Rikkomuksesta ilmoittaminen

Voit tehdä ilmoituksen toiminnasta, joka mielestäsi rikkoo Googlen käyttöehtoja tai ohjelmakäytäntöjä. Esimerkkejä rikkomuksista:

• roskaposti, haittaohjelmat ja tietojenkalastelu
  • väkivalta
  • vihamielinen sisältö
  • terrorismiin liittyvä sisältö
  • ahdistelu, kiusaaminen ja uhkailu
  • seksuaalinen sisältö
  • lasten hyväksikäyttö
  • toisena henkilönä esiintyminen
  • henkilökohtaiset ja luottamukselliset tiedot
  • laiton toiminta
  • julkinen striimaaminen
  • tekijänoikeusrikkomus
  • sisällön käyttö ja lähettäminen

Väärinkäytöstä ilmoittaminen

Voit ilmoittaa asiattomasta sisällöstä omalta tietokoneeltasi.

Google Docs, Sheets, Slides tai Forms

Google Docs, Sheets tai Slides

Ilmoita rikkomuksesta näin:

1. Avaa tiedosto.
  2. Klikkaa Ohje-valikkoa.
  3. Valitse Ilmoita väärinkäytöstä.
  4. Kerro, millaista väärinkäyttöä tiedostossa on. Näet väärinkäyttötyypin vierellä kuvauksen, joka auttaa määrittämään, rikkooko tiedosto käytäntöjämme.
  5. Valitse Lähetä väärinkäyttöraportti.

Google Forms

Ilmoita rikkomuksesta näin:

1. Klikkaa lomakkeen alareunasta Tee ilmoitus väärinkäytöstä.
  2. Kerro, millaista väärinkäyttöä lomakkeessa on.
  3. Valitse Lähetä väärinkäyttöraportti.
Google Sites

Voit tehdä ilmoituksen Google Sitesin avulla tehdyillä ja Google Drivessa ylläpidetyillä verkkosivustoilla esiintyvästä asiattomasta sisällöstä. Ohjelmasääntöjemme rikkomuksiin kuuluvat muun muassa seuraavat:

Tee ilmoitus väärinkäytöstä suoraan Google Sites ‑sivustolla klikkaamalla sivun alareunasta Tee ilmoitus väärinkäytöstä.

Google Drive

Voit tehdä ilmoituksen PDF-tiedostoista, kuvista tai muusta sisällöstä, jota säilytetään Google Drivessa. Voit tehdä ilmoituksen kansioista.

Ilmoita rikkomuksesta näin:

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen drive.google.com.
  2. Klikkaa kakkospainikkeella tiedostoa, josta haluat tehdä ilmoituksen ja sitten klikkaa Tee ilmoitus väärinkäytöstä.
  3. Kerro, millaista väärinkäyttöä tiedostossa on. Näet väärinkäyttötyypin vierellä kuvauksen, joka auttaa määrittämään, rikkooko tiedosto käytäntöjämme.
  4. Valitse Lähetä väärinkäyttöraportti.

Ilmoittaminen ei takaa tiedoston poistamista tai sitä, että Google ryhtyy toimenpiteisiin. Vaikka sisältö on mielestäsi sopimatonta, se ei välttämättä riko Googlen käyttöehtoja tai ohjelmasääntöjä.

Loukkaavan sisällön mahdollisia seurauksia

• Tiedosto voidaan poistaa tililtä.
  • Tiedoston jakamista voidaan rajoittaa.
  • Tiedoston näkyvyyttä voidaan rajoittaa.
  • Yhden tai useamman Google-tuotteen käyttö voidaan estää.
  • Google-tili voidaan poistaa.
  • Laittomasta aineistosta voidaan tehdä ilmoitus viranomaisille.

Rikkomusilmoituksesta valittaminen

Jos omistamastasi tiedostosta on tehty rikkomusilmoitus, voit pyytää rikkomuksen tarkistamista.