We hebben meldingen ontvangen dat sommige gebruikers onverwacht zijn uitgelogd van hun accounts. We voeren een onderzoek uit. U hoeft zich echter geen zorgen te maken. Er is geen aanwijzing dat dit verband houdt met phishing of andere beveiligingsdreigingen voor accounts. Probeer nogmaals in te loggen via accounts.google.com. Als u uw wachtwoord niet meer weet, gebruikt u deze link om uw wachtwoord te herstellen. Als u authenticatie in twee stappen gebruikt, kan er een vertraging zijn opgetreden bij het ontvangen van uw sms-code. Probeer het opnieuw of gebruik back-upcodes.

Bestanden uit Google Drive delen

Je kunt de bestanden en mappen die je opslaat in Google Drive met iedereen delen.

De mensen met wie je deelt, zien altijd de meest recente versie van het bestand. Als je een Google-document, -spreadsheet, -presentatie of -formulier deelt, kun je zelf bepalen of anderen het bestand mogen bewerken, erop mogen reageren of het alleen mogen weergeven.

Opmerking: Als je een Microsoft Office-bestand samen met anderen wilt bewerken, moet je het bestand eerst converteren naar een Google Documenten-, Spreadsheets- of Presentaties-bestand.

Stap 1: Kies wat je wilt delen

Eén bestand delen

Je kunt kiezen hoe je een bestand wilt delen:

Meerdere bestanden delen

Er zijn twee manieren om meerdere bestanden te delen:

Stap 2: Kies met wie je wilt delen

Specifieke mensen

Je kunt bestanden delen met mensen die een Google-account hebben.

1. Open het startscherm van Google Drive, Google Documenten, Google Spreadsheets of Google Presentaties.
  2. Klik op het bestand dat je wilt delen.
  3. Klik op Delen of op het deelpictogram Mensen toevoegen.
  4. Typ onder Mensen het e-mailadres of de Google-discussiegroep waarmee je wilt delen.
  5. Klik op de pijl-omlaag Pijl-omlaag om te kiezen wat iemand met je bestand kan doen. Meer informatie over hoe anderen bestanden kunnen weergeven, bewerken of erop kunnen reageren.
    • Verwijder eventueel het vinkje bij 'Mensen op de hoogte brengen' als je geen meldingen wilt verzenden.
  6. Klik op Verzenden. Er wordt een e-mail verzonden naar de mensen met wie je het item hebt gedeeld.
Iedereen met de link naar het bestand

Je kunt andere mensen een link naar het bestand geven, zodat je geen e-mailadressen hoeft toe te voegen bij het delen van het bestand.

1. Open het startscherm van Google Drive, Google Documenten, Google Spreadsheets of Google Presentaties.
  2. Klik op Delen of op het deelpictogram Mensen toevoegen.
  3. Klik rechtsboven op Deelbare link ophalen.
  4. Klik op de pijl-omlaag Pijl-omlaag naast 'Iedereen met de link'.
  5. Klik op de pijl-omlaag Pijl-omlaag om te kiezen wat iemand met je bestand kan doen. Meer informatie over hoe anderen bestanden kunnen weergeven, bewerken of erop kunnen reageren.
  6. Kopieer en plak de link in een e-mail of op een andere plek waar je de link wilt delen.

Opties voor link delen

Wanneer je een link naar een bestand deelt, kun je zelf bepalen hoe breed het bestand wordt gedeeld. Deze opties zijn afhankelijk van het Google-account dat je gebruikt: voor je werk, je school of Gmail.

• Aan - Openbaar op internet: Iedereen kan op Google je bestand opzoeken en openen, zonder in te loggen bij een Google-account.
  • Aan - Iedereen met de link: Iedereen die de link heeft, kan je bestand openen, zonder in te loggen bij een Google-account.
  • Aan - Jouw domein: Als je een Google-account via je werk of school gebruikt, kan iedereen die is ingelogd bij een account op je werk of school, je bestand opzoeken en openen.
  • Aan - Iedereen binnen je domein met de link: Als je een Google-account via je werk of school gebruikt, kan iedereen die de link heeft en is ingelogd bij een account op je werk of school, je bestand openen.
  • Uit - Specifieke mensen: Alleen mensen met wie je het bestand deelt, kunnen het openen.
Een bestand openbaar delen

Mensen die niet zijn ingelogd bij een Google-account worden als anonieme dieren weergegeven in je bestand. Meer informatie over anonieme dieren.

Als je een Google-account via werk of school gebruikt, kun je mogelijk geen bestanden openbaar delen.

1. Open het startscherm van Google Drive, Google Documenten, Google Spreadsheets of Google Presentaties.
  2. Klik op Delen of op het deelpictogram Mensen toevoegen.
  3. Klik op Deelbare link ophalen.
  4. Klik op de pijl-omlaag Pijl-omlaag naast 'Iedereen met de link'.
  5. Klik op Meer.
  6. Klik op Aan - Openbaar op internet. Iedereen op internet kan het bestand openen door het op te zoeken of de link te gebruiken (als ze die hebben).
  7. Klik op Opslaan.
  8. Kies het toegangsniveau dat je mensen wilt geven. Meer informatie over hoe anderen bestanden kunnen weergeven, bewerken of erop kunnen reageren.
  9. Klik op Gereed.

Limieten voor delen

• Een bestand kan door maximaal 50 mensen tegelijk worden bewerkt en van reacties worden voorzien.
  • Een bestand kan wel door meer dan 50 mensen tegelijk worden weergegeven, maar deze kijkers zijn niet zichtbaar voor de andere gebruikers. Moet een bestand door 50 of meer mensen worden weergegeven, dan kun je het bestand publiceren om een nieuwe link te maken. Meer informatie over het publiceren van een bestand.
  • Een bestand kan met maximaal 200 mensen of groepen worden gedeeld. Wil je een bestand met meer dan 200 mensen delen, dan kun je ze toevoegen aan een Google-discussiegroep en vervolgens het bestand met de groep delen.
  • Als je een map met veel mensen deelt, kan het enige tijd duren voordat iedereen de map kan zien.

Wil je een spreadsheet gebruiken om informatie te verzamelen, bekijk dan deze informatie over het maken van een Google-formulier. Meer informatie over hoe gegevens worden verzameld.

Stap 3: Kies wat mensen met je bestand mogen doen

Wanneer je een bestand met anderen deelt, kun je zelf bepalen wat ze met het bestand kunnen doen.

• Weergeven: Mensen kunnen het bestand wel weergeven, maar niet wijzigen of met anderen delen.
  • Reageren: Mensen kunnen opmerkingen en suggesties plaatsen, maar het bestand niet wijzigen of met anderen delen.
  • Bewerken: Mensen kunnen wijzigingen aanbrengen, suggesties accepteren of afwijzen, en het bestand met anderen delen.

Google-formulieren verzenden en delen

Google-formulieren hebben andere opties voor delen dan de overige bestandstypen.