Google-documenten, -spreadsheets, -presentaties en -formulieren openbaar maken

Wilt u geavanceerde Google Workspace-functies voor uw bedrijf?

Probeer Google Workspace vandaag nog.

Als je een document, spreadsheet of presentatie beschikbaar wilt maken voor een groot publiek, kun je het bestand publiceren. Nadat je het bestand hebt gepubliceerd, kun je iedereen een nieuwe URL sturen of deze insluiten op je website.

Belangrijk: Als je een bestand publiceert, wordt het zichtbaar voor iedereen op het web, iedereen in je organisatie of een groep mensen in je organisatie, afhankelijk van je accountinstellingen. Wees daarom voorzichtig als je persoonlijke of gevoelige informatie publiceert.

Bestand publiceren

Belangrijk:

• Als je een diagram op internet publiceert, kunnen mensen ook de gegevens zien die gebruikt zijn om het diagram te maken. Houd hier rekening mee als je een diagram met privé- of gevoelige informatie publiceert.
  • Wijzigingen die je aanbrengt in het oorspronkelijke document, worden automatisch geüpdatet in de gepubliceerde versie. Dit kan enkele minuten duren.
  • Als je een bestand van internet wilt verwijderen, moet je het publiceren van dat bestand stoppen. Lees hoe je stopt met het publiceren van een bestand.
  • Als je een bestand niet meer wilt delen met bijdragers, vind je hier meer informatie over hoe je de deelrechten wijzigt.
  1. Open een bestand in Google Documenten, Spreadsheets of Presentaties.
  2. Klik bovenaan op Bestand en dan Delen en dan Publiceren op internet.
  3. Kies een publicatieoptie:
    • Spreadsheet: Kies of je de hele spreadsheet of alleen bepaalde bladen wilt publiceren. Je kunt ook een indeling voor de publicatie kiezen.
    • Presentatie: Kies hoe snel je de dia's wilt afspelen.
  4. Klik op Publiceren.
  5. Kopieer de URL en stuur deze naar iedereen die je het bestand wilt laten zien. Je kunt het bestand ook insluiten in je website.

Een bestand vanuit een gedeelde Drive publiceren

Belangrijk: Als je een werk- of schoolaccount gebruikt, heeft je beheerder de optie om bestanden te publiceren mogelijk uitgeschakeld. Neem contact op met je beheerder als het niet lukt om een bestand te publiceren.

1. Ga op je computer naar drive.google.com.
  2. Klik links op Gedeelde Drives en dan dubbelklik op een van je gedeelde Drives.
  3. Klik bovenaan naast de naam van de gedeelde Drive op de pijl-omlaag pijl-omlaagen danInstellingen voor gedeelde Drive.
  4. Klik naast 'Delen met niet-leden' op Bewerken.
  5. Klik op 'Niet-leden van deze gedeelde Drive kunnen toegang krijgen tot bestanden in deze gedeelde Drive'.
  6. Klik op Toepassen.
  7. Volg de stappen om een bestand te publiceren.
Automatische updates uitzetten
  1. Open in Google Documenten of Spreadsheets een bestand dat je al op internet hebt gepubliceerd.
  2. Klik op Bestand en dan Delen en dan Publiceren op internet.
  3. Klik op Gepubliceerde content en instellingen.
  4. Verwijder het vinkje naast 'Automatisch opnieuw publiceren na wijzigingen'.
    • Je kunt automatisch publiceren opnieuw inschakelen door het vakje weer aan te vinken.

Opmerking: Je kunt automatische updates niet uitzetten in Google Presentaties.

Publiceren van een bestand stoppen
  1. Open een bestand in Google Documenten, Spreadsheets of Presentaties.
  2. Klik bovenaan op Bestand en dan Delen en dan Publiceren op internet.
  3. Klik op Gepubliceerde content en instellingen.
  4. Klik op Publiceren stoppen.
Hoe zien gepubliceerde bestanden eruit als je ze deelt?

