Het thema, de achtergrond of de lay-out wijzigen in Google Presentaties

Je kunt het uiterlijk van je presentatie aanpassen in Google Presentaties door het thema, de achtergrond of de lay-out te wijzigen.

• Thema: Een vooraf ingestelde groep kleuren, lettertypen, achtergronden en lay-outs.
  • Achtergrond: De afbeelding of kleur achter de content van een dia.
  • Lay-out: De manier waarop de tekst en afbeeldingen op een dia zijn gerangschikt.

Thema wijzigen

Een thema is een vooraf ingestelde groep kleuren, lettertypen, achtergronden en lay-outs.

1. Open op je computer een presentatie in Google Presentaties.
  2. Klik bovenaan op DiaThema wijzigen.
  3. Klik rechts op het gewenste thema.

Opmerking: Kijk hier hoe je een thema op slechts één dia kunt toepassen.

De achtergrondkleur of -afbeelding wijzigen

Achtergrondkleur wijzigen

Een achtergrond is de afbeelding of kleur achter de content van de dia. Je kunt de achtergrondkleur van één dia of van de hele presentatie wijzigen.

1. Open op je computer een presentatie in Google Presentaties.
  2. Kies een dia.
  3. Klik bovenaan op DiaAchtergrond wijzigen.
  4. Klik op het vak rechts van Kleur en kies een kleur.
    • Klik op Gereed om de achtergrond toe te voegen aan één dia.
    • Klik op Toevoegen aan thema om de kleur toe te voegen aan de hele presentatie.

Achtergrondafbeelding wijzigen

Je kunt een afbeelding toevoegen die in Google Drive of op je computer is opgeslagen en deze toepassen op één dia of op de hele presentatie.

Opmerking: Afbeeldingen moeten een .gif-, .jpg- of .png-indeling hebben en mogen niet groter zijn dan 50 MB.

1. Open op je computer een presentatie in Google Presentaties.
  2. Kies een dia.
  3. Klik bovenaan op Dia Achtergrond wijzigen.
  4. Klik rechts naast Afbeelding op Kiezen.
  5. Kies een afbeelding en klik op Selecteren.
    • Klik op Gereed om de afbeelding toe te voegen aan één dia.
    • Klik op Toevoegen aan thema om de afbeelding toe te voegen aan de hele presentatie.

Nieuw thema importeren

Opmerking: Het geïmporteerde thema moet uit een bestaande Google- of PowerPoint-presentatie afkomstig zijn. Je kunt ook een eigen afbeelding als achtergrond voor de hele presentatie gebruiken

1. Open op je computer een presentatie in Google Presentaties.
  2. Klik bovenaan op Dia Thema wijzigen.
  3. Klik rechtsonder op Thema importeren.
  4. Dubbelklik op de presentatie die je wilt gebruiken.
  5. Klik op het gewenste thema.
  6. Klik op Thema importeren.

Themakleuren bewerken

Je kunt de afzonderlijke kleuren van het thema van je presentatie wijzigen.

1. Open op je computer een presentatie in Google Presentaties
  2. Klik bovenaan op WeergevenModel.
  3. Klik bovenaan op Kleuren Kleur.
  4. Kies aan de rechterkant, onder Themakleuren, de kleur die je wilt bewerken in het dropdownmenu.
    • Een vooraf ingestelde kleur gebruiken: klik onder Standaard op de kleur die je wilt gebruiken.
    • Een kleur aanpassen: klik in het veelkleurige vierkant op de kleur die je wilt gebruiken of voer een hexadecimale waarde in.

Lay-out wijzigen

Een lay-out is de manier waarop de tekst en afbeeldingen op een dia zijn gerangschikt.

1. Open op je computer een presentatie in Google Presentaties.
  2. Selecteer een dia.
  3. Klik bovenaan op Lay-out.
  4. Kies de lay-out die je wilt gebruiken.