Använda en mall eller ändra tema, bakgrund eller layout i Google Presentationer

Du kan anpassa hur din presentation ser ut i Google Presentationer. Starta presentationen från en mall eller ändra tema, bakgrund eller layout.

• Tema: En förinställd grupp av färger, teckensnitt, bakgrund och layouter.
  • Bakgrund: Bilden eller färgen bakom presentationsbildens innehåll.
  • Layout: Hur din text och dina bilder ordnas på en presentationsbild.
  • Mall: En fördefinierad samling bilder med en kombination av
    • Teman
    • Layouter
    • Bakgrunder
    • Typsnitt
    • Färgscheman
    • Exempel- eller platshållarinnehåll

Ändra tema

1. Öppna en presentation i Google Presentationer på datorn.
  2. Klicka på Bild följt av Byt tema högst upp.
  3. Till höger klickar du på temat du vill ha.
Ändra bakgrundsfärg eller bild

Ändra bakgrundsfärg

En bakgrund är bilden eller färgen bakom bildspelsbildens innehåll. Du kan ändra bakgrundsfärgen för en bild eller alla bilderna i presentationen.

1. Öppna en presentation i Google Presentationer på datorn.
  2. Välj en bild.
  3. Klicka på Bild följt av Ändra bakgrund högst upp.
  4. Klicka på rutan till höger om Färg.
  5. Välj en färg.
    1. Om du vill lägga till en egen färg klickar du på Lägg till Nytt under Anpassad.
    2. Du kan välja en hexadecimal kod eller justera färgen, nyansen och genomskinligheten manuellt.
    3. Klicka på OK.
  6. Så här lägger du till färgen i:
    • Klicka på Klar på en bild.
    • Klicka på Lägg till i tema för hela presentationen.

Ändra bakgrundsbild

Du kan lägga till en bild från Google Drive eller din dator på en bild eller i hela presentationen.

Obs! Bilder måste vara i formatet .gif, .jpg eller .png och mindre än 50 MB.

1. Öppna en presentation i Google Presentationer på datorn.
  2. Välj en bild.
  3. Klicka på Bild följt av Ändra bakgrund högst upp.
  4. Till höger om Bild klickar du på Välj.
  5. Välj en bild och klicka på Välj.
    • Lägg till bilden i en ruta av presentationen genom att klicka på Klar.
    • Lägg till bilden i hela presentationen genom att klicka på Lägg till i tema.

Tips! Du kan även dra och släppa en bild i Google Presentationer. Håll muspekaren över kanten på presentationens kant om du vill ersätta en bakgrundsbild i presentationen.

Importera nytt tema

Viktigt! Importera ett nytt tema för bakgrunden från:

• En presentation i Google Presentationer eller PowerPoint
  • En egen bild
  1. Öppna en presentation i Google Presentationer på datorn.
  2. Klicka på Bild följt av Byt tema högst upp.
  3. Klicka på Importera tema nere till höger.
  4. Dubbelklicka på presentationen du vill använda.
  5. Klicka på det tema som du vill ha.
  6. Klicka på Importera tema.
Redigera temafärgerna

Du kan ändra de enskilda färger som utgör presentationens tema.

1. Öppna en presentation i Google Presentationer på datorn.
  2. Klicka på Bild följt av Redigera tema följt av Färger Färg.
  3. Till höger väljer du den färg du vill redigera i rullgardinsmenyn under Temafärger.
    • Så här använder du en förinställd färg: Under Standard klickar du på den färg du vill använda.
    • Så här anpassar du en färg: Klicka på färgen du vill använda i den multifärgade rutan eller ange ett hexvärde. Du kan även ändra genomskinligheten för varje färg.
Ändra layout

En layout är hur text och bilder ordnas på en presentationsbild.

1. Öppna en presentation i Google Presentationer på datorn.
  2. Välj en bild.
  3. Klicka på Layout högst upp.
  4. Välj den layout du vill använda.
Skapa presentationer från mall

En layout är hur text och bilder ordnas på en presentationsbild.

1. Öppna en presentation i Google Presentationer på datorn.
  2. Välj i verktygsfältet Fil följt av Nytt följt av Från mallgalleri.
  3. Till höger klickar du på temat du vill ha.

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.