Bestanden verwijderen en herstellen in Google Drive

Important: Vanaf 13 oktober 2020 worden Google Drive-bestanden automatisch definitief verwijderd als je dertig dagen onafgebroken in je prullenbak staan.Meer informatie
Wil je meer uit Google Drive halen voor werk of school? Meld je aan voor een kosteloze proefperiode voor G Suite.

Belangrijk: Als je veel bestanden of mappen in één keer verwijdert, herstelt of definitief verwijdert, kan het even duren voordat de wijzigingen zichtbaar zijn.

Een bestand in de prullenbak plaatsen

Als je een bestand uit je Drive wilt verwijderen, kun je het in de prullenbak plaatsen. Het bestand blijft daar staan totdat je de prullenbak leegmaakt.

Ben je de eigenaar van het bestand, dan kunnen anderen het nog steeds bekijken. Pas nadat je de prullenbak hebt leeggemaakt, is het niet meer toegankelijk voor anderen. Als je niet de eigenaar bent, blijft het bestand toegankelijk voor anderen, ook nadat je de prullenbak hebt leeggemaakt.

1. Open de Google Drive-app op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik rechtsonder op Bestanden Bestanden.
  3. Tik naast het bestand dat je wilt verwijderen op Meer Meer en dan Verwijderen.

De prullenbak leegmaken

Je kunt een afzonderlijk bestand definitief verwijderen of de hele prullenbak leegmaken. Nadat je een bestand definitief hebt verwijderd, raakt iedereen met wie je het hebt gedeeld de toegang tot het bestand kwijt. Als je wilt dat het bestand toegankelijk blijft voor anderen, kun je iemand anders eigenaar van je bestand maken.

1. Tik linksboven op Menu Menu en dan Prullenbak.
  2. Tik naast het bestand dat je wilt verwijderen op Meer Meer en dan Definitief verwijderen.

De hele prullenbak leegmaken

Als je de hele prullenbak wilt leegmaken, ga je op een computer naar drive.google.com.

Een bestand uit de prullenbak terugzetten

Als je een bestand in de prullenbak hebt geplaatst maar later van gedachten verandert, kun je het weer terugzetten in Drive.

1. Tik linksboven op Menu Menu en dan Prullenbak.
  2. Tik naast het bestand dat je wilt bewaren op Meer Meer en dan Herstellen.

Opmerking: Als je niet de eigenaar van het bestand bent, kun je de eigenaar vragen om het bestand terug te zetten.

Als je het verwijderde bestand niet kunt herstellen

Als je een verwijderd bestand later toch weer nodig hebt, kun je contact opnemen met een Drive-specialist. Je kunt ons telefonisch of via de chat om hulp vragen.

Contact opnemen

Log in op je Google-account om contact met ons op te nemen.

Support voor Drive is niet in alle talen beschikbaar. Als je Engels spreekt, kun je de ingestelde taal wijzigen en contact opnemen met een Drive-specialist.

1. Ga op je computer naar het Helpcentrum van Google Drive.
  2. Klik onderaan de pagina op je taal.
  3. Kies Engels.
  4. Klik linksboven op Menu en dan Contact.
  5. Selecteer je probleem en kies hoe je contact met ons wilt opnemen.

Opmerking: Als je klaar bent, kun je je eigen taal weer selecteren.