Begära en granskning av ett regelbrott

Du kan begära att din fil granskas om du inte anser att den strider mot Googles användarvillkor eller programpolicyer. Om du äger en fil som flaggats för ett regelbrott visas en flagga bredvid filnamnet och du kan inte dela den. Filen är inte längre tillgänglig offentligt, inte heller för personer som har länken. Granskningen av filen tar vanligtvis cirka fem dagar. Den exakta tidsperioden beror på typen av granskningsbegäran.

Begära en granskning

När du försöker dela en fil som har flaggats för ett regelbrott visas ett alternativ för granskning av filen. Så här begär du en granskning av filen:

1. Öppna filen.
  2. Klicka på Dela.
  3. Klicka på Begär en granskning.

Tips!

• Om du vill begära en granskning måste du äga filen och vara inloggad på ägarkontot.
  • Om du använder telefonen och har loggat in på flera konton kontrollerar du att kontot som du använder i webbläsaren för att begära en granskning stämmer överens med det i appen.

Inaktiverade konton

Om du äger kontot kan du begära att få åtkomst till det igen.

1. Logga in på ditt Google-konto i en webbläsare, t.ex. Chrome.
  2. Välj Påbörja överklagande.
  3. Följ anvisningarna.

Rapportera ett regelbrott

Om du vill flagga en fil kan du läsa mer om att rapportera ett regelbrott.