Kontrollera aktivitet och filversioner

Få åtkomst till ändringar som gjorts i dina filer på Drive och håll reda på vem som gjort ändringarna. Du kanske lägger märke till förändringar när någon:

• Ändringar eller kommentarer i en fil
  • Byter namn på en fil eller mapp
  • Flyttar till eller tar bort en fil eller mapp
  • Laddar upp en ny fil till en mapp
  • Delar eller slutar dela ett objekt

Viktigt! Versionshistoriken för Google Dokument, Kalkylark och Presentationer skiljer sig från historiken för PDF-filer, bilder och andra filer som lagras på Drive. Läs om hur du får åtkomst till ändringshistoriken för Google-filer.

Komma åt tidigare aktivitet

1. Besök drive.google.com på datorn.
  2. Klicka på Min enhet till vänster.
  3. Klicka på Info Info uppe till höger.
  4. Du kan få åtkomst till de senaste ändringarna genom att klicka på Aktivitet.
  5. Om du vill få åtkomst till aktiviteten för en specifik fil eller mapp klickar du på filen eller mappen.
  6. Om du vill få åtkomst till de senaste ändringarna bläddrar du ned på höger sida.

Spara och återställ de senaste versionerna

Det är bara de senaste versionerna av tidigare dokument som sparas. Om du inte klickar på Behåll för alltid.

Ladda ned senaste versionerna

Du kan hämta och behålla tidigare kopior av PDF-filer, bilder och andra filer som är lagrade på Google Drive.

1. Besök drive.google.com på datorn.
  2. Klicka på filen som du vill ladda ned.
  3. Klicka på Mer Mer följt av Hantera versioner uppe till höger.
  4. Klicka på Mer Mer bredvid den version du vill ladda ned.
  5. Om du vill spara en Kopiera till datorn klickar du på Ladda ned.

Ladda upp en ny version

1. Besök drive.google.com på datorn.
  2. Klicka på filen som du vill byta ut.
  3. Klicka på Mer Mer uppe till höger följt av Hantera versioner följt av Ladda upp en ny version.

Tips! Om du laddar upp en ny version av en fil som ägs av någon annan behålls den ursprungliga ägaren.

Radera en tidigare version

1. Besök drive.google.com på datorn.
  2. Klicka på filen som du vill ersätta.
  3. Klicka på Mer Mer följt av Hantera versioner uppe till höger.
  4. Klicka på Mer Mer följt av Radera bredvid den version du vill radera.

Versionshistorik

Versionshistoriken för Google Dokument, Kalkylark och Presentationer är annorlunda än filversioner i Google Drive. Läs om hur du får åtkomst till ändringshistoriken för Google-filer.