Gjør Google-dokumenter, -regneark, -presentasjoner og -skjemaer offentlige

Vil du ha avanserte Google Workspace-funksjoner for bedriften din?

Prøv Google Workspace i dag.

Du kan gjøre dokumenter, regneark eller presentasjoner synlige for en stor målgruppe ved å publisere dem. Når du har publisert en fil, kan du sende en ny nettadresse til hvem som helst eller bygge den inn på nettstedet ditt.

Viktig: Avhengig av kontoinnstillingene dine fører publisering av en fil til at den blir synlig for alle på nettet, alle i organisasjonen din eller en gruppe i organisasjonen din. Vær forsiktig med å publisere privat eller sensitiv informasjon.

Publiser filer

Viktig:

• Når du publiserer diagrammer på nettet, kan andre se dataene som ble brukt til å opprette dem. Vær forsiktig når du publiserer diagrammer med privat eller sensitiv info.
  • Eventuelle endringer du gjør i det opprinnelige dokumentet, oppdateres i den publiserte versjonen. Den automatiske oppdateringen kan ta noen minutter.
  • Hvis du vil fjerne en fil fra nettet, må du slutte å publisere den. Finn ut hvordan du slutter å publisere filer.
  • Hvis du vil slutte å dele filer med samarbeidere, må du finne ut hvordan du endrer delingstillatelsene.
  1. Åpne en fil i Google Dokumenter, Regneark eller Presentasjoner.
  2. Øverst klikker du på Fil etterfulgt av Del etterfulgt av Publiser på nettet.
  3. Velg et publiseringsalternativ:
    • Regneark: Publiser hele regnearket eller enkeltark. Du kan også velge publiseringsformatet.
    • Presentasjon: Velg hvor raskt lysbildene skal gå videre.
  4. Klikk på Publiser.
  5. Kopiér nettadressen og send den til alle du vil at skal se filen. Du kan også bygge den inn på nettstedet ditt.

Publiser filer fra delte disker

Viktig: Hvis du bruker en konto gjennom jobben eller skolen kan det hende at administratoren din har slått av muligheten til å publisere filer. Hvis du ikke får publisert en fil, kan du kontakte administratoren din.

1. Gå til drive.google.com på en datamaskin.
  2. Klikk på Delte disker og så til venstre, og dobbeltklikk på en av de delte diskene dine.
  3. Øverst, ved siden av navnet på den delte disken, klikker du på nedoverpilen Nedoverpilog såInnstillinger for delte disker.
  4. Klikk på Endre ved siden av «Deling med personer som ikke er medlem».
  5. Klikk på «Personer som ikke er medlem av denne delte disken, kan gis tilgang til filer i disken».
  6. Klikk på Bruk.
  7. Følg fremgangsmåten for å publisere filer.
Slå av automatiske oppdateringer
  1. Åpne en fil i Google Dokumenter eller Regneark som du allerede har publisert på nettet.
  2. Klikk på Fil etterfulgt av Del etterfulgt av Publiser på nettet.
  3. Klikk på Publisert innhold og innstillinger.
  4. Fjern avmerkingen ved «Publiser automatisk på nytt når det gjøres endringer».
    • Du kan slå på automatisk publisering igjen ved å merke av i boksen.

Tips: Du kan ikke slå av automatiske oppdateringer i Google Presentasjoner.

Stopp publiseringen av publiserte filer
  1. Åpne en fil i Google Dokumenter, Regneark eller Presentasjoner.
  2. Øverst klikker du på Fil etterfulgt av Del etterfulgt av Publiser på nettet.
  3. Klikk på Publisert innhold og innstillinger.
  4. Klikk på Avbryt publiseringen.
Slik ser publiserte filer ut når du deler dem

Hvis du sender nettadressen til en publisert fil til andre, ser de en versjon de ikke kan redigere, og som ser annerledes ut enn din. Dette ser andre:

• Dokumenter: En versjon uten verktøyrad.
  • Regneark: En versjon uten verktøyrad. Folk med lesetilgang kan se diagrammer, celleformatering og cellenes verdier, men de kan ikke se eller redigere formler.
  • Presentasjoner: En versjon med bare lesetilgang eller en versjon i presentasjonsmodus med lysbilder i fullskjerm.
Bestem hvem som kan publisere filer

Eiere og redigerere av filer kan publisere dem. Hvis du er eieren av en fil og vil at noen andre skal publisere den, må du gi vedkommende redigeringstilgang.

Hvis du er eieren og ikke vil at andre skal kunne publisere filen, gjør du følgende:

1. Åpne en fil i Google Dokumenter, Regneark eller Presentasjoner.
  2. Øverst til høyre klikker du på Del.
  3. Klikk på Innstillinger Innstillinger.
  4. Fjern avmerkingen for Redigerere kan endre tillatelser og dele.
  5. Klikk på Ferdig.

Bygg inn filer

Du kan gjøre dokumenter, regneark, presentasjoner eller skjemaer tilgjengelige for visning på eksisterende nettsteder ved å bygge dem inn på nettsteder eller blogger du eier.

Bygg inn dokumenter, regneark eller presentasjoner
  1. Åpne en fil i Google Dokumenter, Regneark eller Presentasjoner.
  2. Øverst klikker du på Fil etterfulgt av Del etterfulgt av Publiser på nettet.
  3. Klikk på Bygg inn i vinduet som åpnes.
  4. Velg et publiseringsalternativ:
  • Regneark: Velg å publisere hele regnearket eller enkeltark.
  • Presentasjon: Velg størrelsen på presentasjonen og hvor raskt lysbildene skal gå videre.
  1. Klikk på Publiser.
  2. Kopier HTML-koden i tekstfeltet, og lim den inn på nettstedet eller bloggen.
Endre innebygde regneark

Hvis du legger inn regneark, kan du vise eller skjule deler av dem etter at du har publisert dem på nettet.

1. Åpne en fil i Google Regneark.
  2. Øverst klikker du på Fil etterfulgt av Del etterfulgt av Publiser på nettet.
  3. Klikk på Bygg inn i vinduet som åpnes.
  4. Klikk på Publiser.
  5. Kopier koden i tekstfeltet, og lim den inn på nettstedet eller bloggen.
  6. Hvis du vil vise eller skjule deler av regnearket, må du redigere HTML-koden på nettstedet eller bloggen.
  • gid=: ID-en for arket.
  • range=: Radene og kolonnene som publiseres på nettet. For eksempel A1:B14.
  • widget=: True eller false. Hvis true, vises arkfanen nederst.
  • headers=: True eller false. Hvis true, vises radnumrene og kolonnebokstavene.
  • chrome=: True eller false. Hvis true, vises tittelen og bunnteksten.
Bygg inn skjemaer
  1. Åpne et skjema i Google Skjemaer.
  2. Øverst til høyre klikker du på Send.
  3. Klikk på Bygg inn øverst i vinduet.
  4. Hvis du vil kopiere HTML-koden som vises, klikker du på Kopiér.
  5. Lim inn HTML-koden på nettstedet eller bloggen.

Tips: Finn ut mer om endringene i kravene om informasjonskapsler fra tredjeparter i Google Disk.