Ändra tema, bakgrund eller layout i Google Presentationer

Du kan anpassa hur din presentation ser ut i Google Presentationer.

Ändra tema

Ett tema är en förinställd grupp av färger, teckensnitt, bakgrunder och layouter.

1. Öppna en presentation i Google Presentationer på datorn.
  2. Klicka på BildByt tema högst upp.
  3. Till höger klickar du på temat du vill ha.

Obs! Läs om hur du tillämpar ett tema på bara en bild.

Ändra bakgrundsfärg eller bild

Ändra bakgrundsfärg

En bakgrund är bilden eller färgen bakom bildspelsbildens innehåll. Du kan ändra bakgrundsfärgen för en bild eller för hela presentationen.

1. Öppna en presentation i Google Presentationer på datorn.
  2. Välj en bild.
  3. Klicka på BildÄndra bakgrund högst upp.
  4. Till höger om Färg klickar du på rutan och väljer en färg.
    • Lägg till färgen på en bild genom att klicka på Klar.
    • Om du vill lägga till färgen i hela presentationen klickar du på Lägg till i tema.

Ändra bakgrundsbild

Du kan lägga till en bild som sparats i Google Drive eller på din dator och sedan tillämpa den på en presentationsbild eller på hela presentationen.

Obs! Bilder måste vara i formatet .gif, .jpg eller .png och mindre än 50 MB.

1. Öppna en presentation i Google Presentationer på datorn.
  2. Välj en bild.
  3. Klicka på Bild Ändra bakgrund.
  4. Till höger om Bild klickar du på Välj.
  5. Välj en bild och klicka på Välj.
    • Lägg till bilden i en ruta av presentationen genom att klicka på Klar.
    • Lägg till bilden i hela presentationen genom att klicka på Lägg till i tema.

Importera nytt tema

Obs! Ditt importerade tema måste vara från en befintlig presentation i Google Presentationer eller PowerPoint. Du kan också använda din egen bild som bakgrund för hela presentationen

1. Öppna en presentation i Google Presentationer på datorn.
  2. Klicka på Bild Ändra tema högst upp.
  3. Klicka på Importera tema nere till höger.
  4. Dubbelklicka på presentationen du vill använda.
  5. Klicka på det tema som du vill ha.
  6. Klicka på Importera tema.

Redigera temafärgerna

Du kan ändra de enskilda färger som utgör presentationens tema.

1. Öppna en presentation i Google Presentationer på datorn.
  2. Klicka på Visa Original högst upp.
  3. Klicka på Färger Färg högst upp.
  4. Till höger väljer du den färg du vill redigera i rullgardinsmenyn under Temafärger.
    • Så här använder du en förinställd färg: Under Standard klickar du på den färg du vill använda.
    • Så här anpassar du en färg: Klicka på färgen du vill använda i den multifärgade rutan eller ange ett hexvärde.

Ändra layout

En layout är hur text och bilder ordnas på en presentationsbild.

1. Öppna en presentation i Google Presentationer på datorn.
  2. Välj en bild.
  3. Klicka på Layout högst upp.
  4. Välj den layout du vill använda.