Slet og gendan filer i Google Drev

Hvis du vil slette dine Google Drev-filer, skal du flytte dem til papirkurven. Filer i papirkurven slettes automatisk efter 30 dage. Du kan gendanne filer fra din papirkurv, inden de 30 dage er gået.Du kan også tømme papirkurven ved at slette filerne permanent. Hvis du sletter, gendanner eller permanent sletter flere filer eller mapper på én gang, kan det tage lidt tid, før du bemærker ændringerne.

Flyt en fil til papirkurven

Hvis du vil fjerne en fil fra Drev, skal du flytte den til papirkurven. Filen bliver i papirkurven i 30 dage, før den automatisk slettes. Når du flytter en fil til papirkurven:

På nettet
  1. Gå til drive.google.com på din computer.
  2. Klik på en fil.
  3. Klik på Fjern Fjern.
Backup og synkronisering til Mac og Windows

Når du synkroniserer filer:

• Mellem Google Drev og din computer vil alle filer, du sletter på ét sted, blive slettet overalt.
  • Du kan vælge, hvordan filer skal slettes fra mapper på din computer.

Hvis du vil ændre, hvordan filer slettes med Backup og synkronisering, kan du få flere oplysninger om, hvordan du ændrer dine indstillinger.

Flyt filer til papirkurven

1. Find den fil, du vil slette, på computeren.
  2. Træk filen til papirkurven på din computer.
  3. Filen slettes overalt. Det kan tage lidt tid, før filen slettes overalt.

Drev Streaming

Hvis du vil bruge Drev Streaming, skal du logge ind på din Google-konto via arbejdet eller skolen og sørge for, at du ikke logget ind på en anden Google-konto.Klik her for at logge ind på din Google-konto.

Tøm papirkurven

Du kan slette en enkelt fil permanent eller tømme hele papirkurven.

• Når du har slettet en fil permanent, vil alle, du har delt filen med, ikke længere have adgang til den.
  • Hvis du vil have, at andre skal kunne se filen, kan du overføre ejerskabet til en anden.

På nettet

Tøm hele papirkurven

1. Gå til drive.google.com på din computer.
  2. Klik på Papirkurv til venstre.
  3. Tjek, at der ikke er nogen filer, du vil beholde.
  4. Klik på Tøm papirkurven øverst til højre.

Tip! Hvis du ikke kan se "Tøm papirkurven", skal du klikke på den nedadvendte pil øverst ud for Papirkurv Ned efterfulgt af Tøm papirkurv.

Slet en individuel fil permanent

1. Gå til drive.google.com på din computer.
  2. Klik på Papirkurv til venstre.
  3. Klik på en fil.
  4. Klik på Slet for evigt Fjern øverst på siden.
Backup og synkronisering til Mac og Windows

Når du bruger Backup og synkronisering til at synkronisere filer mellem Google Drev og din computer, kan du vælge, om de filer, du sletter ét sted, skal slettes overalt.

Tøm papirkurven

Hvis du vil slette dine filer permanent, skal du tømme papirkurven på din computer.

Drev Streaming

Hvis du vil bruge Drev Streaming, skal du logge ind på din Google-konto via arbejdet eller skolen og sørge for, at du ikke logget ind på en anden Google-konto.Klik her for at logge ind på din Google-konto.

Gendan en fil fra papirkurven

Hvis der er en fil i din papirkurv, du vil beholde, skal du flytte den tilbage til "Mit drev". Hvis du ikke er ejer af filen og gerne vil bruge den:

• Opret en kopi af filen.
  • Kontakt ejeren for at få vedkommende til at gendanne den.
På nettet
  1. Gå til drive.google.com på din computer.
  2. Klik på Papirkurv til venstre.
  3. Klik på den fil, du vil gendanne.
  4. Klik på Restore from trash øverst på siden
    • Tip! Du kan sortere filerne i papirkurven efter tilføjelsesdato for at se, hvilke filer der har ligget længst eller kortest tid i papirkurven.
Backup og synkronisering til Mac og Windows
  1. Åbn papirkurven på din computer.
  2. Træk en fil fra din papirkurv til dit skrivebord eller en anden mappe.

Hvis du vil synkronisere filen med Drev, skal du placere den i en mappe, som du har valgt at synkronisere med Drev. Få flere oplysninger om, hvilke mapper på din computer der synkroniseres med Google Drev.

Drev Streaming

Hvis du vil bruge Drev Streaming, skal du logge ind på din Google-konto via arbejdet eller skolen og sørge for, at du ikke logget ind på en anden Google-konto.Klik her for at logge ind på din Google-konto.

Hvis du ikke er ejer af filen, skal du kontakte ejeren for at få vedkommende til at gendanne den.

Tip! Hvis du har vigtige oplysninger i en fil, kan du lave en kopi af den. Åbn filen, og klik på Fil og derefter Lav en kopi.

Hvis du ikke kan gendanne din slettede fil

Hvis du sletter en fil og har brug for at få den tilbage, skal du kontakte en Drev-specialist. Ring eller chat med os for at få hjælp til at finde din fil.

Gendan filer, du har slettet

Hvis du for nylig har slettet noget fra Google Drev eller via Google Drev-skrivebordsappen, kan du muligvis selv gendanne det.

