Presentera presentationer

Vill du få ut mer av Google Dokument på jobbet eller i skolan? Registrera dig för en Google Workspace-provperiod utan kostnad.

Du kan presentera Google Presentationer så att de visas på helskärm.

Helskärmspresentationer fungerar från en dator, mobil enhet eller tv med Chromecast eller AirPlay. Du kan även ta emot frågor från publiken när du presenterar

Visa en presentation

Om du vill presentera en helskärmspresentation i Google Presentationer:

1. Öppna en presentation i Google Presentationer.
  2. Klicka på Bildspel uppe till höger. För bästa resultat bör du presentera i Google Chrome.
  3. Från och med den aktuella bilden visas alla bilder nu i helskärm. Om du vill ändra bilder, använder du piltangenterna på tangentbordet eller klickar på pilarna längst ned på presentationen.
  4. Avsluta helskärmsläge genom att trycka på Esc-tangenten.

Presentera med anteckningar, flytta fram bilder automatiskt med mera

Visa en presentation med stödanteckningar

1. Öppna en presentation i Google Presentationer.
  2. I det övre högra hörnet bredvid Bildspel klickar du på Nedåtpil .
  3. Klicka på Presentatörsvy.
  4. Klicka på Stödanteckningar.

Visa bilderna automatiskt

Du kan ställa in dina bilder på att flyttas fram automatiskt när

• någon klickar på en länk till din publicerade presentation
  • någon ser din publicerade presentation som är inbäddad på en webbplats
  • du håller din presentation.
Byt bild automatiskt under presentationen
  1. Öppna en presentation i Google Presentationer.
  2. Klicka på Bildspel uppe till höger.
  3. Klicka på Alternativ följt av Alternativ för att flytta automatiskt.
  4. Välj i vilken takt bilderna ska visas.

Tips! Ställ in alternativen för automatisk flytt varje gång du håller din presentation.

Byt bild automatiskt för en publicerad presentation

Obs!

• Om du använder Google Presentationer via jobbet eller skolan kan du bara dela länken med personer inom organisationen.
  • När du har publicerat din presentation kan alla med länken se din presentation.
  1. Öppna en presentation i Google Presentationer.
  2. Klicka på Arkiv följt av Publicera på webben.
  3. Välj Länka eller Bädda in.
  4. Under Flytta fram bilder automatiskt väljer du hur lång tid du vill lägga till mellan bilderna.
  5. Klicka på Publicera följt av Ok.

Tips! Om du vill ändra presentation eller tider måste du kopiera en ny länk.

Stoppa publicering

• Öppna en presentation i Google Presentationer.
  • Klicka på Arkiv följt av Publicera på webben.
  • Klicka på Publicerat innehåll och inställningarföljt av Sluta publicera längst ned.

Andra åtgärder när du presenterar

När du presenterar kan du välja fler alternativ i verktygsfältet längst ned i presentationsfönstret:

• Välj presentationer att presentera från en lista
  • Öppna presentatörsvyn
  • Slå på laserpekaren
  • Skriv ut presentationen
  • Ladda ned presentationen i PDF- eller PPTX-format
Kortkommandon för presentationsläge

Kortkommandon för PC

Avsluta presentationen Esc
Nästa ?
Föregående ?
Gå till en viss bild (7 följt av Retur går till bild 7) Siffra följd av Retur
Första bilden Hem
Sista bilden Slut
Öppna stödanteckningar s
Öppna målgruppsverktyg a
Byt laserpekare l
Skriv ut Ctrl + p
Visa/dölj undertexter (endast på engelska) Ctrl + Skift + c
Helskärm på/av F11
Visa en tom svart bild s
Återgå till presentationen från en tom svart bild Tryck på valfri tangent
Visa en tom vit bild v
Återgå till presentationen från en tom vit bild

Tryck på valfri tangent

Kortkommandon för Mac

Avsluta presentationen Esc
Nästa ?
Föregående ?
Gå till en viss bild (7 följt av Retur går till bild 7) Siffra följd av Retur
Första bilden Hem
Sista bilden Slut
Öppna stödanteckningar s
Öppna målgruppsverktyg a
Byt laserpekare l
Skriv ut Apple Command Key + p
Visa/dölj undertexter (endast på engelska) Apple Command Key + Shift + c
Helskärm på/av Apple Command Key + Shift + f
Visa en tom svart bild s
Återgå till presentationen från en tom svart bild Tryck på valfri tangent
Visa en tom vit bild v
Återgå till presentationen från en tom vit bild Tryck på valfri tangent

Kortkommandon för Chrome

Avsluta presentationen Esc
Nästa ?
Föregående ?
Gå till en viss bild (7 följt av Retur går till bild 7) Siffra följd av Retur
Första bilden Hem
Sista bilden Slut
Öppna stödanteckningar s
Öppna målgruppsverktyg a
Byt laserpekare l
Skriv ut Ctrl + p
Visa/dölj undertexter (endast på engelska) Ctrl + Skift + c
Helskärm på/av F11
Visa en tom svart bild s
Återgå till presentationen från en tom svart bild Tryck på valfri tangent
Visa en tom vit bild v
Återgå till presentationen från en tom vit bild Tryck på valfri tangent