Als je iemand de URL van een gepubliceerd bestand stuurt, krijgt hij een versie te zien die niet kan worden bewerkt en die er anders uitziet dan die van jou. Anderen zien het volgende:

• Documenten: Een versie zonder werkbalk.
  • Spreadsheets: Een versie zonder werkbalk. Mensen met weergaverechten kunnen diagrammen, celopmaak en waarden van cellen zien, maar geen formules bekijken of bewerken.
  • Presentaties: Een versie die alleen kan worden weergegeven of een versie in de presentatiemodus met dia's op volledig scherm.
Bepalen wie een bestand mag publiceren

Eigenaren en bewerkers van een bestand kunnen het bestand publiceren. Ben je de eigenaar van een bestand en wil je iemand toestaan het bestand te publiceren, dan kun je deze persoon bewerkingsrechten geven.

Als je de eigenaar bent en niet wilt dat iemand anders het bestand publiceert, kun je dit als volgt instellen:

1. Open een bestand in Google Documenten, Spreadsheets of Presentaties.
  2. Klik rechtsboven op Delen.
  3. Klik op Instellingen Instellingen.
  4. Vink Bewerkers kunnen rechten wijzigen en items delen uit.
  5. Klik op Klaar.

Bestanden insluiten

Je kunt een document, spreadsheet, presentatie of formulier beschikbaar maken voor weergave op een bestaande website door het item in te sluiten in je site of blog.

Een document, spreadsheet of presentatie insluiten
  1. Open een bestand in Google Documenten, Spreadsheets of Presentaties.
  2. Klik bovenaan op Bestand en dan Delen en dan Publiceren op internet.
  3. Klik op Insluiten in het venster dat wordt geopend.
  4. Kies een publicatieoptie:
  • Spreadsheet: Kies of je de hele spreadsheet of alleen bepaalde bladen wilt publiceren.
  • Presentatie: Kies de grootte van de presentatie en hoe snel je de dia's wilt afspelen.
  1. Klik op Publiceren.
  2. Kopieer de html in het tekstvak en plak deze in je website of blog.
Ingesloten spreadsheets bewerken

Als je een spreadsheet insluit, kun je gedeelten ervan weergeven of verbergen nadat je de spreadsheet op internet hebt gepubliceerd. Ga hiervoor als volgt te werk:

1. Open een bestand in Google Spreadsheets.
  2. Klik bovenaan op Bestand en dan Delen en dan Publiceren op internet.
  3. Klik op Insluiten in het venster dat wordt geopend.
  4. Klik op Publiceren.
  5. Kopieer de code in het tekstvak en plak deze in je website of blog.
  6. Bewerk de HTML op je website of blog om gedeelten van de spreadsheet te tonen of te verbergen.
  • gid=: De blad-ID.
  • range=: De rijen en kolommen die op internet worden gepubliceerd. Bijvoorbeeld A1: B14.
  • widget=: 'True' of 'false'. Met 'true' wordt de bladtab onderaan weergegeven.
  • headers=: 'True' of 'false'. Met 'true' worden rijnummers en kolomletters weergegeven.
  • chrome=: 'True' of 'false'. Met 'true' worden de titel en voettekst weergegeven.
Een formulier insluiten
  1. Open een formulier in Google Formulieren.
  2. Klik rechtsboven op Verzenden.
  3. Klik bovenaan het venster op Insluiten.
  4. Klik op Kopiëren om de HTML die wordt weergegeven te kopiëren.
  5. Plak de HTML in je website of blog.

Tip: Hier vind je meer informatie over wijzigingen in de vereisten voor cookies van derden in Google Drive.

Gerelateerd artikel:

true
Informatiecentrum bezoeken

Gebruik je Google-producten, zoals Google Documenten, op het werk of op school? Misschien zijn onze tips, trainingen en templates dan wel wat voor jou. Leer werken met Office-bestanden zonder Office te installeren, creëer dynamische projectplannen en teamagenda's, breng je inbox automatisch op orde en nog veel meer.