Lär dig att använda teckningar och uppmärkningar

Vill du ha avancerade Google Workspace-funktioner för företaget?

Prova Google Workspace i dag!

Du kan skapa, infoga och redigera teckningar med Google Teckningar.

Skapa en ritning i Google Dokument

1. Öppna ett dokument på datorn.
  2. Klicka på Infoga följt av Ritning följt av Ny uppe till vänster.
  3. Infoga former, linjer eller text med redigeringsverktygen.

Skapa en ritning i Google Drive

1. Öppna Google Drive på datorn.
  2. Klicka på Fil följt av Nytt följt av Mer följt av Google Teckningar.
  3. Använd redigeringsverktyget för att infoga:
    • Former
    • Linjer
    • Text

Infoga en ritning från Google Drive

1. Öppna ett dokument på datorn.
  2. I det övre vänstra hörnet klickar du på Infoga följt av Ritning följt av Från Drive.
  3. Klicka på den ritning som du vill infoga.
  4. Klicka på Välj.

Den infogade ritningen är länkad till den ursprungliga ritningen.

• Uppdatera ritningen: Klicka på ritningen. Klicka på Uppdatera uppe till höger.
  • Ta bort ritningens länk: Klicka på ritningen. Klicka på Ta bort länk Ta bort länk uppe till höger.

Använda redigeringsverktygen

Du kan använda redigeringsverktygen för att lägga till linjer, former, textrutor och bilder.

Rita en linje
  1. Längst upp på sidan letar du upp och klickar på Välj linje.
  2. Välj vilken typ av linje som du vill ha.
  3. Placera linjen på ritningen:
    • Linje, Vinkelkoppling, Böjd koppling eller Pil: Klicka för att starta och dra sedan över kanvasen.
    • Kurva eller Polylinje: Klicka för att starta och klicka sedan på varje punkt där du vill att linjen ska böjas. Dubbelklicka eller gör formen komplett för att slutföra.
    • Frihand: Klicka för att starta och dra sedan över kanvasen.
  4. Klicka på Välj.
Rita en form
  1. Längst upp på sidan letar du upp och klickar på Form.
  2. Välj den form som du vill använda.
  3. Klicka och dra på kanvasen för att rita formen.
Infoga text
  1. Överst på sidan klickar du på Infoga.
    • Om du vill placera text direkt på kanvasen som en form klickar du på Word Art.
    • Om du vill placera text i en ruta eller ett begränsat område klickar du på Textruta och klickar sedan där du vill placera den.
  2. Skriv texten och tryck på Retur.
  3. Du kan välja, ändra storlek på och formatera din Word Art eller textruta, eller använda fet eller kursiv stil på texten.
Infoga en bild
  1. Längst upp på sidan letar du upp och klickar på Bild.
  2. Följ anvisningarna för att välja eller ladda upp en bild.
  3. Du kan flytta och formatera bilden som vilken annan form som helst.
    • Flytta bilden: Dra den på kanvasen.
    • Ändra storlek på bilden: Dra i de blå rutorna i hörnen.
    • Rotera bilden: Dra i den blå pricken utanför formen. Håll ned Skift för att rotera 15° i taget.
    • Ändra kantfärg, linjetjocklek eller kant-/linjeutseende: Använd knapparna ovanför kanvasen.

Välja och formatera former

1. Öppna en ritning i Google Drive på datorn.
  2. Längst upp på sidan letar du upp och klickar på Välj.
  3. Klicka på formen, linjen eller textrutan som du vill ändra på kanvasen.
    • Flytta en form: Dra den på kanvasen.
    • Ändra storlek på en form: Dra i de blå rutorna i hörnen.
    • Rotera en linje: Dra i de blå prickarna i hörnen. Linjer kan roteras på det här sättet.
    • Rotera en form: Dra i den blå pricken utanför formen. Håll ned Skift för att rotera 15° i taget.
    • Ändra fyllningsfärg, linjefärg, linjetjocklek eller kant-/linjeutseende: Använd knapparna ovanför kanvasen.
    • Placera text i en form: Dubbelklicka på en sluten form och börja skriva.

Kopiera en form

Om du vill kopiera en form håller du ned Alternativ (på Mac) eller Ctrl (på Windows) och drar kopian till en ny plats.

Ändra ritningens storlek

1. Öppna en ritning i Google Drive på datorn.
  2. Öppna menyn och klicka på Arkiv följt av Sidinställningar.
  3. Välj en storlek i listrutan. Om du vill välja en egen storlek väljer du Anpassad.

Dölj och visa uppmärkningar

Om dokumentet har uppmärkningar kan du dölja och visa uppmärkningar. Välj ett alternativ om du vill dölja och visa alla uppmärkningar:

1. Klicka på menyn Visa följt av Visa uppmärkningar Checkmark.
  2. Högerklicka var som helst i dokumentet.
  3. Klicka på Dölj alla uppmärkningar .

Tips! På pekskärmsenheter kan du trycka för att visa eller dölja alla uppmärkningar.

Ta bort uppmärkningar

1. Öppna ett dokument med uppmärkningar på datorn.
  2. Så här tar du bort en uppmärkning:
    1. Högerklicka på uppmärkningen.
    2. Klicka på Radera Radera när menyn visas.

Tips! Du kan radera en uppmärkning med tangentbordet. Du kan trycka på backsteg eller radera när du markerar uppmärkningen.