Dia's presenteren

Google-presentaties kunnen op volledig scherm worden weergegeven.

Je kunt op volledig scherm presenteren vanaf een computer, een mobiel apparaat of een televisie met Chromecast of AirPlay. Tijdens de presentatie kun je zelfs vragen van het publiek accepteren.

Een presentatie bekijken

Een presentatie op volledig scherm weergeven in Google Presentaties:

1. Open een presentatie in Google Presentaties.
  2. Klik rechtsboven op Presentatie bekijken. Voor het beste resultaat raden we je aan met Google Chrome te presenteren.
  3. De presentatie wordt vanaf de huidige dia op volledig scherm weergegeven. Gebruik de pijltoetsen op het toetsenbord of klik op de pijlen onder aan de presentatie om naar de vorige of volgende dia te gaan.
  4. Druk op de Esc-toets om het volledig scherm te sluiten.

Presenteren met notities, automatisch doorgaan naar de volgende dia en meer

Een presentatie met sprekernotities bekijken

1. Open een presentatie in Google Presentaties.
  2. Klik rechtsboven op de pijl-omlaag naast Presenteren.
  3. Klik op Presentatorweergave.
  4. Klik op Sprekernotities.

Automatisch doorgaan naar volgende dia

Je kunt instellen dat de dia's automatisch worden afgespeeld als:

• iemand op een link naar de gepubliceerde presentatie klikt,
  • iemand de gepubliceerde presentatie bekijkt die is ingesloten in een website,
  • je de presentatie presenteert.

Automatisch doorgaan naar volgende dia

1. Open een presentatie in Google Presentaties.
  2. Klik rechtsboven op Presenteren.
  3. Klik onderaan op Opties en dan Opties voor automatisch doorgaan.
  4. Kies hoe snel de dia's elkaar moeten opvolgen.

Tip: Elke keer wanneer je de presentatie houdt, moeten de opties voor automatisch doorgaan opnieuw worden ingesteld.

Automatisch doorgaan naar volgende dia voor een gepubliceerde presentatie

Belangrijk:

• Als je Google Presentaties via je werk of school gebruikt, kun je de link alleen delen met mensen binnen je organisatie.
  • Nadat je een presentatie hebt gepubliceerd, kan iedereen met de link je presentatie bekijken.
  1. Open een presentatie in Google Presentaties.
  2. Klik op Bestand en dan Publiceren op internet.
  3. Kies Link of Invoegen.
  4. Kies onder 'Automatisch doorgaan naar volgende dia' hoelang een dia moet worden weergegeven voordat de volgende dia aan de beurt is.
  5. Klik op Publiceren en dan OK.

Tip: Als je de presentatie of timing wilt wijzigen, moet je een nieuwe link kopiëren.

Publiceren stoppen

• Open een presentatie in Google Presentaties.
  • Klik op Bestand en dan Publiceren op internet.
  • Klik onderaan op Gepubliceerde content en instellingen en dan Publiceren stoppen.

Andere acties tijdens het presenteren

Tijdens het presenteren kun je meer opties kiezen uit de werkbalk onder in het presentatievenster:

• De dia's voor de presentatie selecteren in een lijst.
  • De presentatorweergave openen.
  • De laserwijzer inschakelen.
  • De presentatie afdrukken.
  • De presentatie downloaden in pdf- of pptx-indeling.
Sneltoetsen voor presentatiemodus

Sneltoetsen voor pc

Presenteren stoppen Esc
Volgende ?
Vorige ?
Naar specifieke dia gaan (7 gevolgd door Enter gaat naar dia 7) Cijfer gevolgd door Enter
Eerste dia Home
Laatste dia End
Sprekernotities openen s
Tools voor het publiek openen a
Laseraanwijzer in-/uitschakelen l
Afdrukken Ctrl + p
Ondertiteling in-/uitschakelen (alleen in het Engels) Ctrl + Shift + c
Volledig scherm in-/uitschakelen F11
Een lege zwarte dia weergeven b
Terugkeren naar de presentatie vanuit een lege zwarte dia Druk op een toets
Een lege witte dia weergeven w
Terugkeren naar de presentatie vanuit een lege witte dia

Druk op een toets

Sneltoetsen voor Mac

Presenteren stoppen Esc
Volgende ?
Vorige ?
Naar specifieke dia gaan (7 gevolgd door Enter gaat naar dia 7) Cijfer gevolgd door Enter
Eerste dia Home
Laatste dia End
Sprekernotities openen s
Tools voor het publiek openen a
Laseraanwijzer in-/uitschakelen l
Afdrukken Apple Command Key + p
Ondertiteling in-/uitschakelen (alleen in het Engels) Apple Command Key + Shift + c
Volledig scherm in-/uitschakelen Apple Command Key + Shift + f
Een lege zwarte dia weergeven b
Terugkeren naar de presentatie vanuit een lege zwarte dia Druk op een toets
Een lege witte dia weergeven w
Terugkeren naar de presentatie vanuit een lege witte dia Druk op een toets

Sneltoetsen voor Chrome

Presenteren stoppen Esc
Volgende ?
Vorige ?
Naar specifieke dia gaan (7 gevolgd door Enter gaat naar dia 7) Cijfer gevolgd door Enter
Eerste dia Home
Laatste dia End
Sprekernotities openen s
Tools voor het publiek openen a
Laseraanwijzer in-/uitschakelen l
Afdrukken Ctrl + p
Ondertiteling in-/uitschakelen (alleen in het Engels) Ctrl + Shift + c
Volledig scherm in-/uitschakelen F11
Een lege zwarte dia weergeven b
Terugkeren naar de presentatie vanuit een lege zwarte dia Druk op een toets
Een lege witte dia weergeven w
Terugkeren naar de presentatie vanuit een lege witte dia Druk op een toets

Presenteren met Chromecast

• Installeer de Google Cast-extensie in Chrome.
  • Maak op je computer verbinding met hetzelfde wifi-netwerk dat je Chromecast-apparaat gebruikt.
  • Klik op de pijl-omlaag naast Presenteren.
  • Selecteer je Chromecast uit de opties die worden aangeboden. De presentatie wordt nu op je televisie weergegeven.