Een template gebruiken of het thema, de achtergrond of de lay-out wijzigen in Google Presentaties

Je kunt aanpassen hoe je presentatie eruitziet in Google Presentaties. Start je presentatie op basis van een template of wijzig het thema, de achtergrond of de lay-out.

• Thema: Een vooraf ingestelde groep kleuren, lettertypen, achtergronden en lay-outs.
  • Achtergrond: De afbeelding of kleur achter de content van een dia.
  • Lay-out: De manier waarop de tekst en afbeeldingen op een dia zijn gerangschikt.
  • Template: Een vooraf ontworpen collectie dia's met een combinatie van:
    • Thema's
    • Lay-outs
    • Achtergronden
    • Lettertypen
    • Kleurenschema's
    • Voorbeeldcontent of tijdelijke aanduidingen

Thema wijzigen

1. Open op uw computer een presentatie in Google Presentaties.
  2. Klik bovenaan op Dia en dan Thema wijzigen.
  3. Klik rechts op het gewenste thema.
De achtergrondkleur of -afbeelding wijzigen

Achtergrondkleur wijzigen

De achtergrond is de afbeelding of kleur achter de content van de dia. Je kunt de achtergrondkleur van een afzonderlijke dia of van alle dia's in de presentatie wijzigen.

1. Open op je computer een presentatie in Google Presentaties.
  2. Kies een dia.
  3. Klik bovenaan op Dia en dan Achtergrond wijzigen.
  4. Klik op het vakje rechts van Kleur.
  5. Selecteer een kleur.
    1. Als je een eigen kleur wilt toevoegen, klik je onder Aangepast op Toevoegen Nieuw.
    2. Je kunt een hexadecimale code selecteren of de kleur, tint en transparantie handmatig aanpassen.
    3. Klik op OK.
  6. Zo voeg je de kleur toe aan:
    • Een dia: klik op Klaar.
    • De hele presentatie: klik op Toevoegen aan thema.

Achtergrondafbeelding wijzigen

Je kunt een afbeelding vanuit Google Drive of je computer toevoegen aan een afzonderlijke dia of aan de hele presentatie.

Belangrijk: Afbeeldingen moeten de indeling .gif, .jpg of .png hebben en mogen niet groter zijn dan 50 MB.

1. Open op je computer een presentatie in Google Presentaties.
  2. Kies een dia.
  3. Klik bovenaan op Dia en dan Achtergrond wijzigen.
  4. Klik rechts naast Afbeelding op Kiezen.
  5. Kies een afbeelding en klik op Selecteren.
    • Klik op Gereed om de afbeelding toe te voegen aan een afzonderlijke dia.
    • Klik op Toevoegen aan thema om de afbeelding toe te voegen aan de hele presentatie.

Tip: Je kunt ook een afbeelding naar Google Presentaties slepen. Plaats de cursor bij de rand van het canvas van je presentatie om een achtergrondafbeelding in je presentatie te vervangen.

Nieuw thema importeren

Belangrijk: Importeer een nieuw thema voor je achtergrond vanuit:

1. Open op uw computer een presentatie in Google Presentaties.
  2. Klik bovenaan op Dia en dan Thema wijzigen.
  3. Klik rechtsonder op Thema importeren.
  4. Dubbelklik op de presentatie die je wilt gebruiken.
  5. Klik op het gewenste thema.
  6. Klik op Thema importeren.
Themakleuren bewerken

Je kunt de afzonderlijke kleuren van het thema van je presentatie wijzigen.

1. Open op uw computer een presentatie in Google Presentaties.
  2. Klik bovenaan op Dia en dan Thema bewerken en dan Kleuren Kleur.
  3. Selecteer aan de rechterkant, onder Themakleuren, de kleur die je wilt bewerken in het dropdownmenu.
    • Een vooraf ingestelde kleur gebruiken: klik onder Standaard op de kleur die je wilt gebruiken.
    • Een kleur aanpassen: klik in het veelkleurige vierkant op de kleur die je wilt gebruiken of voer een hexadecimale waarde in. Je kunt ook de transparantie van elke kleur wijzigen.
Lay-out wijzigen

Een lay-out is de manier waarop de tekst en afbeeldingen op een dia zijn gerangschikt.

1. Open op je computer een presentatie in Google Presentaties.
  2. Selecteer een dia.
  3. Klik bovenaan op Lay-out.
  4. Selecteer de lay-out die je wilt gebruiken.
Dia's maken op basis van een template

Een lay-out is de manier waarop de tekst en afbeeldingen op een dia zijn gerangschikt.

1. Open op uw computer een presentatie in Google Presentaties.
  2. Selecteer in de werkbalk Bestand en dan Nieuw en dan Uit templategalerij.
  3. Klik rechts op het gewenste thema.

true
Informatiecentrum bezoeken

Gebruik je Google-producten, zoals Google Documenten, op het werk of op school? Misschien zijn onze tips, trainingen en templates dan wel wat voor jou. Leer werken met Office-bestanden zonder Office te installeren, creëer dynamische projectplannen en teamagenda's, breng je inbox automatisch op orde en nog veel meer.