Mallin käyttäminen tai teeman, taustan ja asettelun muuttaminen Google Slidesissa

Voit muokata esityksen ulkoasua Google Slidesissa. Voit hyödyntää mallia tai muuttaa esityksen teemaa, taustaa ja asettelua.

• Teema: Värien, fonttien, taustan ja asettelujen valmis yhdistelmä.
  • Tausta: Dian sisällön takana näkyvä kuva tai väri.
  • Asettelu: Tapa, jolla teksti ja kuvat on sijoitettu diaan.
  • Malli: Valmiiksi luonnosteltu diakokoelma, jossa on yhdistelty seuraavia:
    • Teemat
    • Asettelut
    • Taustat
    • Fontit
    • Väriteemat
    • Esimerkki- tai paikkamerkkisisältö

Teeman vaihtaminen

1. Avaa esitys tietokoneella Google Slidesissa.
  2. Valitse yläreunasta Dia ja sitten Vaihda teema.
  3. Klikkaa oikealta haluamaasi teemaa.
Taustavärin tai ‑kuvan vaihtaminen

Taustavärin vaihtaminen

Tausta on dian sisällön takana näkyvä kuva tai väri. Voit muuttaa yksittäisen dian tai kaikkien esityksen diojen taustaväriä.

1. Avaa esitys tietokoneen Google Slidesissa.
  2. Valitse dia.
  3. Valitse yläreunasta Dia ja sitten Vaihda tausta.
  4. Klikkaa Väri-kohdan oikealta puolelta valintaruutua.
  5. Valitse väri.
    1. Jos haluat lisätä oman värin, valitse Oma-kohdasta Lisää Uusi.
    2. Voit valita heksadesimaalikoodin tai säätää väriä, sävyä ja läpinäkyvyyttä manuaalisesti.
    3. Valitse OK.
  6. Jos haluat lisätä värin
    • yhteen diaan, valitse Valmis
    • koko esitykseen, valitse Lisää teemaan.

Taustakuvan vaihtaminen

Voit lisätä kuvan Google Drivesta tai tietokoneelta ja käyttää sitä yksittäisessä diassa tai koko esityksessä.

Tärkeää: Kuvien on oltava .gif-, .jpg- tai .png-muodossa ja kooltaan alle 50 Mt.

1. Avaa esitys tietokoneen Google Slidesissa.
  2. Valitse dia.
  3. Valitse yläreunasta Dia ja sitten Vaihda tausta.
  4. Klikkaa Kuva-kohdan oikealta puolelta Valitse.
  5. Valitse kuva ja klikkaa Valitse.
    • Jos haluat lisätä kuvan yhteen diaan, valitse Valmis.
    • Jos haluat lisätä kuvan koko esitykseen, valitse Lisää teemaan.

Vinkki: Voit lisätä kuvan myös vetämällä ja pudottamalla. Vie hiiri esityspohjan reunan lähelle vaihtaaksesi taustakuvan.

Uuden teeman importointi

Tärkeää: Voit importoida uuden taustateeman seuraavista:

• Google Slides- tai PowerPoint-esitys
  • Oma kuva
  1. Avaa esitys tietokoneella Google Slidesissa.
  2. Valitse yläreunasta Dia ja sitten Vaihda teema.
  3. Valitse oikeasta alakulmasta Tuo teema.
  4. Kaksoisklikkaa esitystä, jota haluat käyttää.
  5. Klikkaa haluamaasi teemaa.
  6. Valitse Tuo teema.
Teeman värien muokkaaminen

Voit vaihtaa esityksen teeman muodostavia yksittäisiä värejä.

1. Avaa esitys tietokoneella Google Slidesissa.
  2. Valitse yläreunasta Dia ja sitten Muokkaa teemaa ja sitten Värit Väri.
  3. Valitse muokattava väri oikealta "Teeman värit" ‑kohdan avattavasta valikosta.
    • Esiasetetun värin käyttö: Klikkaa Oletus-kohdasta haluamaasi väriä.
    • Värin muokkaaminen: Klikkaa haluamaasi väriä monivärisestä neliöstä tai lisää heksadesimaaliarvo. Voit myös muuttaa kunkin värin läpinäkyvyyttä.
Asettelun muuttaminen

Asettelu on tapa, jolla teksti ja kuvat on sijoitettu diaan.

1. Avaa esitys tietokoneen Google Slidesissa.
  2. Valitse dia.
  3. Klikkaa yläreunasta Asettelu.
  4. Valitse haluamasi asettelu.
Dian luominen mallin avulla

Asettelu on tapa, jolla teksti ja kuvat on sijoitettu diaan.

1. Avaa esitys tietokoneella Google Slidesissa.
  2. Valitse yläpalkista Tiedosto ja sitten Uusi ja sitten Malligalleriasta.
  3. Klikkaa oikealta haluamaasi teemaa.

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.