Rapportér regelbrudd

Du kan rapportere oppførsel som du mener er brudd på Googles vilkår for bruk eller programretningslinjer. Disse bruddene kan være knyttet til:

• nettsøppel, søppelpost, skadelig programvare og nettfisking
  • vold
  • hatsk innhold
  • terroristinnhold
  • trakassering, mobbing og trusler
  • seksuelt eksplisitt materiale
  • utnyttelse av barn
  • falsk identitet
  • personlig og konfidensiell informasjon
  • ulovlige aktiviteter
  • offentlig strømming
  • brudd på opphavsrett
  • bruk og innsending av innhold

Rapportér misbruk

Du kan rapportere støtende innhold via datamaskinen din.

Google Dokumenter, Regneark, Presentasjoner eller Skjemaer

Google Dokumenter, Google Regneark eller Google Presentasjoner

Slik rapporterer du regelbrudd:

1. Åpne en fil.
  2. Klikk på Hjelp-menyen.
  3. Velg Rapporter misbruk.
  4. Velg typen misbruk du har funnet i filen. Hver misbrukstype har en beskrivelse for å hjelpe deg med å fastslå om filen strider mot retningslinjene våre.
  5. Klikk på Send inn rapport om misbruk.

Google Skjemaer

Slik rapporterer du regelbrudd:

1. Nederst i skjemaet klikker du på Rapportér misbruk.
  2. Velg typen misbruk du har funnet i skjemaet.
  3. Klikk på Send inn rapport om misbruk.
Google Nettsteder

Du kan rapportere støtende innhold på nettsteder som er opprettet med Google Nettsteder, og som Google Disk er vert for. Brudd på programretningslinjene våre kan for eksempel være

Hvis du vil rapportere misbruk direkte fra et Google-nettsted, klikker du på Rapportér misbruk nederst på siden.

Google Disk

Du kan rapportere PDF-filer, bilder eller annet innhold som lagres i Google Disk. Du kan ikke rapportere mapper.

Slik rapporterer du regelbrudd:

1. Gå til drive.google.com på en datamaskin.
  2. Høyreklikk på filen du vil rapportere og så klikk på Rapportér misbruk.
  3. Velg typen misbruk du har funnet i filen. Hver misbrukstype har en beskrivelse for å hjelpe deg med å fastslå om filen strider mot retningslinjene våre.
  4. Klikk på Send inn rapport om misbruk.

Innsending av rapporter garanterer ikke fjerning av filen eller noen annen handling fra Googles side. Innhold som du ikke samtykker i eller synes er upassende, er ikke alltid brudd på Googles vilkår for bruk eller programretningslinjer.

Når vi blir oppmerksom på materiale som er i strid med retningslinjene våre, kan vi

• fjerne filen fra kontoen
  • begrense delingen av filen
  • begrense hvem som kan se filen
  • deaktivere tilgangen til ett eller flere Google-produkter
  • slette Google-kontoen
  • rapportere ulovlig innhold til politiet

Påklag meldinger om regelbrudd

Hvis du er eier av en fil som har fått en melding om brudd på vilkårene eller retningslinjene, kan du be om en vurdering av bruddet.