Een template gebruiken of het thema, de achtergrond of de lay-out wijzigen in Google Presentaties

Je kunt aanpassen hoe je presentatie eruitziet in Google Presentaties. Start je presentatie op basis van een template of wijzig het thema, de achtergrond of de lay-out.

• Thema: Een vooraf ingestelde groep kleuren, lettertypen, achtergronden en lay-outs.
  • Achtergrond: De afbeelding of kleur achter de content van een dia.
  • Lay-out: De manier waarop de tekst en afbeeldingen op een dia zijn gerangschikt.
  • Template: Een vooraf ontworpen collectie dia's met een combinatie van:
    • Thema's
    • Lay-outs
    • Achtergronden
    • Lettertypen
    • Kleurenschema's
    • Voorbeeldcontent of tijdelijke aanduidingen

Thema wijzigen

Een thema is een vooraf ingestelde groep kleuren, lettertypen, achtergronden en lay-outs.

1. Open op je iPhone of iPad een presentatie in de Google Presentaties-app .
  2. Tik rechtsboven op Meer Meer en dan Thema wijzigen.
  3. Tik op het gewenste thema.

Lay-out wijzigen

De lay-out is de manier waarop je de tekst en afbeeldingen op een dia rangschikt.

1. Open op je iPhone of iPad een presentatie in de Google Presentaties-app .
  2. Tik op de dia die je wilt wijzigen en houd vast.
  3. Tik rechtsboven op Meer Meer en dan Lay-out wijzigen.
  4. Tik op de lay-out die je wilt gebruiken.

Achtergrondafbeelding wijzigen

De achtergrond is de afbeelding of kleur achter de content van de dia.

1. Open op je iPhone of iPad een presentatie in de Google Presentaties-app .
  2. Tik onderaan op de dia die je wilt wijzigen en houd vast.
  3. Tik rechtsboven op Meer Meer en dan Achtergrond wijzigen.
  4. Tik op de achtergrond die je wilt gebruiken.
    • Tik op Toepassen op thema om de achtergrond aan de hele presentatie toe te voegen.

Dia's maken op basis van een template

De achtergrond is de afbeelding of kleur achter de content van de dia.

1. Open de Google Presentaties-app op je iPhone of iPad.
  2. Tik onderaan op de knop Toevoegen Nieuw.
  3. Selecteer Template kiezen  en dan selecteer een template.
true
Informatiecentrum bezoeken

Gebruik je Google-producten, zoals Google Documenten, op het werk of op school? Misschien zijn onze tips, trainingen en templates dan wel wat voor jou. Leer werken met Office-bestanden zonder Office te installeren, creëer dynamische projectplannen en teamagenda's, breng je inbox automatisch op orde en nog veel meer.