Avattavan luettelon luominen soluun

Luo avattavia luetteloja soluun Google Sheetsissa.

Avattavan luettelon luominen

1. Avaa Android-puhelimella tai ‑tabletilla laskentataulukko Google Sheets ‑sovelluksessa.
  2. Valitse solu tai solut, joihin haluat luoda avattavan luettelon.
  3. Valitse oikeasta yläkulmasta Lisää Lisää.
  4. Valitse Tietojen vahvistus.
  5. Valitse Ehdot-kohdasta vaihtoehto:
    • Kohdeluettelo: Lisää kohde valitsemalla +Lisää ja kirjoittamalla kohde. Tallenna kohde valitsemalla Valmis Valitse.
    • Alueen luettelo: Lisää solut, jotka sisällytetään luetteloon.
  6. Soluissa on alanuoli Alanuoli. Jos haluat poistaa nuolen, siirrä kohdan "Näytä avattava luettelo solussa" vieressä oleva valitsin pois käytöstä ‑asentoon Käytössä.
  7. Jos lisäät tietoja soluun, joka ei vastaa luettelossa olevaa kohdetta, näet varoituksen. Jos haluat, että käyttäjät voivat lisätä vain luettelossa olevia kohteita, valitse Virheelliset tiedot: ‑kohdasta Hylkää syöte.
  8. Valitse oikeasta kulmasta Tallenna. Soluissa näkyy avattava luettelo.

Avattavan luettelon muuttaminen tai poistaminen

1. Avaa Android-puhelimella tai ‑tabletilla laskentataulukko Google Sheets ‑sovelluksessa.
  2. Valitse solu tai solut, joita haluat muuttaa.
  3. Valitse oikeasta yläkulmasta Lisää Lisää.
  4. Valitse Tietojen vahvistus.
    • Muuta luettelossa olevia kohteita valitsemalla Ehdot ja muokkaamalla kohteita. Valitse oikeasta kulmasta Tallenna.
    • Poista luettelo siirtymällä alakulmaan ja valitsemalla Poista sääntö.

Huom. Jos muutat valitsemasi alueen sisältöjä, muutokset näkyvät luettelossa automaattisesti.