Documenten vertalen of in een andere taal schrijven

Je kunt documenten in een groot aantal talen vertalen met Google Documenten.

Een document vertalen

1. Open een document in Google Documenten op je computer.
  2. Klik in het hoofdmenu op Extra en dan Document vertalen.
  3. Geef een naam op voor het vertaalde document en kies een taal.
  4. Klik op Vertalen.
  5. Wacht tot de vertaalde versie van je document in een nieuw venster wordt geopend. Je kunt deze versie ook in je Google Drive bekijken.

De taal wijzigen waarin je typt

1. Open een document in Google Documenten, een presentatie in Google Presentaties of een spreadsheet in Google Spreadsheets op je computer.
    • Ga in Google Documenten of Google Presentaties naar het hoofdmenu en klik op Bestand en dan Taal en dan de taal die je wilt gebruiken.
    • Ga in Google Spreadsheets naar het hoofdmenu en klik op Bestand en dan Spreadsheetinstellingen en kies de landinstelling van de taal die je wilt gebruiken.
  2. Wanneer je een niet-Latijnse taal kiest, wordt het menu Invoertools in de werkbalk weergegeven. Klik op de pijl-omlaag Pijl-omlaag naast het menu Invoertools als je niet-Latijnse tekens zoals Hindi of Chinees wilt invoeren. Opmerking: je kunt het menu Invoertools ook openen door op Ctrl + Alt + Shift + k (pc) of ⌘ + Option + Shift + k (Mac) op je toetsenbord te drukken.
    • Fonetische invoer: typ de fonetische spelling van een woord in Latijnse tekens en bekijk de opties die op het scherm worden weergegeven. Klik vervolgens op het beste resultaat.
    • Toetsenbordinvoer: typ letters en symbolen door op de toetsen van een virtueel toetsenbord te klikken, of druk op de overeenkomende toetsen op je eigen toetsenbord.
    • Handschriftinvoer: teken tekens in een venster rechtsonder op het scherm en bekijk de opties die op het scherm worden weergegeven. Klik vervolgens op het beste resultaat.