Del filer fra Google Drev

Du kan dele filer og mapper, som du gemmer på Google Drev, med hvem som helst.

Når du deler fra Google Drev, kan du bestemme, om andre kan redigere, kommentere eller kun se filen. Når du deler indhold fra Google Drev, gælder programpolitikkerne for Google Drev.

Trin 1: Find den fil, du vil dele

Del en enkelt fil

1. Gå til Google Drive, Docs, Sheets eller Slides på en computer.
  2. Klik på den fil, du vil dele.
  3. Klik på Del eller Del Del.
Del flere filer
  1. Gå til drive.google.com på en computer.
  2. Hold Shift nede på tastaturet, og vælg to eller flere filer.
  3. Klik på Del Del øverst til højre.

Få flere oplysninger om, hvordan du føjer filer til en mappe og deler hele mappen.

Trin 2: Vælg, hvem du vil dele med, og hvordan de kan bruge din fil

Del med bestemte brugere

1. Angiv mailadressen på den bruger, du vil dele med, under "Personer".
    • Bemærk! Hvis du deler med en mailadresse, der ikke er en Google-konto, kan vedkommende kun se filen.
  2. Klik på pilen Ned for at vælge, hvad en bruger kan gøre med din fil.
  3. Hvis du ikke vil sende en mail til andre, kan du klikke på Avanceret og fjerne markeringen i afkrydsningsfeltet Send notifikationer. Hvis du sender notifikationer, medtages alle angivne mailadresser i mailen.
  4. Klik på Send.
Del et link til filen

Du kan sende et link til din fil til andre, så alle med adgang til internettet og linket kan bruge det. Når du deler et link til en fil, står dit navn som ejer af filen.

1. Klik på Hent link til deling øverst i højre hjørne.
  2. Klik på pilen Ned ud for "Alle med linket".
  3. Kopiér linket, og indsæt det i en mail eller et sted, hvor du vil dele det.
Del en fil offentligt

Hvis du ønsker, at alle på internettet skal kunne søge efter, finde og åbne din fil, kan du dele filen offentligt. Når du deler en fil offentligt, står dit navn som ejer af filen.

1. Klik på Hent link til deling.
  2. Klik på pilen Ned ud for "Alle med linket".
  3. Klik på Mere og derefter Til – Offentligt på nettet.
  4. Klik på Gem.
  5. Klik på Udfør.

Brugere, der ikke er logget ind på en Google-konto, vises som anonyme dyr i din fil. Få flere oplysninger om anonyme dyr.

Begræns, hvordan en fil deles

Vælg, om andre kan se, kommentere eller redigere

Når du deler en fil med andre, kan du vælge, hvad de kan gøre med den.

• Se: De kan se, men ikke ændre eller dele filen med andre.
  • Kommentere: De kan skrive kommentarer og forslag, men ikke ændre eller dele filen med andre.
  • Redigere: De kan foretage ændringer, acceptere eller afvise forslag og dele filen med andre.
Rediger, hvem dit link er delt med

Når du deler et link til en fil, bestemmer du, hvor bredt filen deles. Disse muligheder afhænger af, om du bruger din Google-konto til arbejde, skole eller Gmail.

• Til – Offentlig på nettet: Alle kan søge efter din fil på Google og få adgang til den uden at logge ind på deres Google-konto.
  • Til – Alle med linket: Alle, der har linket kan bruge din fil uden at logge ind på deres Google-konto.
  • Fra – Bestemte personer: Det er kun de personer, du deler filen med, der kan bruge den.
Hvor mange personer du kan dele med
  • Op til 100 personer kan redigere og kommentere på samme tid.
  • Mere end 100 personer kan se en fil, men det er nemmere at offentliggøre filen og oprette et link til den. Få flere oplysninger om, hvordan du offentliggør en fil.
  • Du kan dele en fil med op til 600 personer eller grupper. Hvis du har brug for at dele en fil med mere end 600 personer, skal du føje personerne til en Google-gruppe og dele filen med gruppen.
  • Hvis du deler en mappe med mange personer, kan det tage lidt tid, før alle kan bruge den.

Hvis du vil bruge et regneark til at indsamle oplysninger, kan du få flere oplysninger om, hvordan du opretter en Google-formular. Få flere oplysninger om, hvordan dataindsamlingen foregår.