Google Drive ‑tiedostojen poistaminen ja palauttaminen

Jos haluat poistaa tiedostoja Google Drivesta, siirrä ne roskakoriin. Roskakorissa olevat tiedostot poistetaan automaattisesti 30 päivän kuluttua. Voit palauttaa tiedostot roskakorista ennen 30 päivän aikarajaa. Voit myös tyhjentää roskakorin poistamalla tiedostot pysyvästi. Jos poistat, palautat tai poistat pysyvästi useita tiedostoja tai kansioita kerralla, muutokset saattavat näkyä viiveellä.

Tiedoston siirtäminen roskakoriin

Jos haluat poistaa tiedoston Drivesta, siirrä se roskakoriin. Tiedostoa säilytetään roskakorissa 30 päivää ennen kuin se poistetaan automaattisesti. Kun siirrät tiedoston roskakoriin:

• Jos omistat tiedoston, henkilöt, joille olet jakanut sen, voivat luoda siitä kopion. Katso, miten voit poistaa tiedoston pysyvästi.
  • Jos et omista tiedostoa, sen poistaminen Drivesta poistaa kyseisen tiedoston ainoastaan sinulta.

Verkossa
  1. Siirry tietokoneella osoitteeseen drive.google.com.
  2. Klikkaa tiedostoa.
  3. Valitse Poista Poista.
Drive-työpöytäsovelluksessa
Jos peilaat tai striimaat tiedostoja Google Driven ja tietokoneen välillä, kaikki roskakoriin siirretyt tiedostot siirtyvät roskiin myös muualla.
Tärkeää: Jos varmuuskopioit Google Kuviin, vain kuvat ja videot varmuuskopioidaan. Muutoksia (mukaan lukien kuvien poistaminen) ei synkronoida tietokoneen ja Google Kuvien välillä.

Roskakorin tyhjentäminen

Voit poistaa yksittäisen tiedoston pysyvästi tai tyhjentää koko roskakorin.

Koko roskakorin tyhjentäminen

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen drive.google.com.
  2. Klikkaa vasemmalta Roskakori.
  3. Varmista, ettei tiedostojen joukossa ole sellaisia tiedostoja, jotka haluat säilyttää.
  4. Valitse oikeasta yläkulmasta Tyhjennä roskakori

Vinkki: Jos et näe "Tyhjennä roskakori" ‑vaihtoehtoa yläreunassa Roskakori-kohdan vieressä, klikkaa alanuolta Alas ja sitten Tyhjennä roskakori

Yksittäisen tiedoston poistaminen pysyvästi

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen drive.google.com.
  2. Klikkaa vasemmalta Roskakori.
  3. Klikkaa tiedostoa.
  4. Valitse yläreunasta Poista pysyvästi Poista.

Tiedoston palauttaminen roskakorista

Jos roskakorissa on tiedosto, jonka haluat säilyttää, siirrä se takaisin Omaan Driveen. Jos et ole tiedoston omistaja, mutta haluat käyttää tiedostoa:

• Luo kopio tiedostosta.
  • Pyydä tiedoston omistajaa palauttamaan tiedosto.
Verkossa
  1. Siirry tietokoneella osoitteeseen drive.google.com.
  2. Klikkaa vasemmalta Roskakori.
  3. Valitse tiedosto, jonka haluat palauttaa.
  4. Valitse yläreunasta Palauta Restore from trash.
    • Vinkki: Löydät roskakorin vanhimmat tai uusimmat tiedostot lajittelemalla kohteet roskakoriin siirtämisen ajankohdan mukaan.
  5. Palautetut tiedostot löytyvät niiden alkuperäisestä sijainnista. Jos alkuperäistä sijaintia ei enää ole, tarkista Oma Drive.

Ohjeet tiedoston tai kansion palauttamiseen Google Driven roskakorista.

