Tuntemattomat tai anonyymit henkilöt tiedostossa

Saatat nähdä nimen, jota et tunnista, tai Anonymous animals ‑tunnisteilla merkittyjä käyttäjiä, jotka katselevat dokumenttejasi, laskentataulukkojasi tai esityksiäsi. Tämä voi johtua siitä, että dokumentti on jaettu julkisesti tai jonkun sellaisen henkilön kanssa, jolla on linkki dokumenttiin.

Jos näet henkilön, jota et tunne

Tuntematon henkilö voi katsoa tiedostoasi seuraavista syistä:

• Tiedosto on jaettu postituslistalle.
  • Tiedosto on jaettu henkilölle, jolla ei ole Google-tiliä tai joka ei ole kirjautuneena sisään.
  • Joku, jolla on tiedoston muokkausoikeus tai linkki, on jakanut tiedoston muille.
  • Joku on muuttanut Google-tilinsä nimeä. Näet tällaisen henkilön sähköpostiosoitteen klikkaamalla tiedostostasi Jaa ja sitten Lisäasetukset.

Tiedoston katseluoikeuksien rajoittaminen

Seuraavien ohjeiden avulla voit lopettaa tiedoston jakamisen, jos sinulla on sen muokkausoikeudet:

"Anonymous animals"

Jos jaat tai avaat tiedoston, jolla on linkki, et välttämättä näe sitä katsovien henkilöiden nimiä.

• Henkilöt, joita et ole erikseen kutsunut, näkyvät merkittyinä Anonymous animals ‑tunnisteilla, kun he katsovat tiedostoa.
  • Henkilöt, jotka olet erikseen kutsunut käyttämään tiedostoa, näkyvät omilla nimillään katsoessaan tiedostoa.

Näet toisten käyttäjien nimet vain silloin, kun annat heille yksilöllisen oikeuden katsoa tiedostoa tai jos he kuuluvat postituslistalle.

Anonymous animals ‑käyttäjät yksityisessä tiedostossa

Vaikka poistat linkin jakamisen käytöstä, saatat siitä huolimatta nähdä anonyymejä käyttäjiä seuraavissa tilanteissa:

• Joku avaa tiedoston useita kertoja. Voi kestää jonkin aikaa, ennen kuin henkilö, joka ei enää katso tiedostoa, katoaa näkyvistä.
  • Joku avaa linkin viestipalvelun kautta. Jotkin palvelut tarkistavat linkkejä tietojenkalastelun, virushyökkäysten tai haittaohjelmien varalta.
  • Joku käyttää selainlaajennusta tai komentosarjaa, joka seuraa linkkiä automaattisesti.
Anonymous animals ja koulun tai työpaikan Google-sovellukset

Jos käytät työpaikan tai oppilaitoksen kautta saatuja Google-sovelluksia, verkkotunnuksesi käyttäjät näkyvät aina omilla nimillään katsoessaan tiedostoasi.

Jos järjestelmänvalvojasi sallii sinun jakaa tiedostoja verkkotunnuksesi ulkopuolelle, ihmiset, jotka eivät ole kirjautuneet sisään, näkyvät Anonymous animals ‑käyttäjinä.

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.