Systeemvereisten en browsers

De nieuwste versies van Google Drive en de editors van Google Documenten (Documenten, Spreadsheets, Presentaties, Formulieren en Tekeningen) werken met de volgende besturingssystemen en browsers.

Vereisten voor Drive en de editors van Documenten

Browsers

Drive, Documenten, Spreadsheets en Presentaties werken met de twee meest recente versies van de volgende browsers. Zorg ervoor dat cookies en JavaScript zijn ingeschakeld in de browser.

• Chrome
  • Firefox
  • Alleen Windows: Internet Explorer
  • Alleen Mac: Safari

Andere browsers werken soms ook wel met de editors van Google Documenten, maar je kunt dan waarschijnlijk niet alle functies gebruiken.

Google Drive werkt niet met Chrome 23, Firefox 23, IE9, Safari 6 of oudere browserversies. Als je Drive wilt gebruiken, moet je dus je browser updaten.
Besturingssystemen van computers

Windows
Windows XP en hoger (kijk welke versie je gebruikt)

Mac
Lion (10.7) en hoger (kijk welke versie je gebruikt)

Linux
Google Drive is momenteel niet beschikbaar voor het besturingssysteem Linux. Linux-gebruikers kunnen wel gebruikmaken van de mobiele Google Drive-app of Google Drive op het web op drive.google.com.

Android

Als je de apps Google Drive, Google Documenten, Google Spreadsheets en Google Presentaties wilt downloaden, controleer dan eerst of Android 4.0 of hoger op je Android-telefoon of -tablet is geïnstalleerd. Gebruik je een oudere versie van Android, dan kun je de apps Documenten of Spreadsheets niet downloaden en kun je de Drive-app ook niet upgraden naar de nieuwste versie.

Controleren welke versie van Android je gebruikt

1. Ga op je Android-apparaat naar InstellingenOver de telefoon.
  2. Kijk onder 'Android-versie' welke versie je gebruikt.

De Google Drive-, Documenten-, Spreadsheets- of Presentaties-app downloaden

iPhone en iPad

Als je de nieuwste Google Drive-, Documenten-, Spreadsheets- of Presentaties-app wilt gebruiken, heb je iOS 7.0 of hoger nodig.

Controleren welke versie van iOS je gebruikt

1. Ga op je iPhone of iPad naar Instellingen.
  2. Selecteer AlgemeenInfo.
  3. Kijk naast Versie welke versie van iOS je gebruikt.

De Google Drive-, Documenten-, Spreadsheets- of Presentaties-app downloaden

Mary is expert op het gebied van Documenten en Drive en auteur van deze Help-pagina. Kies een van de onderstaande opties om haar te laten weten wat je van deze pagina vindt.