Rikkomuksesta ilmoittaminen

Voit tehdä ilmoituksen toiminnasta, joka mielestäsi rikkoo Googlen käyttöehtoja tai ohjelmakäytäntöjä. Esimerkkejä rikkomuksista:

• roskaposti, haittaohjelmat ja tietojenkalastelu
  • väkivalta
  • vihamielinen sisältö
  • terrorismiin liittyvä sisältö
  • ahdistelu, kiusaaminen ja uhkailu
  • seksuaalinen sisältö
  • lasten hyväksikäyttö
  • toisena henkilönä esiintyminen
  • henkilökohtaiset ja luottamukselliset tiedot
  • laiton toiminta
  • julkinen striimaaminen
  • tekijänoikeusrikkomus
  • sisällön käyttö ja lähettäminen

Väärinkäytöstä ilmoittaminen

Voit ilmoittaa asiattomasta sisällöstä omalta tietokoneeltasi.

Google Docs, Sheets, Slides tai Forms

Google Docs, Sheets tai Slides

Ilmoita rikkomuksesta näin:

1. Avaa tiedosto.
  2. Klikkaa Ohje-valikkoa.
  3. Valitse Ilmoita väärinkäytöstä.
  4. Kerro, millaista väärinkäyttöä tiedostossa on. Näet väärinkäyttötyypin vierellä kuvauksen, joka auttaa määrittämään, rikkooko tiedosto käytäntöjämme.
  5. Valitse Lähetä ilmoitus väärinkäytöstä.

Google Forms

Ilmoita rikkomuksesta näin:

1. Klikkaa lomakkeen alareunasta Tee ilmoitus väärinkäytöstä.
  2. Kerro, millaista väärinkäyttöä lomakkeessa on.
  3. Valitse Lähetä ilmoitus väärinkäytöstä.
Google Sites

Voit tehdä ilmoituksen Google Sitesin avulla tehdyillä ja Google Drivessa ylläpidetyillä verkkosivustoilla esiintyvästä asiattomasta sisällöstä. Ohjelmakäytäntöjemme rikkomuksiin kuuluvat muun muassa seuraavat:

Tee ilmoitus väärinkäytöstä suoraan Google Sites ‑sivustolla klikkaamalla sivun alareunasta Tee ilmoitus väärinkäytöstä.

Google Drive

Voit tehdä ilmoituksen PDF-tiedostoista, kuvista tai muusta sisällöstä, jota säilytetään Google Drivessa.

Ilmoita rikkomuksesta näin:

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen drive.google.com.
  2. Klikkaa hiiren kakkospainikkeella tiedostoa, josta haluat tehdä ilmoituksen.
  3. Valitse Ilmoita tai estä > Tee ilmoitus .
  4. Kerro, millaista väärinkäyttöä tiedostossa on. Näet väärinkäyttötyypin vierellä kuvauksen, joka auttaa määrittämään, rikkooko tiedosto käytäntöjämme.
  5. Valitse Lähetä ilmoitus väärinkäytöstä.

Vinkki: Voit lähettää ilmoituksen rikkomuksesta myös Android- tai iOS-laitteen jakamis- tai kommentti-ilmoituksen kautta.

• Voit tehdä ilmoituksen laajentamalla jakamis- tai kommentti-ilmoituksen ja napauttamalla Tee ilmoitus ja estä.

Ilmoittaminen ei takaa tiedoston poistamista tai sitä, että Google ryhtyy toimenpiteisiin. Vaikka sisältö on mielestäsi sopimatonta, se ei välttämättä riko Googlen käyttöehtoja tai ohjelmakäytäntöjä.

Loukkaavan sisällön mahdollisia seurauksia

• Tiedosto voidaan poistaa tililtä.
  • Tiedoston jakamista voidaan rajoittaa.
  • Tiedoston näkyvyyttä voidaan rajoittaa.
  • Yhden tai useamman Google-tuotteen käyttö voidaan estää.
  • Google-tili voidaan poistaa.
  • Laittomasta aineistosta voidaan tehdä ilmoitus viranomaisille.

Rikkomusilmoituksesta valittaminen

Jos omistamastasi tiedostosta on tehty rikkomusilmoitus, voit pyytää rikkomuksen tarkistamista.