Sneltoetsen voor Google Spreadsheets

Met de sneltoetsen in Google Spreadsheets kun je door een spreadsheet navigeren, opmaak toepassen en formules gebruiken.

Opmerking: Sommige sneltoetsen werken mogelijk niet voor alle talen of toetsenborden.

Als je een extern toetsenbord gebruikt met je iPhone of iPad, kun je de onderstaande sneltoetsen gebruiken. Dit werkt met de meeste soorten externe toetsenborden.

Actie Sneltoets
Vet ⌘ + b
Onderstrepen ⌘ + u
Cursief ⌘ + i
Zoeken en vervangen ⌘ + f
Doorhalen ⌘ + Shift + x
Ongedaan maken ⌘ + z
Opnieuw ⌘ + Shift + z
Kolom selecteren Ctrl + Spatiebalk
Rij selecteren Shift + Spatiebalk
Alles selecteren ⌘ + a
Afdrukken ⌘ + p
Kopiëren ⌘ + c
Knippen ⌘ + x
Plakken ⌘ + v
Centreren ⌘ + Shift + e
Links uitlijnen ⌘ + Shift + l
Rechts uitlijnen ⌘ + Shift + r
Rijen boven invoegen ⌘ + Option + = (met rijen geselecteerd)
Kolommen links invoegen ⌘ + Option + = (met kolommen geselecteerd)
Selectie verplaatsen per cel Pijl-omhoog/omlaag/links/rechts
Selectie uitbreiden per cel Shift + pijl-omhoog/omlaag/links/rechts
Naar de rand van het huidige gegevensgebied gaan ⌘ + pijl-omhoog/omlaag/links/rechts
De selectie cellen uitbreiden tot de rand van het huidige gegevensgebied als de volgende cel is gevuld. De geselecteerde cel anders uitbreiden naar de volgende lege cel in de opgegeven richting. ⌘ + Shift + pijl-omhoog/omlaag/links/rechts
Content verwijderen uit cel Backspace/Delete

true
Informatiecentrum bezoeken

Gebruik je Google-producten, zoals Google Documenten, op het werk of op school? Misschien zijn onze tips, trainingen en templates dan wel wat voor jou. Leer werken met Office-bestanden zonder Office te installeren, creëer dynamische projectplannen en teamagenda's, breng je inbox automatisch op orde en nog veel meer.