Een bestand converteren naar Google Documenten, Spreadsheets of Presentaties

Als u een bestand converteert naar Google Documenten, Spreadsheets of Presentaties, kunt u het bestand online bewerken en delen en er samen met anderen aan werken. Wanneer u een bestand converteert, blijft het oorspronkelijke bestand ongewijzigd toegankelijk in Google Drive. Een kopie van het bestand in een Google-indeling wordt weergegeven in Mijn schijf in Google Drive op het web.

U kunt Microsoft® Office-bestanden bewerken als u het bewerken van Office-bestanden heeft ingeschakeld in uw Chrome-browser, op uw Chromebook of in de mobiele apps Documenten, Spreadsheets en Presentaties. Als u het bestand online wilt delen en wilt samenwerken met anderen, moet u het bestand opslaan in Google Documenten, Spreadsheets of Presentaties.

Een bestand converteren naar Google Documenten, Spreadsheets of Presentaties

Nadat u een bestand heeft gesynchroniseerd of handmatig heeft geüpload naar Google Drive op het web, kunt u het bestand als volgt converteren naar Google Documenten, Spreadsheets of Presentaties.

Desktopcomputers
  1. Log in bij Drive op drive.google.com.
  2. Klik met de rechtermuisknop op het bestand dat u wilt converteren.
  3. Selecteer Openen met... en kies een app. Afhankelijk van het type bestand dat u probeert te openen, wordt hier Documenten, Spreadsheets of Presentaties weergegeven.
Android
  1. Open de Drive-app.
  2. Houd uw vinger op het bestand dat u wilt converteren.
  3. Tik op Openen met.
  4. Kies Google Documenten (of Spreadsheets of Presentaties).
  5. Tik op de menuknop .
  6. Tik op het vraagteken naast 'Office-compatibiliteitsmodus'.
  7. Tik op Opslaan als Google-document (of Google-spreadsheet of Google-presentatie).
iPhone en iPad
  1. Open de Drive-app.
  2. Tik op de grijze i Activity Information naast het bestand dat u wilt converteren.
  3. Tik op Openen in.
  4. Kies Google Documenten (of Spreadsheets of Presentaties).
  5. Tik op de menuknop .
  6. Tik op het vraagteken naast 'Office-compatibiliteitsmodus'.
  7. Tik op Opslaan als Google-document (of Google-spreadsheet of Google-presentatie).

Compatibele bestandstypen

De volgende bestandstypen kunnen worden geconverteerd naar een Google-document, -spreadsheet of -presentatie:

• Voor documenten: .doc (indien nieuwer dan Microsoft® Office 95), .docx, .docm .dot, .dotx, .dotm, .html, platte tekst (.txt), .rtf, .odt
  • Voor spreadsheets: .xls (indien nieuwer dan Microsoft® Office 95), .xlsx, .xlsm, .xlt, .xltx, .xltm .ods, .csv, .tsv, .txt of .tab
  • Voor presentaties: .ppt (indien nieuwer dan Microsoft® Office 95), .pptx, .pptm, .pps, .ppsx, .ppsm, .pot, .potx, .potm, .odp
  • Voor tekeningen: .wmf
  • Voor OCR: .jpg, .gif, .png, .pdf

Macro's worden (nog) niet ondersteund en worden verwijderd tijdens het converteren.

Foutmeldingen tijdens converteren

Als u een foutmelding ontvangt tijdens het converteren van een van uw bestanden, wacht u een paar minuten en probeert u het opnieuw. Als de fout zich blijft voordoen, kunt u onderstaande lijst gebruiken om de meest voorkomende fouten op te lossen:

Foutmelding Uitleg
Er is een serverfout opgetreden. Wacht enige tijd en probeer het dan nogmaals. Dit is een tijdelijke fout. Converteer het bestand over een paar minuten opnieuw.
Het document is te groot. Het bestand is te groot voor het conversieproces. U kunt proberen het oorspronkelijke bestand in meerdere bestanden te splitsen. Meer informatie over groottebeperkingen.
Het bestand is beschadigd of heeft een onbekende indeling. Het bestand kan niet worden geconverteerd. Controleer of de indeling wordt ondersteund. Heeft het bestand een ondersteunde indeling, probeer het dan opnieuw te uploaden.
Kan document niet converteren. Probeer het bestand over een paar minuten opnieuw te converteren. Als het bestand nog steeds niet wordt geconverteerd, moet u het mogelijk opnieuw uploaden.

Matt is expert op het gebied van Documenten en Drive en auteur van deze Help-pagina. Kies een van de onderstaande opties om hem te laten weten wat u van deze pagina vindt.

Hoe nuttig is dit artikel:

Feedback is geregistreerd. Hartelijk dank.
  • Helemaal niet nuttig
  • Niet erg nuttig
  • Een beetje nuttig
  • Erg nuttig
  • Uitermate nuttig