Gendan fra din papirkurv

1. Gå til drive.google.com/drive/trash på en computer.
    • Tip! Du kan sortere filerne i papirkurven efter tilføjelsesdato for at se, hvilke filer der har ligget længst eller kortest tid i papirkurven.
  2. Højreklik på den fil, du vil gendanne.
  3. Klik på Gendan.

Find en fil, som du ikke mener, du har slettet

Prøv denne vejledning

Tjek aktivitetspanelet

1. Gå til drive.google.com på en computer.
  2. Klik på Mit drev til venstre.
  3. Klik på Se info Info øverst til højre.
  4. Rul ned, og kig efter din fil.

Brug avanceret søgning

1. Gå til drive.google.com på en computer.
  2. Klik på den nedadvendte pil Nedadvendt pil i søgefeltet øverst på skærmen.
  3. Brug de avancerede søgemuligheder for at finde din fil. Hvis du f.eks. vil se regneark, skal du klikke på den nedadvendte pil ud for "Type" og derefter klikke på "Regneark".

Få flere oplysninger om, hvorfor filer bliver væk

Hvis du oprettede filen

Hvis du ikke kan finde en fil, du har oprettet i Drev, ligger den muligvis ikke længere i den oprindelige mappe. Filen eksisterer stadig, men er sværere at finde.

Sådan mister filer deres mapper

• Du opretter en fil i en anden brugers mappe, og vedkommende sletter denne mappe. Filen slettes ikke. Den flyttes automatisk til Mit drev.
    Vigtigt! Det er kun dig, der kan slette de filer, du ejer.
  • Du deler en mappe med en anden bruger, og vedkommende fjerner din fil fra mappen.Filen slettes ikke, men flyttes automatisk til Mit drev.

Find uorganiserede filer

1. Gå til drive.google.com på en computer.
  2. Skriv: is:unorganized owner:me i søgefeltet
  3. Når du finder filen, kan du flytte den til en mappe i Mit drev, så den er nemmere at finde næste gang.

Søg nu

Hvis en anden har oprettet filen

Når en person opretter en fil, kan vedkommende slette, omdøbe og gendanne den. Kontakt den person, der har oprettet filen, og bed vedkommende om at gendanne den eller dele den med dig igen.

Hvis den var i en mappe, en anden person har oprettet

Hvis nogen har slettet mappen, kan du ikke længere se mappen i Drev.

Find filer, du har oprettet i slettede mapper

Find alle filer, der er i slettede mapper

Flyt filen til en mappe i "Mit drev" for at gøre det nemmere at finde den igen.

Mere om, hvordan du finder filer

Prøv avanceret søgning

Du kan justere din søgning på Drev ved at bruge søgeudtryk på din computer med en af følgende valgmuligheder:

Søg efter Eksempel
Nøjagtigt udtryk

"Sæt det nøjagtige udtryk i citationstegn"

Udelad et ord

Vand, men ikke søer:

vand -søer

Filejer

Filer ejet af din far:

owner:far@gmail.com

Filer, der er delt af andre

Filer, din mor har delt med dig:

from:mor@gmail.com

Filer delt af dig

Filer, du har delt med din mor:

to:mor@gmail.com

Stjernemarkerede elementer

is:starred

Slettede elementer

is:trashed

Filtype

Filtypen er regneark:

type:spreadsheet

Tidsramme

Før eller efter den 18. januar 2015.

before:2015-01-18

after:2015-01-18

Titel

title:"Skriv titlen her"

App

Filer, der er åbnet på Google Drev:

app:"Drive"

Filer, du kan gendanne

For personlige konti: Vi kan hjælpe dig med at gendanne nyligt slettede filer i en begrænset periode efter sletningen, hvis du bruger Google Drev med en almindelig forbrugerkonto (ikke en konto til arbejde, skole eller en anden gruppe), og hvis et af følgende udsagn er sandt:

• Du har oprettet filen.
  • Du har uploadet filen til Google Drev.
  • Du har accepteret at overtage ejerskab af filen fra en anden bruger.

Hvis din Google-konto er blevet slettet, kan du muligvis ikke gendanne dine filer.

Hvis du stadig ikke kan finde din fil

Få flere oplysninger om forudsætningerne for gendannelse af din fil.

Hvis du har brug for at gendanne mails fra Gmail

Få flere oplysninger om, hvordan du gendanner mails fra Gmail.

Kontakt os

1. Gå til Hjælp til Google Drev i en browser som f.eks. Chrome.
  2. Øverst til venstre skal du klikke på Menu og så Kontakt os.
  3. Vælg dit problem, og hvordan du vil kontakte os.

Log ind på din Google-konto for at kontakte os.

Drev-support er ikke tilgængelig på alle sprog. Hvis du taler engelsk, kan du ændre dit sprog og kontakte en Drev-specialist.

1. Gå til Hjælp til Google Drev på din computer.
  2. Klik på dit sprog nederst på siden.
  3. Vælg "English".
  4. Øverst til venstre skal du klikke på Menu og så Kontakt os.
  5. Vælg dit problem, og hvordan du vil kontakte os.

Bemærk! Når du er færdig, kan du ændre dit sprog tilbage til dit foretrukne sprog.

Hvis du har brug for mere hjælp, kan du se, hvordan du sletter og gendanner filer i Google Drev