Een schending melden

Je kunt gedrag melden waarvan je denkt dat het in strijd is met de Servicevoorwaarden of het programmabeleid van Google. Schendingen omvatten:

• Spam, malware en phishing
  • Geweld
  • Aanzetten tot haat
  • Terroristische content
  • Intimideren, kwetsen en bedreigen
  • Seksueel expliciet materiaal
  • Uitbuiting van kinderen
  • Nabootsing van identiteit
  • Persoonlijke en vertrouwelijke gegevens
  • Illegale activiteiten
  • Openbaar streamen
  • Auteursrechtschending
  • Gebruik en inzending van content

Misbruik melden

Je kunt ongeoorloofde content melden vanaf je computer.

Google Documenten, Spreadsheets, Presentaties of Formulieren

Google Documenten, Spreadsheets of Presentaties

Zo meld je een schending:

1. Open een bestand.
  2. Klik op het menu Help.
  3. Selecteer Misbruik melden.
  4. Kies het type misbruik dat je in het bestand aantreft. Bij elk type misbruik staat een beschrijving, zodat je beter kunt bepalen of het bestand inderdaad in strijd is met ons beleid.
  5. Klik op Melding van misbruik indienen.

Google Formulieren

Zo meld je een schending:

1. Klik onderaan het formulier op Misbruik melden.
  2. Kies het type misbruik dat je in het formulier hebt gevonden.
  3. Klik op Melding van misbruik indienen.
Google Sites

Je kunt ongeoorloofde content melden die je aantreft op websites die zijn gemaakt met Google Sites en worden gehost in Google Drive. Schendingen van ons programmabeleid omvatten:

Je kunt misbruik rechtstreeks vanaf een Google-site melden. Klik hiervoor op Misbruik melden onderaan de pagina.

Google Drive

Je kunt melding maken van pdf's, afbeeldingen en andere content die in Google Drive is opgeslagen.

Zo meld je een schending:

1. Ga op je computer naar drive.google.com.
  2. Klik met de rechtermuisknop op het bestand dat je wilt melden.
  3. Klik op Melden of blokkeren  > Melden .
  4. Kies het type misbruik dat je in het bestand aantreft. Bij elk type misbruik staat een beschrijving, zodat je beter kunt bepalen of het bestand inderdaad in strijd is met ons beleid.
  5. Klik op Melding van misbruik indienen.

Tip: Je kunt een schending ook melden vanuit een deel- of reactiemelding op een Android- of iOS-apparaat.

• Als je een melding wilt indienen, vouw je de deel- of reactiemelding uit en tik je op Melden en blokkeren.

Als je een melding indient, betekent dit niet automatisch dat het bestand wordt verwijderd of dat Google op een andere manier in actie komt. Content die jij als bezwaarlijk of ongepast beschouwt, is niet altijd in strijd met de Servicevoorwaarden of het programmabeleid van Google.

Mogelijke acties die we ondernemen bij ongeoorloofde content

• Het bestand verwijderen uit het account
  • Het delen van het bestand beperken
  • De toegang tot het bestand beperken
  • De toegang tot een of meer Google-producten uitzetten
  • Het Google-account verwijderen
  • Illegaal materiaal melden bij de bevoegde autoriteiten

Bezwaar maken tegen de melding van een schending

Als je eigenaar bent van een bestand waarvoor een schending is gemeld, kun je een beoordeling van de schending aanvragen.

true
Informatiecentrum bezoeken

Gebruik je Google-producten, zoals Google Documenten, op het werk of op school? Misschien zijn onze tips, trainingen en templates dan wel wat voor jou. Leer werken met Office-bestanden zonder Office te installeren, creëer dynamische projectplannen en teamagenda's, breng je inbox automatisch op orde en nog veel meer.