Gör en teckning

Du kan enkelt skapa, dela och redigera teckningar online i Google Teckningar. Oavsett om du försöker att göra ett diagram eller att måla en bild, kan du använda redigeringsfunktionerna i Google Teckningar för att skapa den teckning du vill ha.

Gör en teckning

1. Öppna Google Drive på drive.google.com.
  2. Klicka på Nytt i det övre vänstra hörnet, håll muspekaren över Mer och välj Google Teckningar.
    • Ser du inte Nytt? Du kanske använder en äldre version av Drive. Testa att klicka på knappen Skapa i det övre vänstra hörnet > välj Teckning.
  3. En teckning skapas automatiskt.

Använd sedan menyalternativen och knapparna i verktygsfältet för att utforma diagram, måla en bild och skapa flödesscheman och andra typer av teckningar.

När du är klar kan du lägga till din teckning i dokumentet, presentationen eller kalkylarket.

Olika menyalternativ för Google Teckningar

Redigera

Klicka på den här rullgardinsmenyn när du vill klippa ut, kopiera, klistra in, duplicera och ändra en form.

Infoga

Använd den här menyn när du vill infoga linjer, pilar, klotter, polylinjer, textrutor och bilder. Du kan också klicka på de enskilda knapparna i verktygsfältet för att göra detta. Följ de här instruktionerna när du väljer ett alternativ:

I lägena för linje, pil, och klotter fortsätter du att lägga till linjer tills du går tillbaka till att välja läge genom att klicka på knappen Välj i verktygsfältet (den lilla pilen till vänster om knappen Former) eller genom att trycka på Esc.
  • Linje: Klicka och placera den ena änden av linjen och för att placera den andra änden.
  • Pil: Klicka var som helst för att placera änden av pilen och dra för att lägga pilspetsen.
  • Klottra: Klicka för att välja startpunkt och dra för att skapa klottret. Det jämnas ut automatiskt när du är klar.
  • Polylinje: Lägg till kontinuerliga linjer som består av flera segment genom att rita ett segment av din polylinje, klicka för att avsluta segmentet och påbörja ditt nästa segment. Läs mer om att använda polylinjer.
  • Ordkonst: När du har valt det här alternativet skriver du din text och trycker på Retur.
  • Textruta: Klicka där du vill lägga till textrutan, ange din text och tryck på Retur. Texten läggs till på teckningen. Använd textrutor i stället för ordgrafik om du vill radbryta ordet eller använda en annan textstorlek. Läs mer om att använda text i Google Teckningar.
  • Bild: Ange en webbadress för en bild eller gör en bildsökning och klicka på Välj. Läs mer om att lägga till bilder i teckningen.

Format

Klicka på den här menyn om du vill ändra bakgrunden för teckningen, rikta och rotera objekt, välja fäst i rutnät eller fäst i guide, ändra ordningen på objekten (exempelvis flytta fram en form) och gruppera objekt. Läs mer om hur du formaterar teckningarna.

Här är några av knapparna som är tillgängliga i verktygsfältet:

• Ångra eller göra om ändringar

• Du kan ångra och göra om ändringar genom att klicka på de två pilarna till vänster om verktygsfältet.
  • Zooma in och ut

• Om du vill zooma in och ut ur teckningarna klickar du på knappen Zoom i verktygsfältet.
  • Former

• Välj en form från Form-menyn i verktygsfältet. Klicka sedan någonstans i Google Teckningar och infoga formen i standardstorlek eller dra musen för att ändra storleken på formen.
    • Skapa ordgrafik genom att klicka på Form-menyn och välja Ordgrafik (bokstaven T i den andra raden av former). Sedan skriver du texten och trycker på Retur. Läs mer om att använda text i Google Teckningar.
  • Fyllningsfärg, linjefärg, linjebredd, redigera text, fetstil med mera

• Dessa och andra redigeringsalternativ är bara tillgängliga när du har valt ett visst objekt. När du till exempel infogar en textruta eller textgrafik ser du knappen Redigera text till höger om verktygsfältet. Klicka på det för att ändra den markerade texten.
Om du vill dubblera en form håller du Ctrl-tangenten nedtryckt (Commando-tangenten för Mac) medan du drar formen.