Opret, indsæt og rediger tegninger

Du kan oprette, indsætte og redigere tegninger med Google Tegninger.

Opret en tegning i Google Docs

1. Åbn et dokument på din computer.
  2. Øverst til venstre skal du klikke på Indsæt og derefter Tegning og derefter Ny.
  3. Indsæt former, linjer eller tekst med redigeringsværktøjerne.

Opret en tegning i Google Drev

1. Åbn et dokument på din computer.
  2. Øverst til venstre skal du klikke på Filer og derefter Ny og derefter Tegning.
  3. Indsæt former, linjer eller tekst med redigeringsværktøjerne.

Indsæt en tegning fra Google Drev

1. Åbn et dokument på din computer.
  2. Øverst til venstre skal du klikke på Indsæt og derefter Tegning og derefter Fra Drev.
  3. Klik på den tegning, du vil indsætte.
  4. Klik på Vælg.

Den indsatte tegning knyttes til den originale tegning.

• Opdater tegningen: Klik på tegningen. Klik på Opdater øverst til højre.
  • Fjern tilknytningen af tegningen: Klik på tegningen. Klik på Fjern link Fjern link øverst til højre.

Brug redigeringsværktøjerne

Du kan bruge redigeringsværktøjerne til at tilføje linjer, former, tekstfelter og billeder.

Tegn en linje
  1. Find og klik på Vælg linje øverst på siden.
  2. Vælg den ønskede linjetype.
  3. Placer linjen på din tegning:
    • Linje, Bøjet konnektor, Buet konnektor eller Pil: Klik for at starte, og træk derefter hen over lærredet.
    • Kurve eller Polylinje: Klik for at starte, og klik derefter på hvert punkt, hvor linjen skal bøjes. Dobbeltklik, eller udfyld formen for at afslutte.
    • Krusedulle: Klik for at starte, og træk derefter hen over lærredet.
  4. Klik på Vælg.
Tegn en form
  1. Find og klik på Form øverst på siden.
  2. Vælg den form, du vil bruge.
  3. Klik og træk på lærredet for at tegne din form.
Indsæt tekst
  1. Klik på Indsæt øverst på siden.
    • Hvis du vil placere tekst direkte på lærredet som en form, skal du klikke på Word Art.
    • Hvis du vil placere tekst inden for et felt eller afgrænset område, skal du klikke på Tekstfelt og klikke på det sted, hvor du vil placere teksten.
  2. Skriv din tekst, og tryk på Enter.
  3. Du kan vælge, formatere og ændre størrelsen på word art og tekstfelter eller anvende typografier som f.eks. fed eller kursiv tekst.
Indsæt et billede
  1. Find og klik på Billede øverst på siden.
  2. Følg vejledningen for at vælge eller uploade et billede.
  3. Du kan flytte og formatere billedet på samme måde andre former.
    • Flyt billedet: Træk det på lærredet.
    • Rediger størrelsen på billedet: Træk i de blå felter i hjørnerne.
    • Roter billedet: Træk i den blå prik uden for formen. Hold Shift nede for at rotere 15° ad gangen.
    • Skift kantfarve, linjetykkelse eller kant-/linjestil: Brug knapperne over lærredet.

Vælg og formatér former

1. Åbn en tegning i Google Drev på din computer.
  2. Find og klik på Vælg øverst på siden.
  3. På lærredet skal du klikke på formen, linjen eller tekstfeltet, som du vil ændre.
    • Flyt en form: Træk i den på lærredet.
    • Rediger størrelsen på en form: Træk i de blå felter i hjørnerne.
    • Roter en linje: Træk i de blå prikker i hjørnerne. Linjer kan roteres på denne måde.
    • Roter en form: Træk i den blå prik uden for formen. Hold Shift nede for at rotere 15° ad gangen.
    • Skift udfyldningsfarve, linjefarve, linjetykkelse eller kant-/linjestil: Brug knapperne over lærredet.
    • Indsæt tekst i en form: Dobbeltklik på en lukket form, og begynd at skrive.

Kopiér en form

Hvis du vil kopiere en form, skal du holde Option (på Mac) eller Ctrl (i Windows) nede og trække kopien til en ny placering.

Skift størrelse på tegningen

1. Åbn en tegning i Google Drev på din computer.
  2. Gå til menuen, og klik på Filer og derefter Sideopsætning.
  3. Vælg en størrelse på rullemenuen. Vælg Tilpasset for at vælge din egen størrelse.