Brug en skabelon, eller skift tema, baggrund eller layout i Google Slides

Du kan tilpasse, hvordan din præsentation ser ud i Google Slides. Start din præsentation ud fra en skabelon, eller skift tema, baggrund eller layout.

• Tema: En forudindstillet gruppe af farver, skrifttyper, baggrunde og layouts.
  • Baggrund: Billedet eller farven bag indholdet i dit dias.
  • Layout: Den måde, hvorpå din tekst og billeder arrangeres på et dias.
  • Skabelon: En foruddesignet samling af dias med en kombination af følgende:
    • Temaer
    • Layouts
    • Baggrunde
    • Skrifttyper
    • Farvetemaer
    • Eksempel- eller pladsholderindhold

Skift tema

1. Åbn en præsentation i Google Slides på din computer.
  2. Øverst skal du klikke på Dias og derefter Skift tema.
  3. Klik på det ønskede tema til højre.
Skift baggrundsfarve eller -billede

Skift baggrundsfarve

En baggrund er billedet eller farven bag indholdet på dit dias. Du kan ændre baggrundsfarven på ét dias eller alle dias i præsentationen.

1. Åbn en præsentation i Google Slides på din computer.
  2. Vælg et dias.
  3. Øverst skal du klikke på Dias og derefter Skift baggrund.
  4. Klik på feltet til højre for "Farve".
  5. Vælg en farve.
    1. Klik på Tilføj Ny under "Tilpasset" for at tilføje din egen farve.
    2. Du kan vælge en hexadecimal kode eller manuelt justere farve, farvetone og gennemsigtighed.
    3. Klik på OK.
  6. Sådan føjer du farven til:
    • Ét dias: Klik på Udfør.
    • Hele præsentationen: Klik på Føj til tema.

Skift baggrundsbillede

Du kan føje et billede fra Google Drev eller din computer til ét dias eller hele præsentationen.

Vigtigt! Billeder skal være .gif, .jpg eller .png og mindre end 50 MB.

1. Åbn en præsentation i Google Slides på din computer.
  2. Vælg et dias.
  3. Øverst skal du klikke på Dias og derefter Skift baggrund.
  4. Til højre for "Billede" skal du klikke på Vælg.
  5. Vælg et billede, og klik derefter på Vælg.
    • Hvis du vil føje billedet til ét dias, skal du klikke på Udfør.
    • Hvis du vil føje billedet til hele præsentationen, skal du klikke på Føj til tema.

Tip! Du kan også trække og slippe et billede i Google Slides. Hold markøren over kanten af dit præsentationslærred for at erstatte et baggrundsbillede i din præsentation.

Importér et nyt tema

Vigtigt! Importér et nyt tema til din baggrund fra:

1. Åbn en præsentation i Google Slides på din computer.
  2. Øverst skal du klikke på Dias og derefter Skift tema.
  3. Klik på Importér tema nederst til højre.
  4. Dobbeltklik på den præsentation, du vil bruge.
  5. Klik på det ønskede tema.
  6. Klik på Importér tema.
Rediger dine Temafarver

Du kan ændre de individuelle farver, der udgør din præsentations tema.

1. Åbn en præsentation i Google Slides på din computer.
  2. Øverst skal du klikke på Dias og derefter Rediger tema og derefter Farver Farve.
  3. Under "Temafarver" i højre side skal du vælge den farve, du vil redigere, i rullemenuen.
    • Sådan bruger du en forudindstillet farve: Klik på den farve, du vil bruge, under "Standard".
    • Tilpasning af en farve: I den flerfarvede kvadrat skal du klikke på den farve, du vil bruge, eller indtaste en hexadecimal værdi. Du kan også ændre gennemsigtigheden for hver farve.
Skift layout

Et layout er den måde, hvorpå din tekst og billeder arrangeres på et dias.

1. Åbn en præsentation i Google Slides på din computer.
  2. Vælg et dias.
  3. Klik på Layout øverst.
  4. Vælg det layout, du vil bruge.
Opret dias fra skabelon

Et layout er den måde, hvorpå din tekst og billeder arrangeres på et dias.

1. Åbn en præsentation i Google Slides på din computer.
  2. På værktøjslinjen skal du vælge Fil og derefter Ny og derefter Fra skabelongalleriet.
  3. Klik på det ønskede tema til højre.

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.