Drive-työpöytäsovelluksessa

Jos poistettu tiedosto on edelleen Driven roskakorissa, kokeile palauttaa se Drivesta. Näin varmistat, että kaikki metadata, kuten aiemmat versiot, säilytetään. Jos tiedosto ei ole enää saatavilla Driven roskakorissa, mutta se löytyy tietokoneen roskakorista, voit palauttaa sen seuraamalla alla olevia ohjeita.

Jos et ole tiedoston omistaja, pyydä omistajaa palauttamaan tiedosto.

Vinkki: Jos tiedosto sisältää tärkeitä tietoja, voit luoda siitä kopion. Avaa tiedosto ja valitse Tiedosto ja sitten Luo kopio.

Jos poistetun tiedoston palauttaminen ei onnistu

Jos poistat tiedoston ja haluat sen takaisin, ota yhteyttä Drive-asiantuntijaan. Soita meille tai ota yhteyttä chatissa, niin autamme tiedoston etsimisessä.

Poistettujen tiedostojen palauttaminen

Jos poistit äskettäin jotain käyttäessäsi Google Drivea tai Google Driven työpöytäsovellusta, voit ehkä palauttaa tiedoston itse.

Roskakorista palauttaminen

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen drive.google.com/drive/trash.
    • Vinkki: Löydät roskakorin vanhimmat tai uusimmat tiedostot lajittelemalla kohteet roskakoriin siirtämisen ajankohdan mukaan.
  2. Klikkaa palautettavaa tiedostoa kakkospainikkeella.
  3. Valitse Palauta.
  4. Palautetut tiedostot löytyvät niiden alkuperäisestä sijainnista.
    • Jos alkuperäistä sijaintia ei enää ole, tarkista Oma Drive.
Sellaisen tiedoston hakeminen, jota et usko poistaneesi

Ohjeet tiedoston hakemiseen tai palauttamiseen Google Drivessa

Kokeile näitä ohjeita

Toimintapaneelin tarkistaminen

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen drive.google.com.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Tietoja Tiedot.
  3. Valitse Toiminta tarkistaaksesi toimintapaneelin.
  4. Vieritä alaspäin ja etsi tiedosto.

Käytä tarkennettua hakua

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen drive.google.com.
  2. Klikkaa hakukentän oikeassa reunassa olevaa kuvaketta.
  3. Hae tiedostoa tarkennetun haun avulla. Jos haluat hakea esimerkiksi laskentataulukoita, valitse "Tyyppi"-kohdan alanuoli ja klikkaa sitten "Laskentataulukot".

Hakukenttä ja hakuoperaattorit käytössä Google Drivessa.

Miksi tiedostot katoavat

Jos loit tiedoston

Jos et löydä Drivessa luomaasi tiedostoa, se on saattanut menettää kansionsa. Tiedosto on yhä olemassa, mutta se on vaikeampi löytää.

Missä tilanteissa tiedostot menettävät ylätason kansionsa?

• Jos olet luonut tiedoston toisen henkilön kansioon ja hän poistaa kansion. Tiedostoasi ei poisteta, vaan se siirretään automaattisesti Omaan Driveesi.
    Tärkeää: Vain sinä voit poistaa omistamasi tiedostot.
  • Jos jaat kansion jonkun toisen kanssa ja hän poistaa tiedostosi kansiosta. Tiedostoa ei poisteta, vaan se siirretään automaattisesti Omaan Driveesi.

Järjestämättömien tiedostojen hakeminen

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen drive.google.com.
  2. Kirjoita hakukenttään: is:unorganized owner:me
  3. Kun tiedosto on löytynyt, siirrä se Omassa Drivessa olevaan kansioon, jotta löydät sen helpommin ensi kerralla.

Hae nyt

Joku toinen loi tiedoston

Kun käyttäjä luo tiedoston, hän voi poistaa sen, nimetä sen uudelleen ja palauttaa sen. Ota yhteyttä tiedoston luoneeseen henkilöön ja pyydä häntä jakamaan se kanssasi uudelleen.

