Lär dig att använda teckningar och uppmärkningar

Vill du ha avancerade Google Workspace-funktioner för företaget?

Prova Google Workspace i dag!

Du kan skapa, infoga och redigera teckningar med Google Teckningar.

Den här funktionen är för närvarande tillgänglig för Android-enheter.

Lägga till en uppmärkning

Så här öppnar du uppmärkningsläget:

1. Tryck på Infoga Infoga följt av Lägg till uppmärkningar på en handenhet.
  2. På stora skärmar trycker du på reglaget för Uppmärkningar i verktygsfältet högst upp.

Så här lägger du till en uppmärkning:

1. Tryck på pennan eller Markering Markera text i verktygsfältet för uppmärkning.
  2. Rita på dokumentet för att lägga till en uppmärkning.
    • När du lägger till en uppmärkning i dokumentet länkas det till innehållet i närheten och framhävs kortfattat.
    • När du redigerar det länkade innehållet sträcks eller förminskas uppmärkningen.

När du har lagt till en uppmärkning kan du avsluta uppmärkningsläget. Tryck på Stäng Stäng i verktygsfältet för uppmärkning.

• Tryck på bockmarkeringen Checkmark i det övre verktygsfältet på handenheter.
  • På stora skärmar trycker du på reglaget för Uppmärkningar i verktygsfältet högst upp.

Ändra storlek och färg på pennan eller markeringspennan

Justera storlek och färg i verktygsfältet för uppmärkning genom att trycka på Penna eller Markering Markera text.

• Om du vill ändra positionen på verktygsfältet för uppmärkningar kan du trycka länge och sedan dra var som helst.

Dölj och visa uppmärkningar

Välj ett alternativ om du vill dölja och visa alla uppmärkningar:

1. Tryck på ögat i verktygsfältet för uppmärkning i uppmärkningsläget.
  2. Tryck på Mer Mer uppe till höger.
  3. Aktivera eller inaktivera Visa uppmärkningar.

Ta bort en uppmärkning

Välj ett alternativ om du vill radera en lista:

• Tryck på Ångra Undo.
  • Tryck på suddgummit följt av Radera.
Tips! I uppmärkningsläget kan du trycka på en uppmärkning följt av Radera.