Oversett dokumenter eller skriv på et annet språk

Du kan oversette dokumenter til mange språk med Google Dokumenter.

Oversett dokumenter

1. Åpne et dokument i Google Dokumenter på en datamaskin.
  2. I menyen øverst klikker du på Verktøy etterfulgt av Oversett dokumentet.
  3. Skriv inn et navn for det oversatte dokumentet og velg språk.
  4. Klikk på Oversett.
  5. En oversatt kopi av dokumentet åpnes i et nytt vindu. Du kan også se denne kopien i Google Disk-området ditt.

Tips: Hvis «Oversett dokumentet» ikke vises, er du sannsynligvis i Microsoft Office-redigeringsmodus. For å kunne oversette må du konvertere filen til Google Dokumenter. Finn ut mer om Microsoft Office-redigering og hvordan du konverterer Microsoft Office-filer.

Bytt hvilket språk du skriver på

1. Åpne et dokument i Google Dokumenter, en presentasjon i Google Presentasjoner eller et regneark i Google Regneark på en datamaskin.
    • I Google Dokumenter eller Google Presentasjoner går du til menyen øverst og klikker på Fil etterfulgt av Språk etterfulgt av språket du vil bruke.
    • I Google Regneark går du til menyen øverst, klikker på Fil etterfulgt av Regnearkinnstillinger og velger lokaliteten for språket du ønsker.
  2. Når du velger et språk som ikke bruker det latinske alfabetet, vises «Inndataverktøy»-menyen i verktøyraden. Hvis du vil legge inn ikke-latinske tegn, som hindi eller kinesisk, klikker du på nedoverpilen Nedoverpil ved siden av «Inndataverktøy»-menyen. Merk: Du kan også åpne «Inndataverktøy»-menyen ved å trykke på Ctrl + Alt + Shift + k (PC) eller ⌘ + Tilvalg + Shift + k (Mac) på tastaturet.
    • Fonetiske inndata: Skriv den fonetiske stavemåten til et ord med latinske tegn, og klikk deretter på det beste treffet blant alternativene på skjermen.
    • Tastaturinndata: Hvis du vil skrive bokstaver og symboler, klikker du på tastene på et virtuelt tastatur eller de aktuelle tastene på det fysiske tastaturet.
    • I håndskriftinndata: Tegn tegn i et panel nederst til høyre på skjermen, og klikk deretter på det beste treffet blant alternativene på skjermen.

Tips: I Workspace fungerer håndskriftinndata kun når «Tilgang til tilleggstjenester som ikke kan styres enkeltvis» er slått på i administrasjonskonsollen.

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.