijken of als ze deel uitmaken van een mailinglijst.

Anonieme dieren in een privébestand

Als je het delen van de link uitschakelt, kun je nog steeds meerdere anonieme dieren zien:

• Als iemand het bestand meerdere keren opent. Het kan enige tijd duren voordat mensen die het bestand niet meer bekijken, niet meer worden weergegeven.
  • Als iemand de link opent via een chatservice. Bepaalde services controleren links op phishing, virusaanvallen of malware.
  • Wanneer iemand een browserextensie of script gebruikt waardoor de link automatisch wordt gevolgd.
Anonieme dieren en Google-apps voor werk of school

Als je Google-apps gebruikt via je werk of school, worden mensen binnen je domein altijd met naam weergegeven wanneer ze je bestand bekijken.

Als je beheerder toestaat dat je bestanden buiten je domein deelt, worden mensen die niet zijn ingelogd, weergegeven als anonieme dieren.

true
Informatiecentrum bezoeken

Gebruik je Google-producten, zoals Google Documenten, op het werk of op school? Misschien zijn onze tips, trainingen en templates dan wel wat voor jou. Leer werken met Office-bestanden zonder Office te installeren, creëer dynamische projectplannen en teamagenda's, breng je inbox automatisch op orde en nog veel meer.