Rapportér regelbrudd

Du kan rapportere oppførsel som du mener er brudd på Googles vilkår for bruk eller programretningslinjer. Slike brudd kan være

• nettsøppel, søppelpost, skadelig programvare og nettfisking
  • vold
  • hatsk innhold
  • terroristinnhold
  • trakassering, mobbing og trusler
  • seksuelt eksplisitt materiale
  • utnyttelse av barn
  • falsk identitet
  • personlig og konfidensiell informasjon
  • ulovlige aktiviteter
  • offentlig strømming
  • brudd på opphavsrett
  • bruk og innsending av innhold

Rapporter uriktig bruk

Du kan rapportere støtende innhold fra en datamaskin.

Google Dokumenter, Regneark, Presentasjoner eller Skjemaer

Google Dokumenter, Regneark eller Presentasjoner

Slik rapporterer du regelbrudd:

1. Åpne en fil.
  2. Klikk på Hjelp-menyen.
  3. Velg Rapporter uriktig bruk.
  4. Velg typen uriktig bruk du har funnet i filen. Hver type uriktig bruk har en beskrivelse for å hjelpe deg med å fastslå om filen bryter retningslinjene våre.
  5. Klikk på Send inn rapport om uriktig bruk.

Google Skjemaer

Slik rapporterer du regelbrudd:

1. Nederst i skjemaet klikker du på Rapporter uriktig bruk.
  2. Velg typen uriktig bruk du har funnet i skjemaet.
  3. Klikk på Send inn rapport om uriktig bruk.
Google Nettsteder

Du kan rapportere støtende innhold på nettsteder som er opprettet med Google Nettsteder, og som Google Disk er vert for. Brudd på programretningslinjene våre kan for eksempel være

Hvis du vil rapportere uriktig bruk direkte fra et Google-nettsted, klikker du på Rapporter uriktig bruk nederst på siden.

Google Disk

Du kan rapportere PDF-filer, bilder eller annet innhold som lagres i Google Disk.

Slik rapporterer du regelbrudd:

1. Gå til drive.google.com på en datamaskin.
  2. Høyreklikk på filen du vil rapportere.
  3. Klikk på Rapportér eller blokkér  > Rapportér .
  4. Velg typen uriktig bruk du har funnet i filen. Hver type uriktig bruk har en beskrivelse for å hjelpe deg med å fastslå om filen bryter retningslinjene våre.
  5. Klikk på Send inn rapport om uriktig bruk.

Tips: På Android- eller iOS-enheter kan du også rapportere uriktig bruk via varsler om delinger eller kommentarer.

• For å rapportere, utvid varselet om delingen eller kommentaren, og trykk på Rapporter og blokker

Rapportering fører ikke nødvendigvis til at Google fjerner filen eller iverksetter andre tiltak. Innhold du er uenig i eller synes er upassende, er ikke alltid brudd på Googles vilkår for bruk eller programretningslinjer.

Når vi blir oppmerksom på materiale som bryter retningslinjene våre, kan vi

• fjerne filen fra kontoen
  • begrense delingen av filen
  • begrense hvem som kan se filen
  • deaktivere tilgangen til ett eller flere Google-produkter
  • slette Google-kontoen
  • rapportere ulovlig innhold til politiet

Ank meldinger om regelbrudd

Hvis du er eier av en fil som har fått en melding om brudd på vilkårene eller retningslinjene, kan du be om en vurdering av bruddet.