Avattavan luettelon luominen soluun

Luo avattavia luetteloja soluun Google Sheetsissa.

Avattavan valikon luominen

1. Avaa laskentataulukko Google Sheetsissä.
  2. Valitse solu tai solut, joihin haluat luoda avattavan valikon.
  3. Valitse sopiva vaihtoehto:
    • Kirjoita "@" ja klikkaa valikon komponenttikohdasta Avattavat valikot.
      • Vinkki: Voit lisätä myös esiasetettuja avattavia valikoita esimerkiksi projektin tilalle tai prioriteetille.
    • Valitse yläreunasta Lisää ja sitten Avattava valikko.
    • Klikkaa Data ja sitten Datan vahvistus ja sitten Lisää sääntö.
    • Klikkaa solua kakkospainikkeella ja sitten Avattava valikko.
  4. Valitse haluamasi vaihtoehto "Datan vahvistuksen säännöt" ‐paneelin Kriteerit-kohdasta:
    • Avattava valikko väliltä: Valitse listaan lisättävät solut.
    • Avattava valikko: Lisää avattavan valikon arvo.
      • Klikkaa Lisää toinen kohde, jos haluat lisätä muita avattavan listan arvoja.
  5. Valinnainen: Jos lisäät dataa soluun, joka ei vastaa listassa olevaa kohdetta, se hylätään. Jos haluat, että käyttäjät voivat lisätä listan ulkopuolisia kohteita, tee näin:
    1. Valitse Lisäasetukset.
    2. Valitse "Jos data ei kelpaa:" ‐kohdasta Näytä varoitus.
  6. Valitse Valmis.

Avattavan valikon luominen dataa sisältäviin soluihin

1. Avaa laskentataulukko Google Sheetsissä.
  2. Valitse yksi tai useampi solu, joissa on dataa.
  3. Klikkaa soluja kakkospainikkeella ja sitten Avattava valikko.
    1. Jos valitussa solussa on jo avattava valikko, solun muut arvot lisätään valittuun avattavan valikon sääntöön.
    2. Avattavan listan vaihtoehdot luodaan siinä järjestyksessä, missä välit valitaan. Järjestys on ensin sarakkeittain ylhäältä alas, sitten riveittäin vasemmalta oikealle.
    3. Valinnainen: Lisää listaan uusia arvoja:
      1. Siirry Datan vahvistuksen säännöt ‑paneeliin.
      2. Valitse "Kriteerit"-kohdasta Lisää toinen kohde.
  4. Valinnainen: Jos lisäät dataa soluun, joka ei vastaa listassa olevaa kohdetta, se hylätään. Jos haluat, että käyttäjät voivat lisätä listan ulkopuolisia kohteita, tee näin:
    1. Valitse Lisäasetukset.
    2. Valitse "Jos data ei kelpaa:" ‐kohdasta Näytä varoitus.
  5. Valitse Valmis.

Avattavan valikon muuttaminen tai poistaminen

Tärkeää: Jos poistat värillä merkityn arvon kriteerin lähdeväliltä, kun avattava valikko luodaan välin perusteella, arvo ja väri näkyvät silti kriteetin alapuolella, mutta niitä ei voi muokata. Jos haluat poistaa arvon listasta, muuta lähdeväliä tai jonkin muun kohteen väriä.

1. Avaa laskentataulukko Google Sheetsissä.
  2. Valitse muutettavat solut ja valitse sitten haluamasi vaihtoehto:
    • Valitse Data ja sitten Datan vahvistus.
    • Klikkaa avattavaa valikkoa ja sitten Muokkaa .
  3. Muokkaa avattavaa valikkoa:
    • Voit muuttaa listan vaihtoehtoja muokkaamalla Kriteerit-kohdassa olevia kohteita.
    • Jos haluat poistaa listan, valitse sopiva vaihtoehto:
      • Klikkaa Poista sääntö.
      • Jos solut ovat tyhjiä, valitse solut. Paina sitten askelpalautinta.
      • Jos solut ovat tyhjiä, valitse solut. Klikkaa sitten Muokkaa ja sitten Poista ja sitten Arvot.
    • Näyttötyylin muuttaminen: Valitse Lisäasetukset ja valitse sitten Näyttötyyli-kohdasta jokin seuraavista:
      • Pala
      • Nuoli
      • Pelkkä teksti
  4. Valitse Valmis. Jos muutat valitsemasi välin sisältöä, muutokset näkyvät listassa automaattisesti.