Finn ut hvordan du bruker tegninger og oppmerking

Vil du ha avanserte Google Workspace-funksjoner for bedriften din?

Prøv Google Workspace i dag.

Du kan lage, sette inn og redigere tegninger med Google Tegninger.

Lag illustrasjoner i Google Dokumenter

1. Åpne et dokument på datamaskinen.
  2. Øverst til venstre klikker du på Sett inn etterfulgt av Illustrasjon etterfulgt av Ny.
  3. Sett inn former, linjer eller tekst med redigeringsverktøyene.

Lag illustrasjoner i Google Disk

1. Gå til Google Disk på en datamaskin.
  2. Øverst til venstre klikker du på Fil etterfulgt av Ny etterfulgt av Mer etterfulgt av Google Tegninger.
  3. Bruk redigeringsverktøyet til å sette inn:
    • Former
    • Linjer
    • Tekst

Sett inn illustrasjoner fra Google Disk

1. Åpne et dokument på datamaskinen din.
  2. Øverst til venstre klikker du på Sett inn etterfulgt av Illustrasjon etterfulgt av Fra Disk.
  3. Klikk på illustrasjonen du vil sette inn.
  4. Klikk på Velg.

Illustrasjonen som settes inn, er knyttet til den opprinnelige illustrasjonen.

• Oppdater illustrasjonen: Klikk på illustrasjonen. Klikk på Oppdater øverst til høyre.
  • Fjern tilknytningen for illustrasjonen: Klikk på illustrasjonen. Klikk på Fjern tilknytning Fjern tilknytning øverst til høyre.

Bruk redigeringsverktøyene

Du kan bruke redigeringsverktøyene til å legge til linjer, former, tekstbokser og bilder.

Tegn linjer
  1. Klikk på Velg linje øverst på siden.
  2. Velg hvilken linjetype du vil bruke.
  3. Legg linjen på illustrasjonen:
    • Linje, albueforbindelse, kurvet forbindelse eller pil: Klikk for å starte, og dra linjen over lerretet.
    • Kurve eller polylinje: Klikk for å starte, og klikk på hvert punkt der du vil at linjen skal bøyes. Dobbeltklikk eller gjør ferdig formen for å fullføre.
    • Frihånd: Klikk for å starte, og dra linjen over lerretet.
  4. Klikk på Velg.
Tegn en form
  1. Klikk på Form øverst på siden.
  2. Velg formen du vil bruke.
  3. Klikk og dra på lerretet for å tegne formen.
Sett inn tekst
  1. Øverst på siden klikker du på Sett inn.
    • Hvis du vil legge til tekst direkte på lerretet, som en form, kan du klikke på Tekstgrafikk.
    • Hvis du vil legge til tekst i en boks eller i et begrenset område, klikker du på Tekstboks. Klikk deretter der du vil plassere den.
  2. Skriv inn tekst og trykk på Enter.
  3. Du kan markere, endre størrelse på og formatere tekstgrafikken eller tekstboksen. Du kan også endre tekstens stil til for eksempel fet eller kursiv.
Sett inn et bilde
  1. Klikk på Bilde øverst på siden.
  2. Følg veiledningen for å velge eller laste opp et bilde.
  3. Du kan flytte og formatere bildet på samme måte som med andre former.
    • Flytt bildet: Dra det på lerretet.
    • Endre størrelse på bildet: Dra de blå boksene i hjørnene.
    • Rotér bildet: Dra den blå prikken som er utenfor formen. Hold Shift inne for å rotere 15° om gangen.
    • Endre kantlinjefarge, linjetykkelse eller kantlinjestil: Bruk knappene over lerretet.

Velg og formatér former

1. Åpne en illustrasjon i Google Disk på en datamaskin.
  2. Klikk på Velg øverst på siden.
  3. På lerretet klikker du på formen, linjen eller tekstboksen du vil endre.
    • Flytt en form: Dra den på lerretet.
    • Endre størrelsen på en form: Dra de blå boksene i hjørnene.
    • Rotér en linje: Dra de blå prikkene i hjørnene. Linjer kan roteres på denne måten.
    • Rotér en form: Dra den blå prikken som er utenfor formen. Hold Shift inne for å rotere 15° om gangen.
    • Endre fyllfarge, linjefarge, linjetykkelse eller kantlinjestil: Bruk knappene over lerretet.
    • Legg tekst inn i en form: Dobbeltklikk på formen og begynn å skrive.

Kopiér en form

Hvis du vil kopiere en form, holder du inne Option (på Mac) eller Ctrl (på Windows) og drar kopien til et nytt sted.

Endre illustrasjonens størrelse

1. Åpne en illustrasjon i Google Disk på en datamaskin.
  2. Gå til menyen og klikk på Fil etterfulgt av Sideinnstillinger.
  3. Velg en størrelse fra rullegardinmenyen. Hvis du vil tilpasse størrelsen, velger du Egendefinert.

Skjul eller vis oppmerkinger

Hvis dokumentet ditt har oppmerkinger, kan du skjule og vise oppmerkinger. Velg et alternativ for å skjule eller vise alle oppmerkinger:

1. Klikk på Se menyen og så Vis oppmerkinger Checkmark.
  2. Høyreklikk hvor som helst i dokumentet.
  3. Klikk på Skjul alle oppmerkinger .

Tips: På enheter med berøringsskjerm kan du trykke for å vise eller skjule alle oppmerkinger.

Slett oppmerkinger

1. Åpne et dokument med oppmerkinger på datamaskinen din.
  2. Slik sletter du oppmerkinger:
    1. Høyreklikk på oppmerkingen.
    2. Klikk på Slett Slett når menyen vises.

Tips: Du kan bruke tastaturet til å slette oppmerkinger. Når du velger en oppmerking, kan du trykke på Tilbake- eller Slett-tasten.

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.