Bestanden verwijderen en herstellen in Google Drive

Opmerking: Als je veel bestanden of mappen in één keer verwijdert, herstelt of definitief verwijdert, kan het even duren voordat de wijzigingen zichtbaar zijn.

Een bestand in de prullenbak plaatsen

Als je een bestand uit je Drive wilt verwijderen, kun je het in de prullenbak plaatsen. Het bestand blijft daar staan totdat je de prullenbak leegmaakt.

Ben je de eigenaar van het bestand, dan kunnen anderen het nog steeds bekijken. Pas nadat je de prullenbak hebt leeggemaakt, is het niet meer toegankelijk voor anderen. Ben je niet de eigenaar, dan blijft het bestand toegankelijk voor anderen, ook nadat je de prullenbak hebt leeggemaakt.

1. Open de Google Drive-app op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Meer Meer naast het bestand dat je wilt verwijderen.
  3. Tik op Verwijderen Verwijderen.

De prullenbak leegmaken

Je kunt een afzonderlijk bestand definitief verwijderen of de hele prullenbak leegmaken. Nadat je een bestand definitief hebt verwijderd, raakt iedereen met wie je het hebt gedeeld de toegang tot het bestand kwijt. Wil je dat het bestand toegankelijk blijft voor anderen, dan kun je iemand anders eigenaar van je bestand maken.

1. Tik linksboven op Menu Menu.
  2. Tik op Prullenbak.
  3. Tik op Meer Meer naast het bestand dat je wilt verwijderen.
  4. Tik op Definitief verwijderen.

De hele prullenbak leegmaken

1. Tik linksboven op Menu Menu.
  2. Tik op Prullenbak.
  3. Controleer of er geen bestanden in de prullenbak staan die je later nog nodig hebt.
  4. Tik rechtsboven op Meer Meer.
  5. Tik op Prullenbak leegmaken.

Een bestand uit de prullenbak terugzetten

Als je een bestand in de prullenbak hebt geplaatst maar later van gedachten verandert, kun je het weer terugzetten in je Drive.

1. Tik linksboven op Menu Menu.
  2. Tik op Prullenbak.
  3. Tik op Meer Meer naast het bestand dat je wilt terugzetten.
  4. Tik op Herstellen.

Opmerking: Als je niet de eigenaar van het bestand bent, kun je de eigenaar vragen om het bestand terug te zetten.

Als je het verwijderde bestand niet kunt herstellen

Heb je een verwijderd bestand later toch weer nodig, neem dan contact op met een Drive-specialist. Bel ons of chat met ons om je bestand te vinden.

Contact opnemen met een Drive-specialist

Log in op je Google-account om contact met ons op te nemen.

Ondersteuning voor Drive is niet in alle talen beschikbaar. Spreek je Engels, dan kun je je ingestelde taal wijzigen en contact opnemen met een Drive-specialist.

1. Ga op je computer naar het Helpcentrum van Google Drive.
  2. Klik onderaan de pagina op je taal.
  3. Kies Engels.
  4. Klik rechtsboven op Contact us.
  5. Selecteer je probleem en kies hoe je contact met ons wilt opnemen.

Opmerking: Wanneer je klaar bent, kun je je eigen taal weer instellen.