Gør Google Docs, Sheets, Slides og Analyse offentlige

Vil du gerne have adgang til avancerede Google Workspace-funktioner i din virksomhed?

Prøv Google Workspace i dag.

Hvis du vil gøre et dokument, et regneark eller en præsentation tilgængelig for en stor målgruppe, kan du udgive filen. Når du har udgivet din fil, kan du sende en ny webadresse til alle eller integrere den på dit website.

Vigtigt! Afhængigt af din kontos indstillinger gør en udgivelse af en fil den synlig for alle på nettet, alle i din organisation eller en gruppe personer i din organisation. Vær forsigtig, når du udgiver private eller følsomme oplysninger.

Udgiv filen

Vigtigt!

• Når du udgiver et diagram på nettet, kan brugerne se de data, der bruges til at oprette det. Vær forsigtig, når du udgiver et diagram med private eller følsomme oplysninger.
  • Alle ændringer, du foretager i det oprindelige dokument, opdateres i den udgivne version. Den automatiske opdatering kan tage et par minutter.
  • Hvis du vil fjerne en fil fra nettet, skal du fjerne udgivelsen af den. Se, hvordan du fjerner udgivelsen af en fil.
  • Hvis du vil stoppe med at dele en fil med samarbejdspartnere, kan du se, hvordan du ændrer delingstilladelserne.
  1. Åbn en fil i Google Docs, Sheets eller Slides.
  2. Øverst skal du klikke på Fil og så Del og så Udgiv på nettet.
  3. Vælg en udgivelsesmulighed:
    • Regneark: Udgiv hele regnearket eller de enkelte regneark. Du kan også vælge et udgivelsesformat.
    • Præsentation: Vælg, hvordan du hurtigt kan skifte til næste dias.
  4. Klik på Udgiv.
  5. Kopiér webadressen, og send den til alle, som du dele filen med. Eller integrere det på dit website.

Udgiv en fil fra et fællesdrev

Vigtigt! Hvis du bruger en arbejds- eller skolekonto, har din administrator muligvis deaktiveret muligheden for at udgive en fil. Kontakt din administrator, hvis du ikke kan udgive en fil.

1. Gå til drive.google.com på din computer.
  2. I venstre side skal du klikke på Fællesdrev og så dobbeltklik på et af dine fællesdrev.
  3. Øverst på siden skal du ud for navnet på dit fællesdrev klikke på pil ned Pil nedog såIndstillinger for fællesdrev.
  4. Klik på Rediger ud for "Deler med brugere, der ikke er medlemmer".
  5. Klik på "Brugere, der ikke er medlem af dette fællesdrev, kan få adgang til filerne på fællesdrevet".
  6. Klik på Anvend.
  7. Følg vejledningen for at udgive en fil.
Deaktiver automatiske opdateringer
  1. Åbn en fil i Google Docs eller Sheets, som du allerede har udgivet på nettet.
  2. Klik på Fil og så Del og så Udgiv på nettet.
  3. Klik på Udgivet indhold og indstillinger.
  4. Fjern markeringen i afkrydsningsfeltet ud for "Udgiv automatisk igen, når der foretages ændringer".
    • Hvis du vil slå automatisk udgivelse til igen, skal du markere afkrydsningsfeltet.

Tip! Du kan ikke deaktivere automatiske opdateringer i Google Slides.

Stop med at udgive en fil
  1. Åbn en fil i Google Docs, Sheets eller Slides.
  2. Øverst skal du klikke på Fil og så Del og så Udgiv på nettet.
  3. Klik på Offentliggjort indhold og indstillinger.
  4. Klik på Stop offentliggørelse.
Sådan ser udgivne filer ud, når du deler dem

Hvis du sender webadressen til en offentliggjort fil til en person, får vedkommende vist en version, som ikke kan redigeres, og som ser anderledes ud end din. Det ser andre:

• Dokumenter: en version uden værktøjslinje.
  • Regneark: en version uden værktøjslinje. Personer med "visning" -tilladelser kan se diagrammer, celleformatering og cellernes værdier, men de kan ikke se eller redigere formler.
  • Præsentationer: en kun visningsversion eller en version i præsentationstilstand med dias i fuld skærm.
Bestem, hvem der kan udgive en fil

Filejere og -redaktører kan udgive filer. Hvis du er ejer af en fil og ønsker, at en anden skal udgive filen, skal du give vedkommende "redigeringsadgang" .

Hvis du er ejeren og ikke ønsker, at andre skal udgive filen:

1. Åbn en fil i Google Docs, Sheets eller Slides.
  2. Klik på Del øverst til højre.
  3. Klik på Indstillinger Indstillinger.
  4. Fjern markeringen i afkrydsningsfeltet ved Redaktører kan ændre tilladelser og dele.
  5. Klik på Udfør.

Indlejring af filer

Du kan gøre et dokument, et regneark, en præsentation eller en formular tilgængelig til at blive vist på et eksisterende website ved at indlejre det på dit website eller din blog.

Integrer et dokument, et regneark eller en præsentation
  1. Åbn en fil i Google Docs, Sheets eller Slides.
  2. Øverst skal du klikke på Fil og så Del og så Udgiv på nettet.
  3. I det vindue, der vises, skal du klikke på Integrer.
  4. Vælg en udgivelsesmulighed:
  • Regneark: Vælg at udgive hele regnearket eller de enkelte ark i regnearket.
  • Præsentation: Vælg en præsentationsstørrelse, og hvor hurtigt du vil skifte dias.
  1. Klik på Udgiv.
  2. Kopiér HTML-koden i tekstfeltet, og indsæt den på dit website eller din blog.
Rediger indlejrede regneark

Hvis du indlejrer et regneark, kan du vise eller skjule dele af regnearket, når du har udgivet det på nettet.

1. Åbn en fil i Google Sheets.
  2. Øverst skal du klikke på Fil og så Del og så Udgiv på nettet.
  3. I det vindue, der vises, skal du klikke på Integrer.
  4. Klik på Offentliggør.
  5. Kopiér koden i tekstfeltet, og indsæt den på dit website eller din blog.
  6. Hvis du vil vise eller skjule dele af regnearket, skal du redigere HTML-koden på dit website eller din blog.
  • gid=: ark-id'et.
  • område=: De rækker og kolonner, der udgives på nettet. For eksempel A1:B14.
  • widget=: sandt eller falsk. Hvis det er sandt, vises fanen Ark forneden.
  • sidehoved=: sandt eller falsk. Hvis det er sandt, vises rækkenumre og kolonnebogstaver.
  • chrome=: sandt eller falsk. Hvis det er sandt, vises titlen og sidefoden.
Integrer en formular
  1. Åbn en formular i Google Analyse.
  2. Klik på Send øverst til højre.
  3. Klik på Integrer øverst i vinduet.
  4. Hvis du vil kopiere den HTML, der vises, skal du klikke på Kopiér.
  5. Indsæt HTML-koden på dit website eller din blog.

Tip! Få flere oplysninger om ændringer af kravene til tredjepartscookies i Google Drev.

Relateret artikel:

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.