Tiedosto oli jonkun toisen luomassa kansiossa

Jos joku on poistanut kansion, et enää näe sitä Drivessasi.

Luomiesi tiedostojen hakeminen poistetuista kansioista

Kaikkien tiedostojen hakeminen poistetuista kansioista

Löydät tiedoston jatkossa helpommin siirtämällä sen Omassa Drivessa olevaan kansioon.

Lisää tiedostojen etsimisestä

Tarkennettu haku

Voit tarkentaa hakua Drivesta tietokoneella seuraavien hakulausekkeiden avulla:

Haku Esimerkki
Tarkka ilmaus

"Käytä lainausmerkkejä tarkan ilmauksen ympärillä"

Jätä sana pois

Vesi, mutta ei järvet:

vesi -järvet

Tiedoston omistaja

Isän omistamat tiedostot:

owner:dad@gmail.com

Muiden jakamat tiedostot

Tiedostot, jotka äiti on jakanut kanssasi:

from:mom@gmail.com

Jakamasi tiedostot

Tiedostot, jotka olet jakanut äidin kanssa:

to:mom@gmail.com

Tähdellä merkityt

is:starred

Poistetut kohteet

is:trashed

Tiedostotyyppi

Tiedostotyypin ollessa laskentataulukko:

type:spreadsheet

Aikajakso

Ennen tai jäkeen 18.1.2015.

before:2015-01-18

after:2015-01-18

Nimi

title:"Nimi tähän"

Sovellus

Google Drivessa avatut tiedostot:

app:"Drive"

Palautetut tiedostotyypit

Henkilökohtaisilla tileillä voi palauttaa äskettäin poistettuja tiedostoja rajoitetun ajan poistamisen jälkeen, jos

• käytät Google Driveä kuluttajatilillä
  • käytössä ei ole työpaikan, oppilaitoksen tai muun ryhmän kautta saatu tili.

Henkilökohtaisilla tileillä voi palauttaa äskettäin poistettuja tiedostoja rajoitetun ajan poistamisen jälkeen, jos jokin seuraavista on totta:

• Loit tiedoston.
  • Latasit tiedoston Google Driveen.
  • Hyväksyit tiedoston omistajuuden siirron.

Jos Google-tilisi on poistettu, et välttämättä pysty palauttamaan tiedostoja.

Hakupalojen käyttäminen

Voit rajata Driven tiedostolistaa käyttämällä hakupaloja. Voit hakea ja suodattaa tuloksia seuraavien mukaan:

• Tyyppi
  • Henkilöt
  • Muokattu

Palat näkyvät hakukentän alapuolella ja hakevat kaikista näkymässä olevista tiedostoista, kansioista ja alakansioista (esim. Oma Drive, Viimeaikaiset tai Roskakori).

• Hakupalan poistaminen: Klikkaa palan oikealta puolelta .
  • Kaikkien hakupalojen poistaminen: Klikkaa palojen jälkeen .

Vinkki: Hakupalat ovat oletuksena näkyvissä. Voit piilottaa ne klikkaamalla suodatinpainiketta .

Gmail-sähköpostien palauttaminen

Lue lisää Gmail-sähköpostien palauttamisesta.

Ota meihin yhteyttä kirjautumalla Google-tilillesi.

Drive-tuki ei ole saatavilla kaikilla kielillä. Jos osaat englantia, voit vaihtaa kieltä ja ottaa yhteyttä Drive-asiantuntijaan.

1. Siirry tietokoneella Google Driven ohjekeskukseen.
  2. Valitse sivun alareunasta kieli.
  3. Valitse englanti.
  4. Valitse vasemmasta yläkulmasta Valikko ja sitten Ota yhteyttä.
  5. Valitse ongelma ja yhteydenottotapa.

Huom. Kun olet valmis, voit vaihtaa kielen takaisin haluamaasi kieleen.