Bruk maler, eller endre temaet, bakgrunnen eller oppsettet i Google Presentasjoner

I Google Presentasjoner kan du tilpasse utseendet på presentasjonen din. Start presentasjonen med en mal, eller endre temaet, bakgrunnen eller oppsettet.

• Temaer er forhåndsinnstilte grupper med farger, skrifttyper, bakgrunner og oppsett.
  • Bakgrunner er bilder eller farger som vises bak innholdet på lysbilder.
  • Oppsettet er måten tekst og bilder organiseres på i lysbilder.
  • Maler er forhåndslagde samlinger med lysbilder med kombinasjoner av:
    • Temaer
    • Oppsett
    • Bakgrunner
    • Skrifttyper
    • fargevalg
    • eksempelinnhold eller plassholderinnhold

Bytt tema

1. Åpne en presentasjon i Google Presentasjoner på en datamaskin.
  2. Øverst klikker du på Lysbilde og så Bytt tema.
  3. Til høyre klikker du på temaet du vil bruke.
Bytt bakgrunnsfarge eller -bilde

Bytt bakgrunnsfarge

En bakgrunn er bildet eller fargen bak innholdet i lysbildet ditt. Du kan endre bakgrunnsfargen på ett lysbilde eller alle lysbildene i presentasjonen.

1. Åpne en presentasjon i Google Presentasjoner på datamaskinen din.
  2. Velg et lysbilde.
  3. Øverst klikker du på Lysbilde og så Endre bakgrunn.
  4. Klikk på boksen til høyre for «Farge».
  5. Velg en farge.
    1. For å legge til din egen farge, klikk på Legg til Ny under «Egendefinert».
    2. Du kan velge en heksadesimal kode eller justere farge, fargetone og gjennomsiktighet manuelt.
    3. Klikk på OK.
  6. For å legge til fargen på
    • ett lysbilde, klikk på Ferdig
    • hele presentasjonen, klikk på Legg til i tema

Bytt bakgrunnsbilde

Du kan legge til bilder fra Google Disk eller datamaskinen din på ett lysbilde eller i hele presentasjonen.

Merk: Bildene må være i .gif-, .jpg- eller .png-format og kan ikke være større enn 50 MB.

1. Åpne en presentasjon i Google Presentasjoner på datamaskinen din.
  2. Velg et lysbilde.
  3. Øverst klikker du på Lysbilde og så Endre bakgrunn.
  4. Klikk på Velg til høyre for «Bilde».
  5. Finn et bilde og klikk på Velg.
    • For å legge til bildet i ett lysbilde, klikk på Ferdig.
    • For å legge til bildet i hele presentasjonen, klikk på Legg til i tema.

Tips: Du kan også dra og slippe bilder i Google Presentasjoner. Hold markøren nær kanten av presentasjonslerretet for å erstatte et bakgrunnsbilde i presentasjonen.

Importér nye temaer

Viktig: Du kan importere nye temaer for bakgrunner fra:

• en Google-presentasjon eller PowerPoint-presentasjon
  • Et eget bilde
  1. Åpne en presentasjon i Google Presentasjoner på en datamaskin.
  2. Øverst klikker du på Lysbilde og så Bytt tema.
  3. Nederst til høyre klikker du på Importer tema.
  4. Dobbeltklikk på presentasjonen du vil bruke.
  5. Klikk på temaet du vil bruke.
  6. Klikk på Importer tema.
Endre farger i temaet

Du kan endre de ulike fargene som utgjør temaet i presentasjonen din.

1. Åpne en presentasjon i Google Presentasjoner på en datamaskin.
  2. Øverst klikker du på Lysbilde og så Rediger temaet og så Farger Farge.
  3. I rullegardinmenyen til høyre, under «Temafarger», velger du fargen du vil endre.
    • Slik bruker du en forhåndsinnstilt farge: Under «Standard» klikker du på fargen du vil bruke.
    • Slik tilpasser du en farge: I den flerfargede ruten klikker du på fargen du vil ha. Du kan også skrive inn en heksadesimal verdi. Du kan også endre gjennomsiktigheten for hver farge.
Endre utforming

Oppsettet er måten tekst og bilder er organisert på i et lysbilde.

1. Åpne en presentasjon i Google Presentasjoner på en datamaskin.
  2. Velg et lysbilde.
  3. Klikk på Oppsett øverst.
  4. Velg oppsettet du vil bruke.
Lag lysbilder fra maler

Oppsettet er måten tekst og bilder er organisert på i et lysbilde.

1. Åpne en presentasjon i Google Presentasjoner på en datamaskin.
  2. På verktøylinjen velger du Fil og så Ny og så Fra malgalleriet.
  3. Til høyre klikker du på temaet du vil bruke.

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.