Använda en mall eller ändra tema, bakgrund eller layout i Google Presentationer

Du kan anpassa hur din presentation ser ut i Google Presentationer. Starta presentationen från en mall eller ändra tema, bakgrund eller layout.

• Tema: En förinställd grupp av färger, teckensnitt, bakgrund och layouter.
  • Bakgrund: Bilden eller färgen bakom presentationsbildens innehåll.
  • Layout: Hur din text och dina bilder ordnas på en presentationsbild.
  • Mall: En fördefinierad samling bilder med en kombination av
    • Teman
    • Layouter
    • Bakgrunder
    • Typsnitt
    • Färgscheman
    • Exempel- eller platshållarinnehåll

Ändra tema

Ett tema är en förinställd grupp av färger, teckensnitt, bakgrunder och layouter.

1. Öppna en presentation i Google Presentationer-appen på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Dubbelklicka på bilden som du vill ändra.
  3. Tryck på Mer Mer uppe till höger följt av Byt tema.
  4. Tryck på temat du vill använda.

Ändra layout

En layout är hur du ordnar text och bilder på en presentationsbild.

1. Öppna en presentation i Google Presentationer-appen på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Dubbelklicka på bilden som du vill ändra.
  3. Tryck på Mer Mer följt av Ändra layout.
  4. Tryck på layouten som du vill använda.

Ändra bakgrundsbild

Öppna presentationen på en dator om du vill ändra bakgrunden.

Läs mer om hur du ändrar en bildbakgrund.

Skapa bilder från mall

En bakgrund är bilden eller färgen bakom bildspelsbildens innehåll.

1. Öppna Google Presentationer-appen på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på knappen Lägg till Nytt längst ned.
  3. Välj Välj mall följt av välj en mall.
true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.