Een tekening invoegen in een ander bestand

Als u een tekening wilt invoegen in een ander bestand, bijvoorbeeld een Google-document, kunt u gebruikmaken van het webklembord om de Google-tekening te kopiëren en deze vervolgens te plakken op de gewenste locatie.

1. Log in bij Drive op drive.google.com.
  2. Open een tekening.
  3. Open het menu Bewerken.
  4. Plaats de muisaanwijzer op 'Webklembord' en selecteer Gehele tekening kopiëren naar webklembord.
  5. Open het Google-document of de Google-presentatie waarin u de tekening wilt invoegen.
  6. Klik op het menu Bewerken, wijs 'Webklembord' aan en klik op de naam van de tekening.
  7. Er wordt een kopie van uw tekening toegevoegd aan het bestand.

In Google Presentaties kunt u de tekening eenvoudig kopiëren door op Ctrl + A en vervolgens op Ctrl + C te drukken op uw toetsenbord (Cmd + A en Cmd + C op een Mac) en de tekening in een dia te plakken met Ctrl + V (Cmd + V).

Nadat de tekening is geplakt, kunt u de geplakte versie niet delen als een afzonderlijk bestand. U kunt wel opnieuw het webklembord gebruiken om de tekening te kopiëren en opnieuw in Google Tekeningen te plakken om deze te delen.

Een kopie van een tekening bewerken

Als u een tekening kopieert naar een ander bestand, wordt een kopie van de originele tekening gemaakt. Wijzigingen die u aanbrengt in het origineel of de kopie, worden niet automatisch toegepast op de andere versie.

Kleine bewerkingen worden ondersteund via de link 'Bewerken' die wordt weergegeven wanneer u op de kopie van uw tekening klikt. Als u aanzienlijke bewerkingen wilt uitvoeren in een tekening die is gekopieerd naar een ander bestand, gaat u terug naar de editor voor tekeningen, brengt u de gewenste wijzigingen aan en kopieert en plakt u de nieuwe versie.

Matt is expert op het gebied van Documenten en Drive en auteur van deze Help-pagina. Kies een van de onderstaande opties om hem te laten weten wat u van deze pagina vindt.

Hoe nuttig is dit artikel:

Feedback is geregistreerd. Hartelijk dank.
  • Helemaal niet nuttig
  • Niet erg nuttig
  • Een beetje nuttig
  • Erg nuttig
  • Uitermate nuttig